Liveblog

Aan het verbinden . . .

Dit was Ajax - Vitesse

  • Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van 2022 met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse
  • Het is het tweede gelijkspel voor de Amsterdammers deze competitie
  • Lorenzo Lucca is voor de tweede wedstrijd op rij trefzeker als invaller

Liveblog

22:38

Pasveer: 'Erg zwakke restverdediging'

Pasveer Met Bal Balen 900 ??

Remko Pasveer verscheen woensdagavond na het 2-2-gelijkspel voor de camera van ESPN. De Ajax-sluitpost vond de restverdediging erg zwak tegen Vitesse. "Daarnaast hadden we ook meer moeten scoren. Je ziet hoe gemakkelijk de laatste bal verloren wordt en dan moeten we met z’n allen terugsprinten. Je ziet het gebeuren."

Twee van de drie counters leverden een doelpunt op voor Vitesse. "Daar moeten we de komende tijd veel energie in steken. We moeten elkaar beter coachen", aldus Pasveer.

De Ajax-sluitpost was uiteindelijk logischerwijs erg teleurgesteld. "Puntenverlies is altijd slecht voor Ajax. We willen alles winnen en wat we vandaag hebben laten zien was gewoon niet goed. Uiteindelijk moet de trainer de boel morgen aanhalen”, besloot Pasveer.

FC Emmen-uit
Daarmee sluiten we ook direct het liveblog af voor vandaag. Komende zaterdag zijn we weer terug voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Dan spelen we tegen FC Emmen in Drenthe. Tot dan.


22:21

Schreuder: 'De tweede tegengoal was schrijnend'

Schreuder Coachende 900 ??

Alfred Schreuder stak zijn ongenoegen over het gelijkspel tegen Vitesse niet onder stoelen of banken. Vooral de 1-2 van de bezoekers deed pijn. "De tweede goal was schrijnend. We hebben vrij eenvoudige afspraken over dat we de boel moeten sluiten als ze over links overkomen", vertelde de trainer bij ESPN.

"De restverdediging is zeker niet goed", vervolgde hij bij de sportzender. "Ik denk niet dat de spelers bewust verzaken. Maar we hebben veertien tegengoals nu. Daar zijn we niet tevreden over. Dat moet absoluut lager."

In aanvallend opzicht zag Schreuder wel lichtpuntjes. "Het is gek dat het gelijk wordt als je zoveel kansen creëert." Zo schoot Ajax 34 keer richting de goal van de tegenstander. "Het hoort bij de fase waarin we nu zitten. We moeten in aanvallend opzicht dit blijven doen. Alleen in de omschakeling staan we knullig."


22:06

De avond samengevat in een paar foto's


21:56

FT // 2-2

Wat een domper. Ajax – Vitesse eindigt in 2-2. De Ajacieden verzuimen de koppositie van PSV over te nemen.


21:54

Brobbey op de paal 😒

Niet te geloven, Ajax raakt voor de vierde keer deze wedstrijd het aluminium. Brian Brobbey versnelt en haalt uit een moeilijke hoek hard uit. De bal komt via de paal weer terug het veld in en wordt vervolgens net gemist in de rebound


21:48

Acht minuten blessuretijd!

Ajax heeft nog acht minuten. Dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.

Kom op, Ajax!!


21:45

Graag nog één, Lorenzo! 🙏

Kopgoal Lucca 900

21:42

Pasveer voorkomt de 2-3

Vitesse breekt opnieuw uit via een corner, maar Pasveer voorkomt de 2-3.  


21:36

LUCCA! ⚽️

Lucca Goalgifje Thuis

Lorenzo Lucca kopt op aangeven van Daley Blind de 2-2 tegen de touwen. Kop op boys, nog ruim tien minuten te gaan!


21:35


21:31

😞😞

Het wordt nu zelfs 1-2, opnieuw Manhoef is trefzeker na een counter. En wederom ligt het volledig open bij Ajax achterin.


21:30

Engeltje op de lat bij Vitesse

Jeetje mina, weer de lat. Nu haalt Daley Blind vol uit, maar weer zit er bij Vitesse een engeltje op de lat. 

Ongelooflijk maar waar: het staat nog altijd 1-1.


21:27

Berghuis op de lat

Het zit Ajax ook echt niet mee. Nu schiet Steven Berghuis op de lat vanaf randje zestien, buiten bereik van de sterke Vitesse-doelman Reiziger.


21:24

Geen 2-1, Conceição mist grote kopkans

Oh nee toch. Wat een enorme kans voor Ajax. Francisco Conceição heeft de bal voor het inknikken na een prachtige voorzet van Calvin Bassey, maar de Portugees krijgt de bal niet op doel. Hij lijkt breed te willen leggen op een teamgenoot in plaats van voor eigen succes te gaan.


21:21

Toch niet vandaag?

Bergwijn Handen In De Zij 1280

Ajax en Vitesse hebben in 41 duels in alle competities in Amsterdam nog nooit gelijkgespeeld: 33 keer won Ajax, achtmaal was Vitesse te sterk.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Brobbey Vitesse 1280

Samenvatting Ajax – Vitesse | Averij in ArenA

Ajax heeft woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA averij opgelopen tegen Vitesse. De Ajacieden creëerden veel kansen, maar wisten niet vaker te scoren dan de efficiënte Arnhemmers. Het duel eindigde in een 2-2-gelijkspel.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Bassey Duel 1280

Verslag | Ajax loopt in eigen huis averij op tegen Vitesse

Ajax is er woensdagavond niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar winnend af te sluiten. In de Johan Cruijff ArenA speelden de Ajacieden met 2-2 gelijk tegen Vitesse. De Amsterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Dusan Tadic, maar de uitploeg vond daarna tweemaal het net. Invaller Lorenzo Lucca bezorgde Ajax een punt.

Tags

  • #ajavit

Socials

Balen Conceicao 1280

In beeld | Ajax - Vitesse

Ajax speelt tegen Vitesse: de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Het staat 2-2. Voor Ajax scoorden Dusan Tadic en Lorenzo Lucca. Blijf hier op de hoogte van alle wedstrijdbeelden!

Tags

  • #ajavit

Socials