Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

 • S. Haller  6"
 • N. Mazraoui  10"
 • B. Rooij (e.d.) 15"
 • D. Tadić  20"
 • D. Tadić  39"
Ajax
NEC

Dit was het liveblog rondom Ajax - NEC, een wedstrijd die door de Ajacieden met 5-0 is gewonnen. 

Liveblog

Op naar de volgende 🔜

Mazraouiafsluiter

We sluiten het liveblog af. Het was - met de verjaardag van de ArenA en de 5-0-winst op NEC - een uitstekende dag voor Ajax.

Volgende week zijn we bij je terug met een nieuw blog, dan rondom de uitwedstrijd tegen FC Twente.


Geniet na met de highlights

Check hier de hoogtepunten van een lekkere wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. 

00:00/00:00
 • Auto

Gravenberch verkozen tot King of the Match

Gravenberchkotm2

Tadic: 'Je wil natuurlijk altijd meer'

Tadicjuicht2

Dusan Tadic was blij met 5-0-zege op NEC, maar toonde zich tegenover ESPN ook kritisch. "De tweede helft had het beter gemoeten. Je hebt je opdrachten en die voerden we niet goed uit."

"We moeten het gewoon beter doen", vervolgde de aanvoerder. "We zijn Ajax en we willen altijd meer. Dat ik werd gewisseld was geen probleem. Maar je wil natuurlijk altijd meer, je hebt honger."


Ten Hag genoot: 'Ze voerden het plan uitstekend uit'

Erik ten Hag zag Ajax tegen NEC geweldig van start gaan. Tegenover ESPN toonde hij zich vooral tevreden over de openingsfase.

"Zeker van de eerste helft heb ik genoten. Daar voetbal je voor en dan zijn de mensen enthousiast. De spelers voerden het plan uitstekend uit."

Toch moest het na rust eigenlijk beter, vond de coach. "Het tempo moet je eigenlijk hoog houden en je moet simpeler spelen. De veldbezetting kon beter, dan kun je het middenveld meer gebruiken."


De eindbalans van Ajax - NEC ⤵️

Ajax Ajax

Balbezit

Ajax74%

NEC26%

Schoten

Ajax19

NEC4

Schoten op doel

Ajax9

NEC0

Vrije trappen

Ajax3

NEC2

Hoekschoppen

Ajax7

NEC0

Buitenspel

Ajax0

NEC0

Overtredingen

Ajax2

NEC3

Passes

Ajax360

NEC121


De eerste drie punten zijn binnen!

Fans

Supporters, bedankt voor de mooie wisselwerking. Op naar meer lekkere thuiswedstrijden. 🙌


Ajax start overtuigend met vijfklapper tegen NEC

De wedstrijd zit erop. Ajax wint de seizoensopening met 5-0 van promovendus NEC. De eerste helft - en met name de eerste twintig minuten - was zeer overtuigend.

Na twintig minuten stond het al 4-0 en halverwege was de marge vijf. Helaas kon dat enorm hoge niveau in de tweede helft niet meer aangetikt worden en bleven goals uit.  


[ ]

Hopelijk nog een mooi slotakkoord

Jensen1

Na een superieure eerste helft is het beste er bij Ajax inmiddels al een tijdje vanaf. De Ajacieden proberen nog wel de openingen te vinden, maar zo vloeiend en gemakkelijk gaat dat helaas niet meer.

Er resteert nog drie minuten aan officiële speeltijd. Hopelijk komt er nog een mooi slotakkoord.


[ ]

Wie is jouw King of the Match?

Vanaf de 75e minuut is het online stemlokaal geopend. Laat ons weten wie jij de beste speler van dit mooie duel vindt!

Stem hier! 


[ ]

🔁 Verse krachten: Jensen en Labyad

Opnieuw een dubbele wissel bij Ajax. Ditmaal komen Victor Jensen en Zakaria Labyad in het veld. Edson Álvarez en Davy Klaassen gaan naar de kant.  


