Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

Ajax 1
0
0
FC Twente

  • Ajax speelt gelijk in eerste thuiswedstrijd van 2023
  • Devyne Rensch kreeg na 35 minuten een directe rode kaart 
  • Gero Rulli maakte zijn eerste minuten in de Eredivisie namens Ajax

Liveblog

23:42

Schreuder: 'Begonnen erg nerveus'

Schreuder Aanwijzingen Zijlijn 900

Alfred Schreuder werd verrast door zijn eigen ploeg, zei hij voor de camera van ESPN. "Ik vond dat we heel erg nerveus begonnen, slecht voor ons doen. Zeker in een thuiswedstrijd, dan moeten we dominant zijn. Ik had dit niet zien aankomen, ik vond dat we supergoede trainingsweek achter de rug hadden, met de beker tussenin. Het is onnodig zo te beginnen. Dan ruikt Twente bloed en krijgen ze twee goede kansen."

"Na de rode kaart hebben we het uitstekend gedaan", vervolgde de trainer. "De tactische discipline was heel hoog en we hebben we nog twee goede kansen gecreëerd. Eigenlijk is 0-0 te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet moeten we hier mee kunnen leven."

Met deze reactie van onze coach sluiten we het liveblog af voor vandaag. Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan wacht de Klassieker in de Kuip.


23:34

Loting van KNVB Beker verricht

Kudus Bal Op De Borst 900

Vlak na het duel tussen Ajax en FC Twente werd er geloot voor de volgende ronde van de KNVB Beker.

Ajax speelt uitgerekend tegen de ploeg uit Enschede in de achtste finale van de nationale beker. De wedstrijd wordt gespeeld in het oosten van het land.


23:20

Taylor: 'Voor mijn gevoel was het een penalty'

Taylor Geen Penalty 900

Kenneth Taylor vond dat Ajax dramatisch aan het duel begon tegen FC Twente. "Zij raakten twee keer de paal, dus daar kwamen we gewoon goed weg. Ik weet niet waarom wij zo slecht begonnen. Het waren zenuwen, ofzo. De kansen die we tegen kregen, gaven we ook wel makkelijk weg. Dat moeten we terugkijken en daarna met elkaar evalueren wat er beter moet."

Het verliep in de eerste helft voor de ploeg van Alfred Schreuder van kwaad tot erger. Rensch kreeg na 35 minuten een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. "Na die rode kaart moesten we strijd tonen. Dat hebben we wel gedaan", vond Taylor. "Het liefste wilden we domineren. Dat is niet gelukt, maar ik ben serieus trots dat we hebben gevochten voor een punt."

In de tweede helft kreeg uitgerekend Taylor zelfs nog de kans op de 1-0. "Als ik die bal binnenschiet, dan winnen we misschien nog wel." De middenvelder was betrokken bij een eventueel penaltymoment. Scheidsrechter Allard Lindhout legde de bal niet op de stip.

"Ik val volgens mij gewoon door de tegenstander", zei Taylor bij ESPN over dat moment. "Ik voelde even contact, anders zou ik niet vallen. Ik zou dan een open schotkans hebben gekregen. Het is de keuze van de scheidsrechter, maar voor mijn gevoel is het een penalty. Als ik de beelden nu zie, is het wel lastig om te beoordelen."


22:59

FT // 0-0

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax – FC Twente eindigt in 0-0.

Meer zat er niet in voor de Ajacieden, zeker niet toen Devyne Rensch in de 35e minuut rood kreeg. In ondertal gaf Ajax vervolgens niet veel weg, maar wist het zelf ook weinig te creëren.


22:51

📸

Bergwijn Zerrouki 900

Nog een aantal minuten officiële speeltijd te gaan. Het lijkt hier op 0-0 af te stevenen.


22:43

Hard afstandsschot Zerrouki

Twente-middenvelder Zerrouki probeert het van grote afstand. Het schot is hard, maar wordt onderweg van richting veranderd en verdwijnt vervolgens net naast het Ajax-doel.

De stand is – diep in de tweede helft – nog altijd 0-0.


22:39

Tijd voor het slotkwartier

Kudus Aan De Bal 900

Nog een kwartier te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Gaat er nog een goal vallen?


22:35

🔁 Tweede wissel van Schreuder

(Uit)
0

S. Bergwijn

(In)
7

22:31

Taylor centimeters naast

Ohhh Kenneth. Ajax is hier heel dicht bij de 1-0. Na een goede counter wordt Kenneth Taylor rond de zestien vrijgespeeld. De middenvelder haalt meteen uit, maar ziet zijn inzet een centimeter of twintig naast het Twente-doel zeilen.


22:23

Ajax claimt tevergeefs strafschop

Lindhout Geen Penalty 900

Ajax claimt een strafschop na een vermeende overtreding op Kenneth Taylor, maar scheidsrechter Lindhout is resoluut en wuift de Amsterdamse protesten weg.


22:21

Kans Van Wolfswinkel

Rulli Bal Aan Voet 900

De tweede helft is tien minuten oud. Ajax trekt zich – logisch natuurlijk gezien het numerieke ondertal – wat meer terug en laat het balbezit aan FC Twente.

Er was een kans voor Van Wolfswinkel, die Gero Rulli onder druk zette, maar uit een moeilijke hoek niet wist te profiteren.


22:11

🔁 Kudus voor Brobbey

B. Brobbey

(Uit)
9

(In)
0

22:11

C’mon, Ajax!

De tweede helft is begonnen. Ajax moet in ondertal proberen de wedstrijd tot een goed einde te brengen.


21:55

De stats van de eerste helft

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 145%

FC Twente55%

Schoten

Ajax 14

FC Twente13

Schoten op doel

Ajax 14

FC Twente4

Vrije trappen

Ajax 19

FC Twente6

Hoekschoppen

Ajax 13

FC Twente1

Buitenspel

Ajax 12

FC Twente1

Overtredingen

Ajax 14

FC Twente8

Passes

Ajax 1206

FC Twente235


21:52

HT / 0-0

Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. De stand is nog 0-0.

Het waren geen goede eerste 45 minuten voor de Ajacieden. Twente kreeg de beste kansen en daarnaast werd Ajax tot een tiental gereduceerd na een rode kaart voor Devyne Rensch.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header TD 1280

Training Day | Klaar voor FC Twente

In het decor van zaterdagavond werd vrijdag toegewerkt naar het duel met FC Twente. De Ajacieden trainden niet op de Toekomst, maar in de Johan Cruijff ArenA en zijn klaar voor de eerste thuiswedstrijd van 2023.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Schreuder Interview Twente 1280

Ziekenboeg Ajax stroomt leeg: 'Goed nieuws te melden'

Het was het thema van de afgelopen week bij de selectie van Ajax: de hoeveelheid zieke spelers. Voor aanvang van de training van vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA had trainer Alfred Schreuder goed nieuws te melden. "Begin van de week baarde het mij nog zorgen, maar we zien nu dat de jongens weer fitter terugkomen."

Tags

  • #AJATWE
  • #Schreuder

Socials

BETTER PREPARED Twente Thumb

Better Prepared | Alles wat je moet weten over Ajax – FC Twente

Ajax speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar tegen FC Twente. In deze nieuwe aflevering van Better Prepared praten we je bij over het duel met de Tukkers. Uiteraard peilen we ook weer de verwachtingen bij de fans voor deze wedstrijd.

Tags

  • #AJATWE

Socials