Ajax 1
5
0
NEC

Dit was het liveblog rondom Ajax - NEC, een wedstrijd die door de Ajacieden met 5-0 is gewonnen.

Liveblog

23:55

Geniet na met de highlights

Check hier de hoogtepunten van een lekkere wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

23:34

Gravenberch verkozen tot King of the Match

Gravenberchkotm2

23:24

Tadic: 'Je wil natuurlijk altijd meer'

Tadicjuicht2

Dusan Tadic was blij met 5-0-zege op NEC, maar toonde zich tegenover ESPN ook kritisch. "De tweede helft had het beter gemoeten. Je hebt je opdrachten en die voerden we niet goed uit."

"We moeten het gewoon beter doen", vervolgde de aanvoerder. "We zijn Ajax en we willen altijd meer. Dat ik werd gewisseld was geen probleem. Maar je wil natuurlijk altijd meer, je hebt honger."

23:14

Ten Hag genoot: 'Ze voerden het plan uitstekend uit'

Erik ten Hag zag Ajax tegen NEC geweldig van start gaan. Tegenover ESPN toonde hij zich vooral tevreden over de openingsfase.

"Zeker van de eerste helft heb ik genoten. Daar voetbal je voor en dan zijn de mensen enthousiast. De spelers voerden het plan uitstekend uit."

Toch moest het na rust eigenlijk beter, vond de coach. "Het tempo moet je eigenlijk hoog houden en je moet simpeler spelen. De veldbezetting kon beter, dan kun je het middenveld meer gebruiken."

Fans

Supporters, bedankt voor de mooie wisselwerking. Op naar meer lekkere thuiswedstrijden. 🙌

22:50

Ajax start overtuigend met vijfklapper tegen NEC

De wedstrijd zit erop. Ajax wint de seizoensopening met 5-0 van promovendus NEC. De eerste helft - en met name de eerste twintig minuten - was zeer overtuigend.

Na twintig minuten stond het al 4-0 en halverwege was de marge vijf. Helaas kon dat enorm hoge niveau in de tweede helft niet meer aangetikt worden en bleven goals uit.

22:44

Hopelijk nog een mooi slotakkoord

Jensen1

Na een superieure eerste helft is het beste er bij Ajax inmiddels al een tijdje vanaf. De Ajacieden proberen nog wel de openingen te vinden, maar zo vloeiend en gemakkelijk gaat dat helaas niet meer.

Er resteert nog drie minuten aan officiële speeltijd. Hopelijk komt er nog een mooi slotakkoord.

22:38

Wie is jouw King of the Match?

Vanaf de 75e minuut is het online stemlokaal geopend. Laat ons weten wie jij de beste speler van dit mooie duel vindt!

Stem hier!

22:34

🔁 Verse krachten: Jensen en Labyad

Opnieuw een dubbele wissel bij Ajax. Ditmaal komen Victor Jensen en Zakaria Labyad in het veld. Edson Álvarez en Davy Klaassen gaan naar de kant.

22:34

Bijna de tweede van Mazraoui

Noussair Mazraoui maakt bijna zijn tweede treffer van de avond. De rechtsachter wint het kopduel na een mooie boogbal van Ryan Gravenberch, maar zijn inzet scheert langs de paal.

22:30

Ten Hag blijft manschappen aansporen

TH2

Erik ten Hag is deze tweede helft zeer gedreven aan het coachen. Net als alle Ajax-fans hoopt hij op nog een aantal goals.

22:24

Lager baltempo, rustige tweede helft

Alvarezajanec

Het is vooralsnog een wat timide tweede helft. Zo spectaculair en kansenrijk het eerste bedrijf was, zo rustig en gecontroleerd is het inmiddels. Het baltempo is ook een stuk lager.

Het valt natuurlijk te verklaren: met een 5-0-voorsprong op zak hoeven de Ajacieden niet zo nodig, terwijl NEC louter in de weer is om de schade niet erger te laten worden.

22:15

🔁 Dubbele wissel bij Ajax: Neres en Rensch komen in de ploeg

Ajax wisselt voor het eerst deze wedstrijd. Het is meteen een dubbele wissel.

Zo wordt David Neres door Erik ten Hag binnen de lijnen gebracht. Hij vervangt Dusan Tadic, die de aanvoerdersband afstaat aan Daley Blind.

Daarnaast maakt Devyne Rensch zijn opwachting. Zijn entree betekent einde wedstrijd voor Lisandro Martínez.