[ ]

Bijna de tweede van Mazraoui

Noussair Mazraoui maakt bijna zijn tweede treffer van de avond. De rechtsachter wint het kopduel na een mooie boogbal van Ryan Gravenberch, maar zijn inzet scheert langs de paal.


[ ]

Ten Hag blijft manschappen aansporen

TH2

Erik ten Hag is deze tweede helft zeer gedreven aan het coachen. Net als alle Ajax-fans hoopt hij op nog een aantal goals.


[ ]

Lager baltempo, rustige tweede helft

Alvarezajanec

Het is vooralsnog een wat timide tweede helft. Zo spectaculair en kansenrijk het eerste bedrijf was, zo rustig en gecontroleerd is het inmiddels. Het baltempo is ook een stuk lager.

Het valt natuurlijk te verklaren: met een 5-0-voorsprong op zak hoeven de Ajacieden niet zo nodig, terwijl NEC louter in de weer is om de schade niet erger te laten worden.  


[ ]

🔁 Dubbele wissel bij Ajax: Neres en Rensch komen in de ploeg

Ajax wisselt voor het eerst deze wedstrijd. Het is meteen een dubbele wissel.

Zo wordt David Neres door Erik ten Hag binnen de lijnen gebracht. Hij vervangt Dusan Tadic, die de aanvoerdersband afstaat aan Daley Blind.

Daarnaast maakt Devyne Rensch zijn opwachting. Zijn entree betekent einde wedstrijd voor Lisandro Martínez.


[ ]

Die moest erin...

Gravenberchajanec

Oei...Ryan Gravenberch had moeten scoren. De middenvelder krijgt de bal op een presenteerblaadje van Steven Berghuis, maar zijn afronding met links is zwak. 

Dit was de eerste kans van de tweede helft.


[ ]

Tip: volg ook de tweede helft via Ajax Radio

We benoemden het voor de wedstrijd al even, maar het geldt natuurlijk nog steeds: Ajax - NEC is live te volgen via Ajax Radio.

Gaat het je niet lukken het tweede bedrijf op de televisie te volgen, of wil je het juist combineren, schakel dan in bij onze speciale verslaggevers.


Er is weer afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA

Het tweede bedrijf is van start gegaan. Grote vraag is of Ajax opnieuw zo’n indrukwekkende helft kan afleveren?

Er zijn aan Amsterdamse kant overigens geen wissels.


Mooi beeld: supporters zijn 🔙

Supportersajanec

Wat een verademing is dit: voetballen in een (redelijk) vol stadion. Bovendien valt er voor onze aanwezige supporters genoeg te genieten vanavond.


Even nagenieten! 📸


De stats van een heerlijke eerste helft

Ajax Ajax

Balbezit

Ajax74%

NEC26%

Schoten

Ajax19

NEC4

Schoten op doel

Ajax9

NEC0

Vrije trappen

Ajax3

NEC2

Hoekschoppen

Ajax7

NEC0

Buitenspel

Ajax0

NEC0

Overtredingen

Ajax2

NEC3

Passes

Ajax360

NEC121


Poeh, even bijkomen 😉😎

Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. Na een overweldigende eerste helft is het tijd om even bij te komen. Ajax leidt met liefst 5-0.

De eerste vier goals vielen in de eerste twintig minuten. Daarna was er even een wat rustigere fase, maar in de 39e minuut werd het 5-0 via Dusan Tadic.

De captain scoorde in totaal tweemaal, de andere goals kwamen van Sébastien Haller, Noussair Mazraoui en Bart van Rooij (eigen doelpunt).


Hoppa, 5-0 via Tadic!

Na een iets rustigere fase slaat Ajax in de 39e minuut opnieuw toe. Steven Berghuis bedient Dusan Tadic, die onberispelijk raakschiet. 

