Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Van 't Schip: 'Geweldige steun'

  • Ajax heeft het inhaalduel met FC Volendam met 2-0 gewonnen
  • Trainer John van 't Schip maakte zijn rentree op de bank bij Ajax
  • Chuba Akpom maakte zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst

Liveblog

23:59

Highlights 🎥

We sluiten het liveblog af met de highlights van Ajax - FC Volendam. De Ajacieden wonnen de eerste wedstrijd onder John van 't Schip met 2-0 van de provinciegenoot. Komende zondag zijn we terug met een liveblog voor het thuisduel met sc Heerenveen.


23:00

Van 't Schip: 'Supporters hebben geweldige steun aan de spelers gegeven'

Schip900 (1) ??

Ook trainer John van 't Schip verscheen na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Natuurlijk ben ik blij met de drie punten, maar ook hoe we gespeeld hebben in grote gedeeltes van de wedstrijd. We hadden al eerder afstand kunnen nemen. Maar de dingen die we gevraagd hadden van de spelers, waren goed terug te zien."

"We hebben lang gewacht op een overwinning", vervolgde Van 't Schip, die blij was met de support die zijn ploeg kreeg. "De supporters hebben geweldige steun aan de spelers gegeven. Gelukkig hebben we ook wat terug kunnen geven."

Van 't Schip was erg te spreken over doelman Diant Ramaj en debutant Ar'Jany Martha. "Hij ziet het goed, maakt de juiste keuzes en heeft ook een goed reactievermogen", zei de trainer over de 22-jarige sluitpost. "Ar'Jany heeft het ook geweldig gedaan. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt bij Jong Ajax. Het is mooi dat je hem in zo'n wedstrijd tot dit niveau ziet komen."


22:47

Supporters, bedankt 👏

Na afloop van de wedstrijd bedankten de Ajacieden de supporters voor hun steun in de Johan Cruijff ArenA.22:34

Bergwijn: 'Viel veel druk van onze schouders'

Bergwijn900 ??

Steven Bergwijn verscheen donderdagavond na de 2-0-overwinning op FC Volendam met een tevreden gevoel voor de camera van ESPN. "We hebben zo lang niet gewonnen, dus het is een enorme opluchting", aldus de Ajax-aanvoerder. "Het gevoel was goed en de fans hebben altijd achter ons gestaan."

Bergwijn was belangrijk voor zijn ploeg met de 1-0. "Er is veel gezegd en geschreven, maar ik wilde belangrijk zijn voor het team. Ik wilde het extra laten zien, omdat we in een lastige sitatie zitten", vertelde de aanvaller, die erg opgelucht was na zijn doelpunt. "Er zat veel frustratie in het schot. Met deze goal viel er veel druk van onze schouders. Dit helpt mee in het vertrouwen."

Trainer John van 't Schip sprak de Ajacieden voor de wedstrijd toe. "Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk. De trainer zit in een moeilijke priv├ęsituatie, maar wil ons toch helpen. Dat maakt het extra bijzonder. Hij had het gevoel dat hij dit moest doen en dat maakt veel in me los. We wilden deze wedstrijd voor John en zijn vrouw winnen", aldus Bergwijn.


22:19

De ontlading bij Akpom in beeld 📸


22:00

Player of the Match

POTM900 2 ??

Debutant Ar'Jany Martha is verkozen tot Player of the Match voor de wedstrijd tegen FC Volendam. Gefeliciteerd, Ar'Jany!


21:58

Zo klonk de 2-0 van Akpom bij Ajax Radio

Chuba Akpom maakte vanavond de bevrijdende 2-0 tegen FC Volendam. Zo klonk de goal van de Engelsman bij Ajax Radio.


90+5

[21:56]

FT / Ajax wint van FC Volendam

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax heeft met 2-0 gewonnen van FC Volendam dankzij treffers van Steven Bergwijn en Chuba Akpom.


90+3

[21:54]

Bijna opnieuw Akpom

Chuba Akpom maakt bijna zijn tweede Ajax-treffer. De spits gaat doelman Mio Backhaus goed voorbij, maar schiet de bal vervolgens tegen de paal.


90

[21:50]

Tweede Engelse doelpuntenmaker

Akpomhato900 ??

Chuba Akpom maakt zijn eerste doelpunt voor Ajax. Hij is de tweede speler uit Engeland met een Eredivisie-doelpunt voor Ajax, na Ray Clarke (26 goals in 1978/1979).


89

[21:48]

Akpom maakt 2-0

Akpom Goalgifje Thuis ??

Daar is de bevrijdende 2-0. Chuba Akpom kopt een corner van Steven Berghuis hard tegen de touwen. Lekker, Chuba!


87

[21:46]

Laatste minuten zijn ingegaan

De wedstrijd loopt op zijn einde. Ajax staat nog altijd met 1-0 voor tegen FC Volendam dankzij een doelpunt van Steven Bergwijn.


85

[21:45]

Wissel Ajax 🔁

Mika Godts krijgt laat in de wedstrijd nog minuten van John van 't Schip. Kristian Hlynsson gaat naar de kant.


79

[21:40]

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Teamjuichen1920

Highlights Ajax – FC Volendam | Bergwijn breekt ban

Ajax heeft donderdagavond in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam winnend afgesloten. De Ajacieden boekten tijdens de eerste wedstrijd onder trainer John van ’t Schip een 2-0-overwinning. Aanvoerder Steven Bergwijn brak in de tweede helft de ban, waarna Chuba Akpom de eindstand bepaalde met zijn eerste treffer in het Ajax-shirt.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Juichplaat1920

Verslag | Ajax wint bij rentree Van 't Schip

Ajax is goed begonnen onder de nieuwe trainer John van ’t Schip. In de eigen Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Volendam. Het was de eerste wedstrijd onder de 59-jarige oefenmeester, die maandag is begonnen aan zijn klus. Dankzij de overwinning stijgt Ajax drie plekken op de ranglijst.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

Vandenboomenkap1920

In beeld | Ajax - FC Volendam

Ajax heeft gewonnen bij de rentree van John van 't Schip als trainer. In eigen huis versloegen de Amsterdammers FC Volendam met 2-0. In dit artikel vind je de foto's terug van de wedstrijd.

Tags

  • #AJAVOL

Socials