Verslag | Ajax met vervelend gevoel interlandbreak in

Hatovoorzet1920

Het is Ajax niet gelukt om met een positief gevoel de interlandbreak in te gaan. Tegen Almere City bleef Ajax steken op een 2-2-gelijkspel. Voor de Amsterdammers scoorden Chuba Akpom en Benjamin Tahirović. In de blessuretijd maakte de thuisploeg vanaf de strafschopstip gelijk.

• #ALMAJA

Ajax had het vanaf minuut één lastig met het stugge Almere City. Al leken de Amsterdammers aardig te beginnen aan het duel met een goede actie van Steven Bergwijn. De aanvaller zette de aanval volledig zelf op, trok van de linkerflank naar binnen en mikte de bal in de verre hoek. Zijn poging na zo’n tien minuten voetballen zeilde naast.

Weinig spektakel
De thuisploeg had minder balbezit, maar was af en toe dreigend in de tegenaanval. Het was niet dat Diant Ramaj continu werd getest, maar helemaal achteroverleunen konden de Ajacieden niet. In het eerste bedrijf kregen alleen Steven Berghuis en Kristian Hlynsson nog aardige mogelijkheden op de openingstreffer, maar dat zij schoten uit de tweede lijn produceerden vertelde het verhaal van de wedstrijd voor rust.

Na de thee startte Ajax opnieuw vrij sterk. Via Kenneth Taylor kwam de ploeg van John van ’t Schip nu wel enorm dicht bij de 0-1. De middenvelder werd op de punt van het strafschopgebied vogelvrij ingespeeld. Ajax' nummer 8 probeerde het maar eens met een diagonale schuiver en verschalkte daarmee doelman Nordin Bakker. De doelman werd echter gered door de paal.

Met zijn schot leidde hij onbewust een goede fase van Almere City in. De thuisploeg leek wakker en werd steeds gevaarlijker. De 1-0 van de thuisploeg was op dat moment niet eens onverdiend. De promovendus brak uit na een corner van Ajax. De ploeg uit Almere speelde een overtalsituatie netjes uit en scoorde via Jochem Ritmeester van de Kamp.

Lang kon Almere City niet genieten van de voorsprong. De net ingevallen Akpom kreeg de bal in de zestien aangespeeld van Brian Brobbey en zette Ajax een minuut later alweer op 1-1. Nu was Ajax aan zet, want na de gelijkmaker kreeg zowel Brobbey als Akpom in één aanval de kans op Ajax' tweede goal.

Bizarre slotfase
Een kleine tien minuten voor tijd lukte het de ploeg van Van 't Schip om alsnog op 1-2 te komen. Brobbey bleef sterk aan de bal in het strafschopgebied en zag Tahirović aan komen stormen. De middenvelder schoot de bal in de kruising en leek daarmee Ajax drie punten te schenken.

Tahirović kroonde zich uiteindelijk toch niet tot matchwinner. Helaas voor hem en voor Ajax veroorzaakte hij in de blessuretijd een strafschop. Thomas Robinet pakte het cadeautje uit, hoewel doelman Diant Ramaj nog dichtbij zat: 2-2.

Ajax komt over dertien dagen weer in actie in de Eredivisie. Dan is Vitesse de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. Verschillende Ajacieden melden zich de komende week bij de nationale ploeg om interlands te spelen.

Almere City - Ajax 2-2 (0-0)
67. Ritmeester van de Kamp 1-0