Voor Berghuis is het zijn eerste assist voor Ajax, voor Tadic zijn tweede goal van de avond. 


[ ]

Drietal geschorste Ajacieden

Je zou het in alle hectiek bijna vergeten, maar er ontbreken vandaag drie Ajacieden door een schorsing: Nico Tagliafico, Danilo en Kenneth Taylor.

De laatste twee kregen in de laatste speelronde van vorig seizoen een rode kaart. Tagliafico moest vorige week in de Johan Cruijff Schaal voortijdig het veld verlaten.


[ ]

Wéér een mijlpaal voor Tadic 🔥

Tadicthumb

Dusan Tadic blijft maar heerlijke mijlpalen bereiken. Naast zijn fraaie treffer van zojuist, de 4-0, gaf hij ook al een knappe assist op de 2-0 van Noussair Mazraoui.

Dat was een jubileumpass: het was zijn honderdste assist in Eredivisie-verband. 


[ ]

Haller stuit op Brandenhorst

Het blijft maar kansen regenen. Ditmaal krijgt Sébastien Haller een kans op zijn tweede van de avond, maar hij stuit op Brandenhorst.   


[ ]

Wat. Een. Begin 😍


[ ]

Tadic schiet verwoestend de 4-0 binnen!

Wat een superieur begin van Ajax. Het wordt nu 4-0 door Dusan Tadic.  

De captain van Ajax schiet een afgeslagen bal verwoestend binnen. 


[ ]

En daar is Ajax' derde

Ajax is flitsend uit de startblokken gekomen en komt nu al op 3-0. Bart van Rooij van NEC werkt de bal achter zijn doelman in eigen doel. De Nijmeegse verdediger reageert niet goed op een hoge voorzet van rechts, waarna de bal ongelukkig in zijn eigen doel verdwijnt.


[ ]

Mazraoui kopt de 2-0 binnen! ⚽️

Ajax overloopt NEC in de beginfase en komt in de tiende minuut ook op 2-0. Een voorzet van Dusan Tadic wordt overtuigend door Noussair Mazraoui binnengeknikt. 


[ ]

GOAL, Haller! ⚽️

De tweede kans is raak voor Sébastien Haller. De Fransman volleert een voorzet vanaf rechts knap binnen.

Ajax leidt: 1-0.  


[ ]

Ajax opent sterk, nu een kans voor Klaassen

Alweer een goede mogelijkheid. Jurriën Timber kopt een hoekschop door, waarna Davy Klaassen bijna binnen kan tikken bij de tweede paal. Dat lukt hem helaas net niet.


[ ]

Ohh, Haller!

Meteen een grote kans voor Ajax. Davy Klaassen steekt Sébastien Haller weg. Een grote kans voor de Fransman volgt, maar hij schiet op de benen van de NEC-doelman.


Let’s go, Ajax! ❌❌❌

De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA is begonnen. Gaat Ajax voor de achtste keer in de clubhistorie een promovendus tijdens de eerste speelronde verslaan?


Prachtig afscheid voor Schöne

Schoneafscheid

Lasse Schöne kreeg zojuist een prachtig afscheid in de Johan Cruijff ArenA. Marc Overmars sprak een aantal mooie woorden uit voor de Deen, die zich meerdere malen uit een moeilijke positie terug in de basis knokte.

"Je kwam altijd terug", zei Overmars. "Je bent een echte Ajacied. Elke vrije trap van jou in de buurt van de zestien was een moment. We willen je bedanken. We zijn trots op je."


Nog heel even en we gaan los...


Dikverdiend cadeau voor Antony 🥇

Antonygoud

Antony is terug in Amsterdam, nadat hij onlangs met Brazilië O23 goud pakte op de Olympische Spelen. Marc Overmars en Edwin van der Sar boden de aanvaller een mooi cadeau aan namens de club.

Antony zit vanavond overigens nog niet bij de wedstrijdselectie.


