Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

  • T. Weah  72"
Lille
1
2
Ajax 1
  • D. Tadić (p.) 87"
  • B. Brobbey  89"

Liveblog

23:59

Slaap lekker, Ajacieden!

Ajax reist na de 1-2-overwinning in Lille direct weer terug naar Amsterdam. Komende zondag staat alweer de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma.

Daarom sluiten wij ook nu het liveblog af. Natuurlijk zijn we zondag weer terug om jou op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom het duel in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap is om 20:00 uur. 

Slaap lekker en tot zondag! 


23:55

Brobbey: 'Eerste goal in Europa voelt heerlijk'

Ajax-spits Brian Brobbey viel in de slotfase in en maakte de winnende treffer tegen Lille. "De trainer zei dat ik alles moest geven. Mijn eerste goal in Europa voelt heerlijk."


23:47

Ten Hag: 'Hebben volwassen gespeeld'

Trainer Erik ten Hag was vol lof over het karakter dat Ajax liet zien vanavond tegen Lille. "Ik vond ons uitstekend spelen tegen een team dat heel weinig weggeeft."

"We kwamen ongelukkig achter, dat hadden we absoluut niet verdiend. Maar dat we zo terug zijn gekomen is fantastisch. We hebben heel volwassen gespeeld."


23:42

Nummer 15 🤩

Tadicjuichen

Dusan Tadic maakte vanavond tegen Lille zijn vijftiende Ajax-treffer in Europa. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Ruud Geels.


23:22

Klaassen: 'Volgende week afmaken'

Klaassen2

Davy Klaassen vond de overwinning van Ajax in en tegen Lille terecht, vertelde hij voor de camera van RTL 7. "We geven ze een goal bijna cadeau, maar verder hebben ze geen kans gehad."

Ook na de 1-0, die werd ingeleid door een fout van Nico Tagliafico, bleef Ajax stoïcijns. Een paar minuten voor tijd kreeg de ploeg van Erik ten Hag een strafschop na een lichte overtreding op diezelfde Tagliafico. "We werden misschien een beetje geholpen door de penalty. Het was wat licht. Maar ja, de scheidsrechter floot voor alles. Dus het paste wel in dat verhaal."

Dusan Tadic pakte het buitenkansje uit. Daarna maakte Brian Brobbey zelfs nog de 1-2 en werd daarmee de overwinning veiliggesteld. "We hebben onszelf een goede uitgangspositie verschaft. Volgende week moeten we het afmaken. Ik denk dat zij dan ook meer moeten komen, ze zullen niet zoals vandaag gaan afwachten."


23:08

Een heerlijke slider foto's van de winnende goal!


23:05

De stats van Lille - Ajax!

Lille Lille

Balbezit

Lille35%

Ajax 165%

Schoten

Lille4

Ajax 110

Schoten op doel

Lille1

Ajax 15

Vrije trappen

Lille19

Ajax 114

Hoekschoppen

Lille1

Ajax 11

Buitenspel

Lille1

Ajax 11

Overtredingen

Lille14

Ajax 118

Passes

Lille321

Ajax 1622


22:56

Deze 📸 zegt genoeg 💪

Brobbey2

Een heerlijke ontlading bij Brian Brobbey na zijn winnende goal. 


22:53

Ajax wint in Lille! 👌👌

Het is afgelopen in Lille. Poeh, even bijkomen zeg. Wat een slotfase was dit.

Ajax kwam in de 72e minuut op achterstand, maar won door twee late treffers van Dusan Tadic en Brian Brobbey alsnog met 1-2.

Door de zege hebben de Ajacieden een uitstekende uitgangspositie voor de return.


22:46

Veel extra tijd

Er komen zes minuten blessuretijd bij. Kan Ajax de zege over de streep trekken?


22:45

En Brobbey met de 1-2!

Wat een ontwikkelingen in Noord-Frankrijk. Brian Brobbey zet Ajax direct ook op 1-2. Na een zeer subtiel passje van Davy Klaassen komt de spits vrij voor het vijandelijke doel en schuift hij via het lichaam van Mike Maignan de bal in het Franse doel. 

HEERLIJK dit. 

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

22:43

BAM, het is 1-1!!

Yes, daar is de gelijkmaker van Ajax. Na een overtreding op Nico Tagliafico gaat de bal op de stip. Na uitgebreid raadplegen van de VAR blijft de beslissing om een strafschop te geven staan. 

Dusan Tadic is vervolgens koelbloedig vanaf elf meter.

De verdiende gelijkmaker is een feit. Lekker, boys!. 

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

22:38

Dubbele wissel, debuut Idrissi

Erik ten Hag voert zijn tweede en derde wissel door. Perr Schuurs en Oussama Idrissi komen binnen de lijnen. Dat gaat ten koste van Devyne Rensch en Antony.

Voor Idrissi is het zijn debuut voor Ajax.


22:31

Ook Rensch krijgt geel

Renschlilaja

22:29

🔁 Brobbey voor Neres

Direct na de goal grijpt Erik ten Hag in met een wissel. Hij brengt Brian Brobbey en David Neres gaat naar de kant. Dusan Tadic gaat op links spelen.

➡️ Brobbey
⬅️ Neres


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.