Brobbey in goede vorm: 'Veel blije gezichten in de kleedkamer'

Het gaat goed met Brian Brobbey. De Ajax-spits steekt in een blakende vorm de afgelopen weken. Tegen Olympique Marseille scoorde hij twee keer, tegen NEC gaf de aanvaller een assist en uit bij RKC pakte hij op slimme en vooral sterke wijze kostbare seconden voor Ajax. "Het gaat steeds beter, beter en beter. Dat probeer ik vast te houden."

Tags

  • #Brobbey

Socials

De aanvaller kijkt nog even terug op het duel in Waalwijk. "We zijn op de goede weg met elkaar. We moeten dit volhouden." Na afloop van de wedstrijd schudde Brobbey nog even de hand van Etienne Vaessen, de RKC-goalie met wie hij in september in botsing kwam. "Ik ben blij voor hem dat hij weer op het veld staat. Dat alles goed met hem en zijn familie gaat."

De Ajacied weet wat hem zaterdagavond te wachten staat in de Johan Cruijff ArenA. "Sparta heeft een goed team, ze houden het graag compact. We moeten zelf onze focus houden en de duels winnen. We moeten voor de winterstop alles winnen. Dan kunnen we daarna kijken waar we met elkaar kunnen eindigen."

Sparta-thuis
Wil jij naar Ajax - Sparta, maar heb je nog geen kaartje? Bekijk het aanbod via Ajax Resale. Ajax Resale is de officiële en veilige manier om je tickets te verkopen of laatste tickets te kunnen kopen. 

Gerelateerde artikelen

Berghuisclub100 1920

Berghuis in Club van 100: 'Dortmund-thuis was mijn beste wedstrijd'

Steven Berghuis trad onlangs toe tot de Club van 100. De linksbenige Ajacied blikt voor de fotowand terug op zijn eerste honderd officiële duels in Amsterdamse dienst. "Voornamelijk de eerste weken waren spannend, maar uiteindelijk ben ik er wel blij mee en trots op hoe ik het heb gedaan."

Tags

  • #Berghuis

Socials

Trainingheader1920

In beeld | Toewerken naar tweede duel van de week

Ajax heeft vrijdagmiddag de laatste voorbereidingen getroffen richting het thuisduel met Sparta. De ploeg van John van 't Schip treedt zaterdagavond vanaf 18:45 uur in de eigen Johan Cruijff ArenA aan tegen de Spangenaren.

Tags

  • #AJASPA

Socials

Johnbosmantvt

Team van Toen | John Bosman: 'Bruins Slot zette mij in de spits'

"Poeh, dat is al even een tijdje geleden", grijnst John Bosman, nadat hij de foto van het eerste Ajax-elftal waarin hij actief was heeft gezien. Het is een plaat uit het seizoen 1982/1983, een goede veertig jaar geleden. Ondanks dat het al even geleden is, zijn de spelers op de foto voor de voormalig centrumspits zeker geen onbekenden.

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Bosman

Socials