Ten Hag: 'Moeten ontwikkeling nu koppelen aan resultaat'

Erik ten Hag hoopt dat de vruchten van de voorbereiding zich vanaf vanavond uit gaan betalen. "Je werkt aan je ploeg, maar dat moet nu gekoppeld worden aan resultaat. Alles is gericht geweest op de ontwikkeling van het spel, maar nu moeten daar resultaten bij komen."

De vervelende 0-4-nederlaag tegen PSV bood ook handvatten, waar de selectie afgelopen week mee verder kon. "Er zitten veel lessen in die wedstrijd. Er was veel dat uitstekend ging, maar wat betreft de tweede bal en omschakelen was het erg matig."

Ajax moet nu vooruit, concludeert Ten Hag tenslotte. "Stilstand is achteruitgang. De concurrentie gaat op ons reageren, dat zie je nu gebeuren. Wij zullen dus beter moeten."


De opstelling van de bezoekers ⤵️

Lasse

Lasse Schöne start in de basis bij NEC. De Deen draagt bovendien de aanvoerdersband. Met Jordy Bruijn staat er nog een speler met een Ajax-verleden in de basis bij de Nijmegenaren.


Dit zien we graag! 😍

Wát een mooi beeld. Eindelijk weer een Eredivisie-duel met een flink aantal supporters op de tribunes. Welkom terug, supporters!


Deel jouw Ajax-ervaring op de stadionschermen

Ook zo uitgekeken naar Ajax - NEC? Deel je ervaringen via social media met #ajanec of - als je voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA bent - via #AjaxDebuut. Wie weet verschijnt jouw bericht op de beeldschermen in het stadion.


Wie hebben we daar? ☺️

Lasse Schöne is terug op het vertrouwde nest. Er wacht de Deen zometeen een ongetwijfeld prachtig afscheid. 


Volg Ajax - NEC via Ajax Radio!

Gaat het jou vanavond niet lukken de wedstrijd op televisie of in het stadion te zien, volg Ajax - NEC dan via Ajax Radio.

Daar beleef je wedstrijden van Ajax op een intense manier. Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.

Vanaf enkele minuten voor 21:00 uur zitten onze verslaggevers klaar om Ajax - NEC naar jouw huiskamer of auto te brengen. Ajax Radio is te beluisteren via JUKE. Je kunt ook in de Ajax App terecht.


Álvarez terug in basis, Berghuis staat voor Eredivisie-debuut

Edson Álvarez begint in de basis tegen NEC. De Mexicaan keerde onlangs terug in Amsterdam, na zijn avontuur met Mexico in de Gold Cup. Steven Berghuis maakte tegen PSV zijn officiële debuut voor Ajax en staat nu voor zijn eerste minuten voor de club in de Eredivisie.

Ook Maarten Stekelenburg begint in de basis. Op de bank zitten met Jay Gorter, Youri Baas en Ar’jany Martha drie potentiële debutanten.  

Basis:
1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
4. Edson Álvarez
6. Davy Klaassen
8. Ryan Gravenberch
10. Dusan Tadic
12. Noussair Mazraoui
17. Daley Blind
21. Lisandro Martínez
22. Sébastien Haller
23. Steven Berghuis

Wissels
16. Jay Gorter
32. Remko Pasveer
7. David Neres
15. Devyne Rensch
18. Jurgen Ekkelenkamp
19. Zakaria Labyad
26. Victor Jensen
28. Lisandro Magallán
35. Youri Baas
42. Ar’jany Martha


Het (jarige) stadion ligt er goed bij 😍

Jcarena1

25 jaar support in de ArenA 📸😍

De Johan Cruijff ArenA ontwikkelde zich in 25 jaar langzaam maar zeker tot een echte thuisbasis. Dat kwam niet in de laatste plaats door de steun - zowel vocaal als visueel - van de (fanatieke) supporters. 


