Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • D. Klaassen  62"
  • D. Tadić  82"
  • B. Brobbey  90"+2"
Ajax 1
3
0
Young Boys

Liveblog

23:59

Tot zondag!

We sluiten het liveblog voor nu af. Wil je nog eens rustig nalezen hoe de 3-0-overwinning tot stand kwam? Check dan het wedstrijdverslag.

Voor de highlights verwijzen we je graag door naar onze app! 

Zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan speelt Ajax in Overijssel tegen PEC Zwolle.


23:45


23:07

Onze doelpuntenmakers 😍

De goals kwamen vanavond van de voeten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en Brian Brobbey. Van juichende Ajacieden kunnen we nooit genoeg krijgen.


22:14

Gravenberch: 'Goede uitgangspositie'

Ryan Gravenberch was logischerwijs happy na de 3-0-overwinning op Young Boys. Hij zag een geduldig Ajax. De Amsterdammers forceerden in het laatste half uur de beslissing.

"We moesten kalm blijven en niet te gehaast spelen. Als je rustig blijft, gaan ze er vanzelf wel in."


22:04

Foto's, foto's en nog meer foto's

Wat een heerlijke avond was het in de Johan Cruijff ArenA. Bekijk de wedstrijd ook nog een keer door de ogen van onze fotografen.


21:28

Klaassen: 'Het gaat sinds twee maanden echt beter'

Klaasenjuichen2

Davy Klaassen heeft dit seizoen patent op het maken van openingstreffers. Ook tegen Young Boys brak de middenvelder de ban. Zelf was Klaassen daar redelijk content mee. "Ik maak liever de 1-0 dan de 5-0”, grijnsde hij.

Klaassen vond dat Ajax een goede wedstrijd op de mat legde tegen Young Boys (3-0). "We hebben met bravoure gespeeld en niet voorzichtig. Dit mag niet meer fout gaan. Het is al een maandje of twee dat het echt steeds beter gaat met ons spel. Dat komt niet vanzelf."

Tot slot ging Klaassen voor de camera van ESPN ook nog even in op vragen over Brian Brobbey, de maker van de 3-0. Probeert Klaassen de jonge Ajacied (vaak) te overtuigen om in Amsterdam te blijven? “Vandaag liet hij weer zien dat we blij met hem moeten zijn. We willen allemaal dat hij blijft. Je ziet wat hij kan brengen.”


21:14

Ten Hag: 'Hele goede uitslag'

ETH2 (1)

Erik ten Hag was meer dan tevreden met de 3-0-thuisoverwinning op Young Boys. Hij zag hoe Ajax geduldig was en de tegenstander uiteindelijk kapot speelde. "In de eerste helft ‘investeer je’, in de tweede helft maken we het af. Zij werden moe. We zeiden vooraf dat we goed aan de bal moesten zijn en dat waren we."

De opponent uit Zwitserland werd zelf amper gevaarlijk voor de goal van Maarten Stekelenburg. "Niet dat ze in countersituaties kwamen, maar ze waren daarin wel dreigend. Als ze goede keuzes hadden gemaakt op sommige momenten hadden ze wel in de counter kunnen komen. Daar moesten we voor waken."

De 3-0 geeft Ajax een uitstekende uitgangspositie voor volgende week. Maar Ten Hag staart zich nog niet blind op de kwartfinale van de Europa League, zo vertelde hij voor de camera van ESPN. “We moeten altijd voorzichtig zijn. Het is wel Europees gezien een hele goede uitslag.”


20:58

Weinig op af te dingen 😉

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 168%

Young Boys32%

Schoten

Ajax 120

Young Boys1

Schoten op doel

Ajax 19

Young Boys0

Vrije trappen

Ajax 110

Young Boys12

Hoekschoppen

Ajax 16

Young Boys0

Buitenspel

Ajax 11

Young Boys0

Overtredingen

Ajax 111

Young Boys10

Passes

Ajax 1721

Young Boys316


20:47

Klinkende zege voor Ajax 🔥🔥

Full-time in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wint met 3-0 van Young Boys en heeft daardoor een uitstekende uitgangspositie voor de return.

Het is een dikverdiende zege, want een dominant Ajax had weinig te duchten van Young Boys. De Zwitsers losten amper een schot op doel.

In de openingsfase van de eerste helft jaagden de Ajacieden al nadrukkelijk op de 1-0, maar die bleef toen nog uit. De goals vielen in de tweede helft alsnog. Davy Klaassen, Dusan Tadic en invaller Brian Brobbey waren trefzeker. 


90

[20:46]

Brobbey met de 3-0!

BAM! Het is ook nog 3-0 geworden. Brian Brobbey, die net nog de paal raakte, pikt alsnog zijn doelpuntje mee. De aanvaller lobt de bal subtiel over de Young Boys-doelman heen en zet Ajax daarmee op rozen!

Een marge van drie goals en geen tegendoelpunt: het is cijfermatig een (bijna) perfecte avond! 👏

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

90

[20:43]

3️⃣ minuten extra tijd

De officiële speeltijd zit erop. Er komen drie minuten blessuretijd bij.


86

[20:39]

Brobbey op de paal

Ohhh Brian Brobbey. De spits krijgt direct de mogelijkheid om weer een belangrijke Europese goal te maken. Hij stuit eerst op de keeper, krijgt vervolgens de bal terug en schiet daarna op de paal.

De aanval blijft in leven en vervolgens ziet Tadic zijn inzet van de doellijn worden gekopt. Zo is Ajax tot driemaal toe dichtbij een doelpunt, maar ontsnapt Young Boys.


83

[20:36]

Invalbeurt Brobbey, Neres naar de kant

Een derde wissel bij Ajax. Brian Brobbey is kort na de 2-0 door Erik ten Hag binnen de lijnen gebracht. Hij heeft David Neres vervangen.


82

[20:35]

TADIC!!!

Het is 2-0 geworden door een goal van onze captain! Dusan Tadic krijgt de bal voor zijn voeten en schiet feilloos binnen. Ajax heeft een lekkere marge van twee goals te pakken!

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

75

[20:28]

Slotfase is ingegaan!

Neresduel

Het laatste kwartier van de wedstrijd is ingegaan. Ajax leidt verdiend met 1-0. Een tweede goal zou met het oog op de return van volgende week natuurlijk nog heerlijk zijn.

De Ajacieden lijken van die 2-0 ook nog werk te willen maken. Het wordt hoe dan ook een spannende slotfase!


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.