Verslag | Ajax wint bij rentree Van 't Schip

Juichplaat1920

Ajax is goed begonnen onder de nieuwe trainer John van ’t Schip. In de eigen Johan Cruijff ArenA wonnen de Amsterdammers met 2-0 van FC Volendam. Het was de eerste wedstrijd onder de 59-jarige oefenmeester, die maandag is begonnen aan zijn klus. Dankzij de overwinning stijgt Ajax drie plekken op de ranglijst.

• #AJAVOL

In een goed gevuld stadion maakten Steven Bergwijn en Chuba Akpom de doelpunten voor Ajax. Vorig jaar eindigde het treffen met de Volendammers nog in 1-1. Met de overwinning kent Van ’t Schip een positieve rentree in de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-trainer zat in 2008 ook al op de bank bij Ajax als assistent-trainer van Marco van Basten. Hij was daarna ook één wedstrijd hoofdtrainer, nadat Van Basten in mei 2009 vertrok.

In eigen huis was Ajax in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, al was het moeilijk om tot grote kansen te komen tegen het compacte FC Volendam. Bergwijn raakte nog wel een keer de lat na een mooie individuele actie. De debuterende Ar'Jany Martha maakte ook direct een goede indruk op de linksbackpositie.

In de tweede helft was het uiteindelijk aanvoerder Bergwijn die de ban brak voor Ajax. De aanvaller trok naar binnen en schoot kiezelhard de 1-0 tegen de touwen. De bezoekers zochten daarna duidelijk naar de gelijkmaker en kregen Ajax even aan het wankelen. Vooral Robert Mühren kreeg een grote kans, maar vond Diant Ramaj op zijn weg. Uiteindelijk maakte invaller Akpom een einde aan de spanning met een rake kopbal.

Ajax - FC Volendam 2-0 (0-0)
57. Bergwijn 1-0
89. Akpom 2-0

Ajax: Ramaj, Gaaei, Šutalo, Hato, Martha (65. Salah-Eddine), Van den Boomen, Hlynsson (85. Godts), Taylor (80. Vos), Berghuis, Brobbey (79. Akpom), Bergwijn