Ten Hag: 'Fysiek en mentaal klaar zijn'

Erik ten Hag was op de persconferentie van afgelopen vrijdag optimistisch over de komende periode. Uit de recente nederlaag tegen PSV moet nieuwe kracht geput worden. "Aan die 0-4 zaten verschillende facetten. Daar kunnen we ook ons voordeel uit halen. Maar het was de afgelopen dagen niet gezellig. We moeten fysiek en mentaal klaar zijn. Het gaat om momenten."

Aan vertrouwen lijkt het zijn team in ieder geval niet te ontberen. "Als ik mijn ploeg zag staan in de eerste helft tegen PSV, zit het met ons zelfvertrouwen wel goed. Daarbij hebben de wedstrijd tegen PSV en de oefenduels daarvoor ons fysiek geholpen. Ik kijk met vertrouwen naar de volgende weken."

Ten Hag ging ook nog even in op het afscheid van oud-Ajacied Lasse Schöne. De Deen wordt zaterdag voor het duel met zijn huidige werkgever NEC uitgezwaaid.

"Hij lag geweldig in het team en bij de fans", aldus de coach. "Hij had echt het Ajax-DNA. Een speler met een geweldige oriëntatie, techniek en inzicht voor een laatste bal. Bovendien was hij een zeer prettige persoonlijkheid om mee te werken. Meer dan verdiend dat hij dit afscheid krijgt."

00:00/00:00
 • Auto

Tadic kan weer barrière slechten

Tadic5

Als iemand indrukwekkende statistieken kan overleggen, is het Dusan Tadic wel. De captain van Ajax speelde vorige week tegen PSV zijn 150e duel als Ajacied en kan nu weer een barrière slechten.

Tadic dient dan in de rol van aangever te fungeren. Hij staat namelijk op 99 assists in de Eredivisie. De laatste speler die de grens van honderd assists bereikte, was Eric van der Leur in het seizoen 1998/1999.


Olympisch kampioen Antony terug in Amsterdam

Ajax trainde vrijdagmiddag op sportcomplex de Toekomst voor het laatst in aanloop naar het eerste Eredivisie-duel van het seizoen, thuis tegen NEC.

Een opvallend gezicht was dat van Antony. De Braziliaan keerde terug van de Olympische Spelen - waar hij goud pakte - en werd zo herenigd met zijn maatjes in Amsterdam.

00:00/00:00
 • Auto

Lasse Schöne terug in de Johan Cruijff ArenA

Lasse Schöne neemt vanavond voorafgaand aan het duel met NEC officieel afscheid van het Ajax-publiek.

Bijna iedere Ajacied bewaart prettige herinneringen aan de middenvelder. Daarom een clip met heerlijke beelden van de Deen in Amsterdamse dienst.

00:00/00:00
 • Auto

Zilveren Amsterdammertje voor 25-jarige ArenA

Arena (1)

Het 25-jarig bestaan van de ArenA is gevierd met de onthulling van een Zilveren Amsterdammertje door burgemeester Femke Halsema.

In aanwezigheid van onder anderen René Froger, Trijntje Oosterhuis, Sjaak Swart, Edwin van der Sar en Johan Cruijff ArenA-directeur Henk Markerink werd vanochtend stilgestaan bij het jubileum.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, sprak lovende woorden: "De Johan Cruijff ArenA, een icoon voor de stad Amsterdam waar we ongelofelijk trots op zijn. Ons prachtige stadion, al vanaf het begin een voorbeeld voor velen, nationaal en internationaal. Waar miljoenen bezoekers jaarlijks genieten van het mooiste voetbal, grootse concerten en andere prachtige events."


Stem op jouw favoriete Ajax-nummer!

Ajax en JUKE gaan samen met jou op zoek naar de Ajax Radio Top 100. Want wat is nou precies jouw favoriete Ajax-nummer? Bij welk liedje denk je gelijk aan onze club?

