Ziekenboeg Ajax stroomt leeg: 'Goed nieuws te melden'

Het was het thema van de afgelopen week bij de selectie van Ajax: de hoeveelheid zieke spelers. Voor aanvang van de training van vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA had trainer Alfred Schreuder goed nieuws te melden. "Begin van de week baarde het mij nog zorgen, maar we zien nu dat de jongens weer fitter terugkomen."

Tags

  • #AJATWE
  • #Schreuder

Socials

"De meeste jongens hebben buiten kunnen trainen. Nog niet allemaal met de groep, maar in ieder geval op het veld", gaf de trainer een verdere update over zijn selectie. "We moeten kijken hoe ze ervoor staan. Jongens die langdurig ziek zijn geweest, kunnen tegen FC Twente niet starten. Degene die maar even de griep hebben gehad zijn zaterdag wel inzetbaar om te beginnen, verwacht ik."

Voor Steven Bergwijn en Steven Berghuis komt een basisplek waarschijnlijk te vroeg. "Berghuis is het ziekst van iedereen geweest, het zou mooi zijn als hij er tegen FC Twente weer bij is."

Daarnaast viel Brian Brobbey zondag geblesseerd uit tegen NEC en miste hij daardoor het KNVB Beker-duel met FC Den Bosch. Ook hij herstelt goed. "Ik heb Brian net nog gesproken en hij denkt dat spelen geen probleem moet zijn, maar dat moeten we nog even afwachten. We hebben in de breedte in ieder geval weer meer keuze. Zeker."

Fitz-Jim pakt zijn kans
Tegen NEC en FC Den Bosch maakten enkele Ajax-talenten (Kian Fitz-Jim, Christian Rasmussen, Olivier Aertssen en Jorrel Hato, red.) hun debuut. Zo maakte Fitz-Jim in Nijmegen zijn eerste minuten bij Ajax 1. Volgens Schreuder deed hij dat naar behoren. "We zijn tevreden over hoe Jong Ajax opereert onder John Heitinga. Het is leuk om te zien dat ze hun plek pakken als de ruimte er komt."

"Kian is nu overgeheveld naar het eerste", vervolgde de oefenmeester. "Hij heeft het uitstekend gedaan op '6'. Dat is mooi om te zien en hoort bij Ajax. Hij heeft een dominante rol aan de bal en dat is ook zijn kwaliteit. Voor ons was het geen verrassing dat hij het zo goed deed."

Trainen in de ArenA
Zaterdag volgt de derde wedstrijd binnen een week: FC Twente komt op bezoek. De selectie trainde in aanloop naar het duel met de nummer vier van de Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA. Daar zat volgens de trainer een goede reden achter.

"Vanwege de evenementen is er een nieuw veld in gekomen. Het is belangrijk dat we daar een keer op trainen, voordat we tegen FC Twente spelen. De mat ziet er goed uit. Ik denk dat het prima is."

Schreuder wil tegen de ploeg uit Enschede in ieder geval weer dezelfde energie van zijn ploeg zien die hij ook zag tegen NEC en FC Den Bosch. "We hebben de wedstrijd tegen FC Den Bosch serieus en goed aangepakt. Ook tegen NEC was de beleving goed. Ik wil dat we die energie op de mat leggen en dat het overslaat naar het publiek."

Gerelateerde artikelen

Header 1280

In beeld | Laatste training in Johan Cruijff ArenA

FC Twente komt op bezoek voor de eerste thuiswedstrijd van 2023. Ajax heeft vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA de laatste training afgewerkt in aanloop naar het duel met de Tukkers.

Tags

  • #AJATWE

Socials

BETTER PREPARED Twente Thumb

Better Prepared | Alles wat je moet weten over Ajax – FC Twente

Ajax speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar tegen FC Twente. In deze nieuwe aflevering van Better Prepared praten we je bij over het duel met de Tukkers. Uiteraard peilen we ook weer de verwachtingen bij de fans voor deze wedstrijd.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Rulli DB 1280

Rulli na debuut: 'Ik had wel wat kriebels voor de wedstrijd'

Gero Rulli maakte woensdagavond zijn debuut voor Ajax. In het bekerduel met FC Den Bosch stond de doelman in de Nederlandse kou, wind en regen onder de lat. De eerste minuten in Ajax 1 bevielen hem. "Ik voelde me erg op mijn gemak met de jongens."

Tags

  • #Rulli

Socials