Verslag | Ajax tankt vertrouwen tegen Excelsior

Bergwijn Juicht Tegen Excelsior 1280
Bergwijn Juicht Tegen Excelsior 1280

Ajax heeft het thuispubliek zondagavond een zevenklapper voorgeschoteld tegen Excelsior: 7-1. De ploeg van Alfred Schreuder wervelde over de Rotterdammers heen en nam daarmee de koppositie over in de Eredivisie. Voor Ajax scoorden Brian Brobbey (2), Mohammed Kudus, Steven Bergwijn, Dusan Tadic, Steven Berghuis en Jorge Sánchez.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Sánchez stond tegen Excelsior voor het eerst in de Eredivisie in de basis. Hij gaf zijn basisdebuut in de competitie direct extra glans met zijn eerste treffer voor Ajax. Doelman Stijn van Gassel had het in eerste instantie lastig op een harde poging van Berghuis. Hij kon de bal niet anders dan wegboxen, waarna Sánchez de kans kreeg om de 1-0 binnen te schuiven. En dat deed de Mexicaan met verve. 

Een schiettent tegen Excelsior
In de eerste twintig minuten leek het net een schiettent in de Johan Cruijff ArenA. Van Gassel moest meerdere malen in actie komen om de 2-0 te voorkomen. Het momentum leek na zo’n 25 minuten te verschuiven naar de Rotterdammers. Maar na enkele kansen achter elkaar voor de bezoekers, pakte Ajax de regie weer volledig over. Dat werd beloond met de 2-0 van Steven Berghuis. De middenvelder plaatste de bal met gevoel langs doelman van Gassel.

Aan de treffer van Berghuis ging een sterke actie van Bassey vooraf. De linksback ging na een pass van Dusan Tadic op avontuur richting het strafschopgebied van Excelsior. De vleugelverdediger speelde Berghuis in, die dus knap raak schoot.

Ajax bleef op zoek gaan naar de derde treffer van de avond. Nog voor rust werd de jacht op de treffer beloond. Brobbey had al twee keer de mogelijkheid op de 3-0. Bij de spits was driemaal scheepsrecht. De spits kopte bij de tweede paal Ajax’ derde treffer binnen, nadat Excelsior-doelman Van Gassel onder de bal door was gegaan.

In de tweede helft ging Ajax vrolijk door met aanvallen. Dat leek al direct positief effect te sorteren. Davy Klaassen schoot raak van afstand na matig uitverdedigen van Excelsior. De middenvelder bleek alleen bij het inspelen in buitenspelpositie te staan. Dat hij uiteindelijk de 4-0 prachtig binnenschoot, telde dus niet meer.

Kunst- en vliegwerk
Ajax bleef kansen creëren en had via Brobbey, Berghuis en Bergwijn alsnog op 4-0 kunnen komen. Met veel kunst- en vliegwerk bleef Excelsior op dat moment nog overeind. Nog voor een uur spelen was het wel raak voor Brobbey. De spits maakte daarmee zijn tweede treffer van de avond.

De aanvaller had direct ook een belangrijk aandeel in de 5-0. Doelman Van Gassel kon nog redden op de kopbal van Brobbey, maar kreeg het niet meer voor elkaar om de rebound van Tadic tegen te houden.

Bergwijn krult raak
Ajax bleef jagen op goals en kreeg wat het verdiende. Nadat Tadic was gewisseld pakte Bergwijn zijn plek over aan de linkerflank. Met zijn eerste actie vanaf die kant was het direct raak: 6-0.

Daarmee was de koek nog niet op. Kudus kreeg ook nog speelminuten en schoot de 7-0 binnen na een goede combinatie met Edson Álvarez. Agrafiotis kopte nog de 7-1 binnen en redde daarmee de eer voor de bezoekers. 

Ajax - Excelsior 7-1 (3-0)
15. Sánchez 1-0
26. Berghuis 2-0
44. Brobbey 3-0
59. Brobbey 4-0
64. Tadic 5-0
75. Bergwijn 6-0
81. Kudus 7-0
90+1. Agrafiotis 7-1

Ajax: Pasveer; Sánchez (78. Baas), Timber, Blind (46. Wijndal), Bassey; Álvarez, Berghuis (74. Kudus), Klaassen; Bergwijn, Brobbey (84. Lucca), Tadic (74. Conceição)

Gerelateerde artikelen

Brobbey Knuffel 1280

Highlights Ajax – Excelsior | Zevenklapper op zondagavond

Ajax heeft zondagavond de koppositie veroverd in de Eredivisie. De Ajacieden waren met 7-1 te sterk voor Excelsior. De goals kwamen van Brian Brobbey (2), Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Berghuissie Bij Goal 1280

Liveblog | Dit was Ajax - Excelsior

Welkom in het liveblog van Ajax – Excelsior, de thuiswedstrijd die we met 7-1 hebben gewonnen. Via ons liveblog blijf je uitgebreid op de hoogte.

Tags

  • #AJAEXC

Socials

Kopduel Sanchez 1280

In beeld | Ajax - Excelsior

Ajax heeft met 7-1 gewonnen van Excelsior. Jorge Sánchez, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Brian Brobbey (2) scoorden voor Ajax. In dit artikel zijn continue foto's van de wedstrijd geüpload.

Tags

  • #AJAEXC

Socials