Is dat Three Little Birds’ van Bob Marley? ‘Bloed, Zweet en Tranen’ van André Hazes? Of ga jij voor ‘Herres’ van Sevn Alias? Vanaf nu kun je stemmen op jouw favoriete Ajax-track.


Voorbereiding op Ajax - NEC 📸

Ajax trainde gistermiddag op sportcomplex de Toekomst in voorbereiding op het duel met NEC. Antony keerde weer terug op het Amsterdamse trainingsveld, maar de olympisch kampioen zit vandaag nog niet bij de wedstrijdselectie.


De ArenA-koning: Klaas Jan Huntelaar 👑

huntelaar-blij-met-nog-een-jaar-ajax

Klaas Jan Huntelaar is de absolute topscorer in de 25 jaar die Ajax in de (Johan Cruijff) ArenA speelt. De spits maakte in 127 thuiswedstrijden 76 goals.


Debuut tegen NEC: Marco van Basten

Op 3 april 1982 maakte een groot Ajacied zijn debuut in de thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen NEC: Marco van Basten. De toen zeventienjarige spits viel in voor Johan Cruijff.

Bij zijn eerste officiële wedstrijd in het rood-witte shirt maakte de jonge aanvaller direct indruk. Hij stond zo’n twintig minuten in het veld toen Van Basten met zijn hoofd zijn eerste Ajax-treffer maakte. Dat was op dat moment de 3-0.

De wedstrijd, die ook de 250e wedstrijd was voor Cruijff, zou eindigen in een 5-0-overwinning. Met zijn treffer was hij de op één na jongste speler die scoorde voor Ajax. Gerald Vanenburg was op dat moment de jongste.

Van Basten groeide later uit tot een grootheid bij Ajax en AC Milan. In 1988 werd hij ook nog eens Europees kampioen met het Nederlands elftal. San Marco won met Ajax de Europa Cup II en in Italië tweemaal de Europa Cup I. In 1988 en 1992 werd de spits verkozen tot Wereldspeler van het Jaar.


Tijd voor de feiten ✍🏼

Even wat feiten over het affiche Ajax - NEC, waarmee vanavond een nieuw Eredivisie-seizoen aanbreekt. 

➡️ Ajax speelde 106 keer tegen NEC, inclusief vriendschappelijke wedstrijden. Tachtig keer ging de overwinning naar onze club, achttien keer speelden de teams gelijk tegen elkaar, acht keer wonnen de Nijmegenaren.

➡️ De grootste overwinning van Ajax op NEC dateert van 5 november 1967. Toen won Ajax met 9-1 van de ploeg uit Gelderland. 

➡️ De laatste keer dat deze twee teams elkaar troffen in de Eredivisie was op 8 april 2017. In Nijmegen werd het 1-5 voor Ajax.

➡️ Johan Cruijff maakte als speler van Ajax de meeste goals tegen NEC. Hij trof elf keer doel. Jari Litmanen en Dick Schoenaker hebben de gedeelde tweede plek in handen met acht doelpunten.


De bijzondere band van Van der Sar met de ArenA

Sarthumb2

Edwin van der Sar blikt op de 25e verjaardag van de ArenA terug op zijn jaren in het stadion. "Ik was erbij toen de eerste paal werd geslagen. Ik heb met Ajax drie jaar in de ArenA gespeeld en natuurlijk ben ik ook met het Nederlands elftal hier uitgekomen."

"Uiteindelijk ben ik teruggekomen bij Ajax als directeur, waarbij je kantoor dan in de ArenA is. Al met al heeft een groot deel van mijn carrière zich hier afgespeeld. Het voelt wel als thuis, ja."

Positieve veranderingen
Dat laatste is een proces van de wat langere adem geweest. "Ik moet zeggen: de eerste jaren was dat nog niet zo. Wat een voetballer in de eerste plaats nodig heeft, is een goed veld. Dat was vanaf het begin een probleem."

