2
Feyenoord
  • L. Sinisterra  8"
  • G. Til  28"

Welkom in het liveblog van Ajax - Feyenoord. De Klassieker is door ons met 3-2 gewonnen na een prachtige comeback. Hier blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Liveblog

23:59

Slaap lekker, Ajacieden!

Met de highlights sluiten we het liveblog af. De Klassieker was in voetballend opzicht niet groots, maar had wel alles in zich. De Ajacieden kwamen winnend uit de strijd en gaan daardoor als koploper de interlandbreak in.

Na de interlandbreak speelt Ajax een uitwedstrijd bij FC Groningen. Dan zijn we terug met een nieuw liveblog.

22:00

21:15

Blind op gelijke hoogte met Stekelenburg

Blinddribbeltin880

Daley Blind (206) evenaarde Maarten Stekelenburg (206) als de Ajacied met de meest gespeelde Eredivisie-duels in deze eeuw.

19:30

Bericht van onze algemeen directeur ⤵️

18:31

De stand 😍

Standaankop880

Ajax blijft koploper in de Eredivisie na de 3-2-overwinning op Feyenoord. Nummer twee PSV heeft twee punten minder en een slechter doelsaldo.

17:51

17:37

Ten Hag: ‘Laatste 30, 35 minuten Feyenoord weggevaagd’

Tenhagzijlijntje880

Trainer Erik ten Hag was zowel kritisch als lovend na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Hij vond dat zijn ploeg fouten maakte in de omschakeling tegen Feyenoord, maar ook veerkracht toonde.

"We maakten een fout en vochten ons daarna in de wedstrijd. Dan spelen we een fase heel goed, maar maken we weer een fout in de opbouw. Toen vloeide de energie uit de ploeg. Dat mag niet gebeuren. Als de spelers doen wat ze moeten doen, dan komt de tegenstander niet in de tegenaanval.”

Uiteindelijk keerde Ajax tot tweemaal toe een achterstand om. Vooral in de laatste fase van de wedstrijd waren de Ajacieden de bovenliggende partij. "In de laatste 30, 35 minuten hebben we Feyenoord totaal weggevaagd. De spelers die op het veld stonden, hadden de spirit.”

"Davy Klaassen en Nico Tagliafico gaven de juiste impuls", gaf hij de invallers een schouderklopje. "We gingen ook tactisch anders staan. In de eerste helft waren we aan de bal niet goed. Daarna heb ik Ryan Gravenberch naar achter gehaald. Achterin zijn we ook met drie gaan spelen. Daar had Feyenoord ontzettend veel moeite mee. Ze kwamen er niet meer aan."

17:18

Timber: 'Ik ben opgelucht'

Timberajafey880

Jurriën Timber vond dat Ajax geen goede eerste helft speelde tegen Feyenoord. "Het zag er niet goed uit. In de tweede helft had ik er wel een goed gevoel over. Maar ik ben vooral opgelucht", vertelde hij na de 3-2 overwinning bij ESPN.

"We waren slordig aan de bal en de restverdediging stond niet goed", vervolgde hij. "De organisatie stond niet goed, dan krijg je problemen."

De verdediger vond vooral dat Ajax veerkracht toonde tegen de Rotterdammers.  "We hebben een flinke tegenslag gehad dinsdag. Vandaag kregen we weer een paar tegenslagen. Ik ben trots op het team. We zijn goed teruggekomen na een lastige week."

17:02

Great job, boys!

Geniet van dit heerlijke beeld uit de catacomben van de Johan Cruijff ArenA. De comeback tegen Feyenoord is een prachtige teamprestatie geweest.

16:59

Mooie middag gehad? 😉

De drie punten zijn binnen na een enerverende Klassieker. De winst werd natuurlijk goed ontvangen door de supporters na afloop van het duel.

16:54

Klopt, Ryan.. 🥵

16:53

Wat een strijders! 💪

Winstklassiekerteam880

Je hebt gezocht op het woord: veerkracht.