Ajax verbleef van maandag tot en met zaterdag in Marbella ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Hier zijn alle ontwikkelingen rondom dit trainingskamp terug te vinden.

Het trainingskamp in Marbella is ten einde. Tijdens de reis van Spanje naar Nederland houden de Ajacieden de verrichtingen van Oranje op het WK nauwlettend in de gaten.

Fijne vlucht, boys!

14:37

🗣️ Wijndal: 'Leerzaam voor iedereen'

Na afloop van het duel met Blackburn Rovers stonden Alfred Schreuder en Owen Wijndal voor de camera. Het tweetal zag een moeizame wedstrijd waarbij de doelpunten te makkelijk werden weggeven, maar sprak ook over een goede week in Spanje.

14:11

Samenvatting Ajax - Blackburn Rovers

12:48

Nederlaag in Marbella ❌

2Misehouy 900

Afgelopen.

Ondanks enkele goede mogelijkheden van invallers Lorenzo Lucca en Ar’jany Martha weten de Amsterdammers niet meer te scoren. Het duel met Blackburn Rovers eindigt in een 0-2-nederlaag.

12:42

Laatste Amsterdamse wisselingen

Ook Jeppe Kjaer en Giovanni krijgen nog minuten van Alfred Schreuder. Zij vervangen Francisco Conceição en Owen Wijndal.

12:34

Tweede tegengoal

Blackburn Rovers maakt in de 76e minuut 0-2. Na een fout in de opbouw van Ajax is het opnieuw Dolan die trefzeker is. De aanvaller omspeelt de Ajax-verdediging en knalt hard raak achter Tom de Graaff.

12:32

Vijftien minuten nog voor Ajax

Met nog ruim een kwartier op de klok is Ajax al even niet meer gevaarlijk geweest op de helft van de Engelsen. Het is vooral Blackburn dat het meest dreigend is in de tweede helft.

12:28

Nieuwe wissels bij Ajax 🔄

2Wissels 900

Na een kleine zeventig minuen spelen voert Schreuder opnieuw enkele wissels door. Tristan Gooijer, Tom de Graaff, Jorrel Hato, Gabriel Misehouy, Ar’jany Martha en Silvano Vos komen binnen de lijnen.

Maarten Stekelenburg, Calvin Bassey, Youri Regeer, Kristian Hlynsson, Christian Rasmussen en Devyne Rensch verlaten het veld.

12:13

Blackburn Rovers opent score

Na tien minuten spelen in de tweede helft opent Blackburn Rovers de score. Een lange bal vanuit achterin zet Dolan vrij voor Maarten Stekelenburg. De snelle aanvaller lobt de bal mooi over de Ajax-doelman en zet de Engelsen op voorsprong.

12:02

Twee wissels bij start tweede helft

1Schreuder 900

De tweede helft is begonnen. Alfred Schreuder heeft twee wijzigingen doorgevoerd: Lorenzo Lucca en Olivier Aertssen zijn erin gekomen voor Brian Brobbey en Ahmetcan Kaplan.

11:59

11:49

Beide teams in evenwicht ⚖️

1Brobbey I 900

Ondanks het overwicht en de kansen van Ajax zijn er nog geen goals gevallen in de eerste helft. Blackburn Rovers kreeg in de openingsfase één hele grote kans. Daarna was de ploeg van Alfred Schreuder het dichtst bij een doelpunt.

11:29

Ajax dreigend

Na een rustige openingsfase neemt Ajax het initiatief en komt het enkele keren dreigend voor het doel van de Engelsen. De grootste kans is voor Brian Brobbey: na een goede voorzet van Francisco Conceição volleert de Ajax-spits over. Niet veel later is Conceição opnieuw betrokken bij Amsterdams gevaar, maar zijn inzet wordt gepakt.

11:17

Rustige openingsfase

Na vijftien minuten spelen komt de wedstrijd een beetje los. Na de eerste grote kans voor de Engelsen in de vijftiende minuut begint Ajax zich ook vaker te melden op de helft van de tegenstander. Er is vooralsnog niet gescoord in Marbella.