We sluiten het liveblog voor vandaag af met de samenvatting van Almere City - Ajax.

Komende woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan spelen de Ajax Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA in de UEFA Women's Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Volg de Ajacieden overigens ook komende week bij hun nationale ploeg via ons interland-alert.

Bedankt voor de steun

17:14

Van 't Schip: 'Afspraken werden niet goed nagekomen'

Van'tschipbank900 ??

"We kregen geen grip op de wedstrijd in de eerste helft. Het was traag, er zat geen tempo in", analyseerde trainer John van 't Schip de eerste 45 minuten voor de camera van ESPN. "Met de wissels probeerden we meer tempo in de wedstrijd te brengen."

De coach was ook niet helemaal tevreden over de tweede helft. "Na rust werd het niet veel beter. Maar we kwamen op 1-2 en creëerden meer kansen. Jammer dat we het dan nog weggeven. Dat zijn dingen die we kunnen en moeten voorkomen."

De Ajax-defensie zag er bij de 1-0 van Almere City niet goed uit. De restverdediging stond na een corner niet goed, waardoor de thuisploeg gemakkelijk kon counteren. "De afspraken werden niet helemaal goed nagekomen. Tegen Feyenoord gebeurde dat ook al een keer en dat mag niet", was Van 't Schip duidelijk.

Benjamin Tahirović veroorzaakte de strafschop laat in de wedstrijd. Van 't Schip werd gevraagd naar hoe de Ajacied in de kleedkamer zat. "Hij was zwaar teleurgesteld. In plaats van dat hij de winnende goal maakte, was hij nu helaas de schlemiel. Dat maakt het erg zuur voor hem."

17:04

Brobbey: 'We hadden hier gewoon moeten winnen'

Brobbeybaaltalmereuit900 ??

Brian Brobbey verscheen na het 2-2-gelijkspel tegen Almere City met een 'dubbel gevoel' voor de camera van ESPN. "We moesten hier gewoon met een overwinning naar huis gaan. Ik denk dat ik goed bezig was in deze wedstrijd. Het waren lekkere duels met Damian van Bruggen", aldus de Ajax-spits.

Ajax kreeg in de blessuretijd nog een strafschop tegen, die benut werd door Almere City. "Het was natuurlijk niet slim, maar ik weet zeker dat Benjamin van zijn fout gaat leren. Hij was ook belangrijk met zijn doelpunt en Tahirović is gewoon een goede speler."

"We hadden het lastig in de eerste helft, maar in de tweede helft creëerden we meer kansen. We hadden hier gewoon moeten winnen", besloot Brobbey.

90+6

[16:29]

FT / 2-2

Ajax heeft met 2-2-gelijkgespeeld op bezoek bij Almere City. Chuba Akpom en Benjamin Tahirović waren trefzeker voor de Amsterdammers. In de blessuretijd maakte de thuisploeg de gelijkmaker vanaf elf meter.

90+3

[16:27]

2-2...

Almere City komt in de blessuretijd op gelijke hoogte. Thomas Robinet schiet raak vanaf de penaltystip: 2-2.

90+2

[16:26]

Penalty Almere City

Almere City krijgt een strafschop na een overtreding van Benjamin Tahirović in het eigen zestienmetergebied.

90

[16:24]

Drie minuten blessuretijd

We krijgen drie minuten blessuretijd in het Yanmar Stadion. Ajax leidt nog altijd met 1-2.

82

[16:15]

Tahirović doet het!

Goalgifjes Uit Tahirovic ??

Benjamin Tahirović maakt de 1-2 in Almere. De invaller schiet de bal met links hard tegen de touwen. Brian Brobbey is opnieuw de aangever bij de goal.

80

[16:14]

Wissel bij Ajax 🔁

John van 't Schip voert zijn laatste wissel van de wedstrijd door. Mika Godts komt binnen de lijnen voor Kristian Hlynsson.

79

[16:13]

Chuba 💪

Akpomspierballen900 ??

Chuba Akpom is de eerste Ajacied ooit die in drie opeenvolgende Eredivisie-optredens scoort als invaller.

77

[16:11]

Grote mogelijkheden voor Ajax

Ajax krijgt twee grote mogelijkheden via Brian Brobbey en Chuba Akpom. Beide aanvallers weten doelman Nordin Bakker niet te verschalken.

68

[16:02]

Akpom maakt 1-1

Akpom Goalgifjuit 2324 ??

Invaller Chuba Akpom staat koud in het veld als hij de 1-1 maakt op aangeven van Brian Brobbey. Lekker, Chuba!