Verslag | Ajax loopt in eigen huis averij op tegen Vitesse

Bassey Duel 1280
Bassey Duel 1280

Ajax is er woensdagavond niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar winnend af te sluiten. In de Johan Cruijff ArenA speelden de Ajacieden met 2-2 gelijk tegen Vitesse. De Amsterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Dusan Tadic, maar de uitploeg vond daarna tweemaal het net. Invaller Lorenzo Lucca bezorgde Ajax een punt.

Tags

  • #ajavit

Socials

Trainer Alfred Schreuder voerde drie wijzigingen door in de basisopstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PSV. Zo begonnen Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Owen Wijndal aan de aftrap, terwijl Brian Brobbey en Jorge Sánchez op de bank begonnen. Edson Álvarez was woensdagavond geschorst.

Vroege openingstreffer
Steven Bergwijn begon woensdagavond weer vanaf de linkerflank. Op zijn vertrouwde positie bewees de Amsterdamse vleugelaanvaller al snel zijn waarde. Hij kwam in de zesde minuut naar binnen en leverde een goed aangesneden voorzet af op Tadic, die de bal gemakkelijk achter Vitesse-sluitpost Reiziger kon tikken: 1-0.

Vitesse komt langszij
Kort na de vroege openingstreffer kreeg Ajax twee grote kansen via Davy Klaassen en Mohammed Kudus. Eerstgenoemde miste de bal van dichtbij, terwijl de Ghanees de binnenkant van de paal raakte. Halverwege de eerste helft benutte ook Vitesse zijn eerste kans van de wedstrijd. Manhoef maakte een lange sprint vanaf eigen helft en schoot vervolgens de 1-1 tegen de touwen.

Vitesse zakte direct na de gelijkmaker in. Ajax had veel moeite om openingen in het defensieve bolwerk van de Arnhemmers te vinden, waardoor de Ajacieden gingen rusten met een gelijke tussenstand.

Ajax kwam vol frisse moed uit de kleedkamer. Bergwijn en Kudus kregen vroeg in het tweede bedrijf twee opgelegde kansen, maar beide Ajacieden slaagden er niet in om Reiziger te verschalken.

Ajax komt op achterstand
Daley Blind en Berghuis raakten in de loop van de tweede helft de lat, maar de bal wilde er niet in. Manhoef schoot aan de andere kant wel voor de tweede keer deze wedstrijd raak: 1-2. De vleugelaanvaller sprintte de Ajax-verdediging eruit en verschalkte Pasveer.

Lucca kopt 2-2 binnen
In de slotfase kwam Lucca nog binnen de lijnen. De Italiaanse spits was direct belangrijk voor Ajax, hij kopte op aangeven van Blind de 2-2 tegen de touwen. Ajax wist ondanks acht minuten blessuretijd geen derde Amsterdamse treffer meer te produceren. Brobbey raakte in de blessuretijd nog de paal, maar de Ajacieden hadden het geluk woensdagavond niet aan hun zijde. Het duel eindigde in 2-2.

Ajax – Vitesse 2-2 (1-1)
6. Tadic 1-0
25. Manhoef 1-1
74. Manhoef 1-2
79. Lucca 2-2

Ajax: Pasveer; Rensch (73. Sánchez), Timber, Bassey, Wijndal (59. Blind); Klaassen (59. Conceição), Taylor, Berghuis; Bergwijn (78. Lucca), Kudus (59. Brobbey), Tadic

Gerelateerde artikelen

Brobbey Vitesse 1280

Samenvatting Ajax – Vitesse | Averij in ArenA

Ajax heeft woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA averij opgelopen tegen Vitesse. De Ajacieden creëerden veel kansen, maar wisten niet vaker te scoren dan de efficiënte Arnhemmers. Het duel eindigde in een 2-2-gelijkspel.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Balen Conceicao 1280

In beeld | Ajax - Vitesse

Ajax speelt tegen Vitesse: de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Het staat 2-2. Voor Ajax scoorden Dusan Tadic en Lorenzo Lucca. Blijf hier op de hoogte van alle wedstrijdbeelden!

Tags

  • #ajavit

Socials

Berghuis Balen 1280

Dit was Ajax - Vitesse

Dit is het liveblog rondom Ajax - Vitesse, de wedstrijd die teleurstellend in 2-2 is geëindigd. Blijf hier de hele dag op de hoogte van het duel in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAVIT

Socials