Verslag | Ajax zonder WK-gangers verliest met 0-2 van Blackburn Rovers

Ajaxblackburn Rasmussen 1420
Ajaxblackburn Rasmussen 1420

Als afsluiting van het trainingskamp in Marbella oefende Ajax zaterdagochtend tegen Blackburn Rovers. Het duel van de Amsterdammers, zonder de WK-gangers, met de Engelsen eindigde in een 0-2-nederlaag.

Tags

  • #Midseason

Socials

In de opstelling maakte eindelijk Ahmetcan Kaplan zijn opwachting. Een maand nadat hij op 19 augustus zijn handtekening onder een Ajax-contract had gezet raakte hij geblesseerd tijdens een interlandperiode. Ondanks diverse plaatsen in de wedstrijdselectie, kwam het nog niet tot speeltijd. Tegen Blackburn Rovers kon de Turkse verdediger trainer Alfred Schreuder laten zien wat hij waard was en deed dat in positieve zin.

In de zestiende minuut zagen de toeschouwers de eerste serieuze kans van de oefenwedstrijd. Die was voor Blackburn Rovers, maar de inzet van de linksbuiten ging aan het doel van aanvoerder Maarten Stekelenburg voorbij.

Na die mogelijkheid nam Ajax het heft in handen en drong meer aan richting het doel van Blackburn Rovers waar Jon Dahl Tomasson trainer is. Het leverde kleine kansen op voor Ajax bij wie het gevaar vooral van Brian Brobbey en Francisco Conceiçao vandaan kwam.

Vrijheid
In de tweede helft kwamen Oliver Aertssen en Lorenzo Lucca in het veld. Kaplan en Brobbey keerden niet terug. Na tien minuten kwam Blackburn op een 0-1-voorsprong. Dolan genoot volop van de vrijheid die kreeg van de Amsterdamse defensie en zette zijn ploeg op voorsprong.

Via - vooral - Rasmussen probeerde de ploeg van Schreuder snel de gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar nadat Schreuder in de 69e minuut zes verse krachten had ingebracht was het korte tijd later toch weer de Engelse formatie die wist te scoren. Een fout in de opbouw bracht opnieuw Dolan in stelling en dit keer verschalkte hij de nieuw ingebrachte De Graaff met een hard schot.

In de slotfase veranderde er, ondanks kansen voor Ar'jany Martha en Lorenzo Lucca, niets meer aan de stand. Vanavond keert Ajax terug in Amsterdam en hervat het komende week de training op de Toekomst. De eerste Eredivisiewedstrijd van de tweede helft van de competitie staat op 8 januari op het programma. Dan treft Ajax NEC in Nijmegen.

Ajax – Blackburn Rovers 0-2 (0-0)
55. Dolan 0-1
75. Dolan 0-2

Ajax: Stekelenburg (69. De Graaff); Rensch (69. Gooijer), Kaplan (46. Aertssen), Bassey (69. Hato), Wijndal (83. Giovanni), Regeer (69. Misehouy), Rasmussen (69. Martha), Fitz-Jim; Conceiçao (83. Kjaer), Brobbey (46. Lucca) Hlynsson (69. Vos)

Gerelateerde artikelen

Header Steek 1280

Dit was het trainingskamp in Marbella

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaat Ajax op trainingskamp naar Marbella. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen uit Spanje.

Tags

  • #MidSeason

Socials