Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

 • Jorge Sánchez  15"
 • S. Berghuis  26"
 • B. Brobbey  44"
 • B. Brobbey  59"
 • D. Tadić  65"
 • S. Bergwijn  75"
 • M. Kudus  81"
Ajax 1
7
1
Excelsior
 • N. Agrafiotis  90"

 • Ajax verovert koppositie dankzij 7-1-overwinning op Excelsior
 • Jorge Sánchez scoort bij basisdebuut in Eredivisie
 • Owen Wijndal maakt voor het eerst weer minuten in de competitie sinds augustus

Liveblog

23:59

Slaap lekker en tot zaterdag!

Met de highlights sluiten we het liveblog voor vandaag af. Het was een mooie avond in de Johan Cruijff ArenA, waar we tegen Excelsior wat vertrouwen konden kweken.

Over een kleine week zijn we terug met een nieuw liveblog: op zaterdag speelt Ajax uit tegen RKC. Tot dan!


23:17


23:04

De stand na vanavond 📊

Stand Eredivisie 880 ??

Na de 7-1-overwinning op Excelsior staat Ajax weer eerste in de Eredivisie. De ploeg van Alfred Schreuder pakte 25 punten uit tien duels. Ook het doelsaldo van Ajax is met +25 het beste in de competitie.


22:40

Zes minuten lang genieten van Brobbey op de persco

Brian Brobbey verscheen op hem kenmerkende wijze op de persconferentie na afloop van Ajax - Excelsior. Hij counterde vragen van de journalisten op een eerlijke en humoristische manier.


22:24

Berghuis: 'We staan weer aan kop. Dat is belangrijk'

Berghuis Na Wedstrijd 900 ??

Ajax speelde Excelsior vanavond van het kastje naar de muur. Steven Berghuis had genoten van het spel tegen de Rotterdammers. "Ik had het naar mijn zin. Het was een goede uitslag met verschillende doelpuntenmakers. We speelden aanvallend fris. Een goede avond, dus."

De middenvelder gaf toe dat Ajax zo'n grote uitslag wel even kon gebruiken, omdat de vorm in de laatste weken niet altijd groots was. "We staan weer aan kop van de Eredivisie. Dat is belangrijk."

Ajax startte vandaag met Brian Brobbey in de basis en met Davy Klaassen op het middenveld. Of dit de ideale basiself is, weet Berghuis niet. "We hebben veel goede spelers die op verschillende posities kunnen spelen. Het is ook voor de trainer nog steeds zoeken om iedereen in zijn kracht te krijgen. Ik voelde mij vandaag in ieder geval heerlijk op het middenveld."


22:08

Fans bedankt! ❌❌❌

Fans

21:53

De King of the Match van vanavond 👏

King Of The Match Brobbey 900

Een heerlijke avond voor Brian Brobbey. Hij maakte twee goals en werd door jullie verkozen tot King of the Match. De spits kreeg liefst 46 procent van de stemmen.


21:51

FT // Zevenklapper!

Afgelopen. Ajax speelt een heerlijke wedstrijd en wint met 7-1.


21:48

Excelsior met de 7-1

De Rotterdammers redden de eer: het wordt 7-1 via Agrafiotis


21:43

🔁 Schreuder's laatste wissel

B. Brobbey

(Uit)
9
Brian Brobbey

(In)
0

21:40

Kudus met Ajax' zevende 😎

Goal Gif Kudus Thuis

Daar is de zevende van de avond! Invaller Mohammed Kudus gaat de combinatie aan met Edson Álvarez. De Ghanees wil de bal voorgeven, maar krijgt 'm terug van een verdediger van Excelsior die probeert uit te verdedigen. In de rebound schiet hij de zevende Ajax-treffer binnen.


21:37


21:36

🔁 Ook speeltijd voor Baas

(Uit)
0

(In)
0

21:34

Ook een goal voor Bergwijn!

Goal Gif Bergwijn Thuis

Wat een schitterende goal van Steven Bergwijn. De aanvaller gaat naar de linkerflank nu Dusan Tadic is gewisseld. Hij voelt zich direct als een vis in het water. Bergwijn trekt naar binnen en vindt de verre hoek. Van Gassel is kansloos.


21:32

🔁 Dubbele wissel (2/2)

S. Berghuis

(Uit)
23
Steven Berghuis

(In)
0

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Brobbey Knuffel 1280

Highlights Ajax – Excelsior | Zevenklapper op zondagavond

Ajax heeft zondagavond de koppositie veroverd in de Eredivisie. De Ajacieden waren met 7-1 te sterk voor Excelsior. De goals kwamen van Brian Brobbey (2), Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus.

Tags

 • #AJAEXC

Socials

Bergwijn Juicht Tegen Excelsior 1280

Verslag | Ajax tankt vertrouwen tegen Excelsior

Ajax heeft het thuispubliek zondagavond een zevenklapper voorgeschoteld tegen Excelsior: 7-1. De ploeg van Alfred Schreuder wervelde over de Rotterdammers heen en nam daarmee de koppositie over in de Eredivisie. Voor Ajax scoorden Brian Brobbey (2), Mohammed Kudus, Steven Bergwijn, Dusan Tadic, Steven Berghuis en Jorge Sánchez.

Tags

 • #AJAEXC

Socials

Kopduel Sanchez 1280

In beeld | Ajax - Excelsior

Ajax heeft met 7-1 gewonnen van Excelsior. Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Brian Brobbey (2) scoorden voor Ajax. In dit artikel zijn continue foto's van de wedstrijd geüpload.

Tags

 • #AJAEXC

Socials