"Daarnaast was er veel meer afstand met het publiek. We waren de Meer gewend, wat heel erg compact was. De ArenA voelde in het begin erg groot: het was vooral grijs beton met verschillende kleurtjes stoelen die niet bij Ajax pasten."

Geleidelijk veranderde de ArenA steeds meer in een Ajax-stadion. Dit tot tevredenheid van Van der Sar: "Voor ons was het allerbelangrijkste om te zorgen dat er een Ajax-saus in en rondom het stadion zou gaan hangen. Dat heeft echt wel eventjes geduurd, maar we zijn blij met de afgelopen jaren en de veranderingen daarin."


Tikkie Terug | Ajax - NEC

In de nieuwe rubriek Tikkie Terug praten we je helemaal bij over alles dat je moet weten over Ajax - NEC. De mooiste treffers, meest bijzondere momenten en leukste feiten komen voorbij.

00:00/00:00
 • Auto

Van Nijmegen naar Amsterdam: Edo Ophof

Ophofajax

Lang voordat spelers als Lasse Schöne of Jasper Cillessen de overstap maakten van NEC naar Ajax had Edo Ophof de weg naar Amsterdam al geplaveid. In 1980 kocht Ajax de rechtsback voor zo’n driehonderdduizend gulden. Dat bleek achteraf een goede beslissing zijn geweest van trainer Leo Beenhakker.

"Ik bleef in Rhenen wonen en reed iedere dag op en neer Amsterdam", vertelde hij enkele jaren geleden in het tijdschrift ABA Today. "Bij Ajax zag ik spelers als Frank Rijkaard, Marco van Basten, Gerald Vanenburg, Sonny Silooy, Jesper Olsen en nog enkele andere talenten doorbreken. Dat was natuurlijk geweldig om met zulke voetballers binnen de lijnen te staan.”

Ophof groeide uit tot een vaste basisspeler en speelde ruim 150 wedstrijden in acht seizoenen in Amsterdam. Hij maakte daarnaast ook nog zestien goals. In die acht jaar won de verdediger drie landstitels met Ajax. Ook pakte hij drie keer de KNVB Beker en werd in 1987 de Europa Cup II aan zijn palmares toegevoegd. "Ajax is en blijft een belangrijk deel van mijn leven en daar ben ik heel trots op."


Special | 25 jaar ArenA

Op 14 augustus 1996 werd de Amsterdam ArenA geopend. Het was voor veel supporters geen liefde op het eerste gezicht. Door de slechte grasmat en matige prestaties duurde het lang voordat het stadion echt het nieuwe thuis van Ajax werd.

Na 25 jaar, een nieuwe naam en nieuw uiterlijk is de Johan Cruijff ArenA onlosmakelijk verbonden met onze club. In deze special zie je alle hoogte- en dieptepunten van een kwart eeuw ArenA.

00:00/00:00
 • Auto

De laatste vijf tegen NEC

Hoe verging het Ajax in de laatste vijf thuiswedstrijden tegen NEC? Je ziet het in dit historische overzicht.

00:00/00:00
 • Auto

Hiep, hiep, hoera! 🥳

Jcarena

De Johan Cruijff ArenA werd vandaag op de kop af precies 25 jaar geleden officieel in gebruik genomen door Ajax.

Daarom nemen we je in ons liveblog ook mee in de historie van onze prachtige voetbaltempel.Gerelateerde artikelen

Lasseschone1

Ajax eert Lasse Schöne voor thuisduel met NEC

Ajax neemt zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen NEC afscheid van Lasse Schöne. De Deen droeg tussen 2012 en 2019 in maar liefst 287 officiële duels het Ajax-shirt. Schöne werd in die periode onder meer kampioen in 2013, 2014 en 2019.

Tags

 • #Schöne
 • #AJANEC

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl