Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Timber: 'Waren niet honderd procent vanaf het begin'

Ajax heeft verloren van FC Utrecht: 0-1. In dit liveblog kan je het wedstrijdverloop nog eens rustig teruglezen.

Liveblog

23:59

Samenvatting Ajax - FC Utrecht

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van Ajax - FC Utrecht. Verschillende Ajacieden melden zich de komende week bij hun nationale ploeg om interlands te spelen.

Ajax komt zaterdag 16 oktober weer in actie in de Eredivisie. SC Heerenveen is in Friesland de tegenstander. Wij zijn dan ook weer terug met een nieuw liveblog.


22:16

Stand in de Eredivisie 📊

Speelronde acht zit erop in de Eredivisie. Dit is nu de stand op de ranglijst. Ajax blijft koploper.

1. Ajax 8-19
2. PSV 8-18
3. FC Utrecht 8-17
4. Willem II 8-16
5. Feyenoord 7-15


17:19

Ten Hag baalt: 'We stonden niet direct 'aan''

Tenhag Balen 880

Erik ten Hag liet zijn ongenoegen blijken na Ajax - FC Utrecht. "We stonden niet vanaf de eerste minuut ‘aan’. Dat betekent dat je honderd procent tempo en focus aan de dag legt. Dat was er niet."

Hij zag wel hoe David Neres en Sébastien Haller in de openingsfase twee aardige mogelijkheden lieten liggen. "We creëerden goede honderd procent kansen, die moeten op ons niveau binnen worden geschoten. Ook in het vervolg van de eerste helft was het tempo te laag en was er te weinig beweging. Dan loop je tegen schade aan."

De trainer gaf de bezoekers een compliment voor hun spel. "FC Utrecht stond goed, maar het is aan ons om de ruimtes te vinden. Dit is bitter en komt aan, maar dit soort tikken krijg je gedurende het seizoen en het is hoe je daarmee omgaat."


17:08

Klaassen: 'Er zat telkens nog een voetje tussen'

Wissel Klaassen Gravenberch

Invaller Davy Klaassen was realistisch na de nederlaag tegen FC Utrecht. "In het begin van de wedstrijden kregen Sébastien Haller en David Neres grote kansen, maar we waren niet top vandaag. Er zat telkens nog een voetje tussen", vertelde hij bij ESPN.

"FC Utrecht deed het goed, zij probeerden ons spel te ontregelen en wilden zelf ook nog wat. Ze hebben het goed gedaan, maar ik vind dat wij van Utrecht horen te winnen. Het was niet zoals de laatste weken dat we maar door bleven gaan, aanval na aanval.”

Door de nieuwe rol van Steven Berghuis op tien, zit Klaassen op de bank. Dat vindt hij uiteraard niet zo leuk. "Ik wil gewoon spelen, maar dat wil iedereen. Het team doet het hartstikke goed en Steven doet het erg goed op 10, maar het is logisch dat ik ook wil spelen."


16:51

Timber: 'Er was te weinig beweging'

Teleurstelling Timber 880

Jurriën Timber baalde als een stekker na de 0-1-nederlaag tegen FC Utrecht. "Het was geen leuk sfeertje zojuist in de kleedkamer. De trainer heeft gezegd wat er fout ging, dat we niet vanaf het begin honderd procent waren. We misten kansen die we normaal niet missen, zoals in de eerste tien minuten."

De verdediger zocht direct naar een oorzaak. "Het tempo was te laag, er was te weinig beweging en we kwamen er niet doorheen. Het was gewoon niet best."

Dan deelt de Ajacied thuis ook nog een kamer met zijn tweelingbroer Quinten die als invaller in het veld stond bij het winnende FC Utrecht. "Gelukkig ga ik morgen naar Nederlands elftal. Dan hoef ik hem een tijdje niet te zien", glimlachte hij tot besluit.16:32

Foto's van de tweede helft

Helaas! Ajax verliest in eigen huis met 0-1 van FC Utrecht. Het was niet goed genoeg vandaag.


16:24

Afgelopen in Johan Cruijff ArenA

Het is klaar. Afgelopen. Ajax verliest met 0-1 van FC Utrecht. Doelman Maarten Paes bleek niet te verslaan.


16:23

Druk is groot

Ajax voert de druk enorm op bij FC Utrecht. Maar de bal valt steeds net niet goed. FC Utrecht piept en kraakt.


16:20

Blessuretijd: vijf minuten

Het stadion gaat nog één keer achter de ploeg staan. We zijn inmiddels in de blessuretijd terecht gekomen. Er komen vijf minuten bij.

Lukt het Ajax nog om de gelijkmaker achter Maarten Paes te krijgen? Het zit de ploeg voorlopig nog niet mee voor de Utrechtse goal. Balletjes vallen vaak net verkeerd.


16:12

Broertjes Timber

Timbers Utrecht 880

Daar staan ze samen op het veld: Jurriën en Quinten Timber. Wie komt er uiteindelijk als winnaar uit de strijd? Kan Ajax nog op gelijke hoogte komen tegen FC Utrecht?


16:11

Daramy mikt over

Mohamed Daramy had zichzelf onsterfelijk kunnen maken. De Deense buitenspeler gaat de combinatie aan met Klaassen in het strafschopgebied van FC Utrecht, maar schiet over.


16:09

Pinchhitter Danilo

Danilo komt erin om nog wat te forceren. Lisandro Martínez gaat naar de kant.


16:06

Utrecht op voorsprong

Django Warmerdam maakt de 0-1 tegen zijn oude club. FC Utrecht scoort uit een counter.


16:03

Antony schiet naast ☄️

Antony Utrecht 880

Antony neemt de bal eerst op schitterende wijze aan, gaat de combinatie aan met Mazraoui en krijgt randje zestien de kans om uit te halen. Zijn schot met links gaat net naast.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Timbers Veld Utrecht 880

Samenvatting Ajax - FC Utrecht

Ajax heeft in eigen huis met 0-1 verloren van FC Utrecht. In de Johan Cruijff ArenA maakte oud-Ajacied Django Warmerdam de enige goal van de wedstrijd. Daarmee liep de ploeg van Erik ten Hag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan in de Eredivisie.

Tags

  • #AJAUTR

Socials

Basnijhuisscheidsrechter

Nijhuis aangesteld als arbiter bij Ajax - FC Utrecht

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft zondag 3 oktober de leiding over de Eredivisie-wedstrijd Ajax - FC Utrecht. Hij wordt in Amsterdam geassisteerd door Sander van Roekel en Charl Schaap. Allard Lindhout is de VAR in Zeist. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 14:30 uur.

Tags

  • #AJAUTR

Socials