Liveblog

Aan het verbinden . . .

Lees alles terug over FC Zürich - Ajax Vrouwen

  • De Ajax Vrouwen hebben met 0-6-gewonnen van FC Zürich in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League
  • De Amsterdamse doelpunten kwamen van Romée Leuchter (3), Quinty Sabajo, Chasity Grant en Danique Tolhoek
  • Woensdag 18 oktober is de return in Amsterdam

Liveblog

09:00

'Echt een teamprestatie'

Donderdag 12 oktober

Goedemorgen Ajacieden,

De Ajax Vrouwen beleefden gisteren een uitstekende avond in Zürich. Dankzij de 0-6-overwinning is de ploeg van Suzanne Bakker dicht bij een ticket voor het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Na afloop stonden Suzanne Bakker, Romée Leuchter, Danique Tolhoek en Quinty Sabajo met mooie woorden voor de camera. "We hebben het zelf afgedwongen en een mooie wedstrijd laten zien."


22:29

De goal van Tolhoek in beeld

Vlak voor het einde van de wedstrijd kende Danique Tolhoek haar moment of fame. De achttienjarige Ajacied maakte de 0-6 en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Het was ook haar eerste treffer in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

We sluiten daarmee het liveblog voor vanavond af. Morgenochtend volgen de reacties vanuit Zwitserland en de samenvatting van het duel.


22:10

Team ❤️

Teamvrouwen900 ??

22:04

Kom naar Ajax Vrouwen - FC Zürich

Juichenajaxvrouwen1920 ??

Dankzij de 0-6-overwinning in Zwitserland staan de Ajax Vrouwen bijna in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Volgende week volgt de return in Amsterdam. De aftrap is om 19:00 uur.

Kom jij ook? Bestel hier je tickets.


90

[21:52]

FT / 0-6

Het is afgelopen in Zwitersland. De Ajax Vrouwen winnen met 0-6. Dat is een evenaring van de grootste overwinning in de UEFA Women's Champions League. In seizoen 2017/2018 wonnen de Ajax Vrouwen ook in de voorronde van de Champions League met 6-0. Toen was het Letse Rïgas FS de tegenstander.


89

[21:49]

Toooor von Tolhoek! ⚽

Goalgifje Uit Tolhoek ??

Jaa, dat is mooi! Danique Tolhoek maakt haar eerste treffer voor de Ajax Vrouwen. Daarmee zet zij Ajax op 0-6. Daarna krijgt ze overigens nog een kans en raakt ze de binnenkant van de paal.


83

[21:39]

Laatste wissels Ajax Vrouwen

Wisselsajax900 ??

In de slotfase maakt Daliyah de Klonia haar debuut in de UEFA Women's Champions League. Ook Isabelle Hoekstra krijgt nog speelminuten. Ashleigh Weerden en Chasity Grant nemen plaats op de bank.


78

[21:36]

74

[21:33]

Dubbele wissel

Jansentolhoek900 ??

Danique Tolhoek en Bente Jansen komen in het veld. Lily Yohannes en Tiny Hoekstra hebben het veld verlaten.


70

[21:30]

Van Eijk in actie

Ajax-goalie Regina van Eijk wordt eindelijk ook echt getest. De Ajax Vrouwen krijgen de bal moeilijk weg. Oliwia Wos probeert van een meter of tien Van Eijk te verslaan. Ze moet zich strekken, maar heeft de bal klemvast.


65

[21:24]

Leuchter op de paal

Leuchterstiftje900 ??

Daar waren de Ajax Vrouwen heel dicht bij de 0-6. Romée Leuchter probeert Benz op een prachtige manier te verslaan. Met de buitenkant van haar voet stift ze de bal over de uitgekomen goalie. Haar poging gaat op de binnenkant van de paal.


61

[21:20]

Wissel bij Ajax

Wisselsabajonoordman ??

De maker van de openingstreffer, Quinty Sabajo, gaat naar de kant. Danique Noordman krijgt nog een half uur van Suzanne Bakker.


60

[21:18]

Jaa! Nummer ⑤

Goalgifje Uit Leuchter ??

Zo dan! Wat een heerlijke vrije trap van Romée Leuchter. Quinty Sabajo wordt opzichtig naar de grond getrokken en versiert daarmee een vrije trap. Leuchter gaat achter de bal staan en krult de 0-5 binnen. Daarmee maakte ze haar derde goal van de wedstrijd. Een hattrick in 13 minuten!


56

[21:15]

Daar is nummer vier

Goalgifje Uit Leuchter ??

Opnieuw is het Romée Leuchter die scoort voor de Ajax Vrouwen. Ze krijgt de bal via een goede lage teruggetrokken voorzet van Chasity Grant. Leuchter schiet zuiver raak: 0-4.


51

[21:10]

Felicitaties voor Leuchter

Romée Leuchter krijgt terecht de knuffels na haar 0-3 tegen FC Zürich. De spits is koelbloedig voor de Zwitserse goal en knalt via de binnenkant van de paal Ajax' derde treffer tegen de touwen. De Ajacieden staan zo met een half been in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Ajax Vrouwen Algemeen 1920

Ajax Vrouwen woensdag live te zien

De Ajax Vrouwen spelen woensdag het belangrijke eerste kwalificatieduel met FC Zürich voor kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. Het duel in Zwitserland begint om 20:00 uur en is live te volgen op Ajax.nl, in de Ajax App, het YouTube-kanaal van Ajax en op TikTok via @ajaxvrouwen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Goal 1920

Verslag | Ajax Vrouwen winnen Klassieker in Rotterdam

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag in de Azerion Vrouwen Eredivisie drie punten veroverd op bezoek bij Feyenoord. Een rake kopbal van Tiny Hoekstra was voldoende voor de winst in de Klassieker: 0-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials