Van 't Schip: 'Moeten met elkaar keihard knokken'

Schip1920
Schip1920

Trainer John van 't Schip en Jorrel Hato blikten woensdagavond vanuit Birmingham vooruit op de returnwedstrijd tegen Aston Villa. Het tweetal heeft vertrouwen dat Ajax een ticket voor de kwartfinale van de UEFA Conference League kan veiligstellen. "We moeten ons eigen spel spelen en vechten."

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

Steven Berghuis reisde woensdag niet mee af naar Birmingham. Van 't Schip ging tijdens het persmoment dieper in op de afwezigheid van de Ajacied. "Dat is teleurstellend, vooral ook voor Steven zelf. Ook voor afgelopen weekend al. Hij had last van zijn knie, maar is tijdens de laatste training voor Fortuna door zijn rug gegaan. Daarom is hij er niet bij."

Volgens de hoofdtrainer kan Brian Brobbey donderdagavond wel starten tegen Aston Villa. "Hij staat er goed voor, al weet je het met Brian niet altijd. Hij sukkelt met zijn spieren en knie. Dat gaat de ene keer goed en de andere keer heeft hij wat meer last. Zoals het er nu uitziet, is hij klaar om te beginnen. En hopelijk ook om lang in het veld te staan."

Vertrouwen
Van 't Schip en Hato kijken uit naar het Europese treffen in Birmingham. "Ik heb er heel veel vertrouwen in. In dit systeem kunnen we solide spelen. De jongens hebben laten zien dat ze het op een goede manier kunnen uitvoeren", aldus de Ajax-trainer.

"We verdienden het vorige week meer dan Villa om te winnen, denk ik", vulde de verdediger aan. "We gaven ook niet veel weg. Het zal een andere wedstrijd worden, maar je neemt het wel mee."

Ook Van 't Schip verwacht een andere wedstrijd op Villa Park. "Ik verwacht dat Aston Villa nu wel meer initiatief zal tonen. Wellicht dat ze naar de ArenA kwamen met de wedstrijd tegen Tottenham in het achterhoofd. Ik bedoel niet qua spelers, maar vooral de manier van spelen. Vanuit een gesloten defensie er snel uitkomen, daar zijn ze ook goed in. Ik denk dat ze nu voor eigen publiek wel aanvallender willen spelen."

Keihard knokken
De hoofdtrainer benadrukte dat Ajax niet mee moet gaan in het 'hectische spel' donderdag. "Dan komen de linies te ver uit elkaar te liggen. We moeten geduldig zijn en bal zo lang mogelijk in de ploeg proberen te houden."

"Aston Villa heeft afgelopen weekend dik verloren en heeft dus iets recht te zetten", vervolgde Van 't Schip. "Maar we moeten gewoon ons eigen spel spelen en vechten. We moeten met elkaar keihard knokken en goed staan en hopen op een paar uitvallen. Het mooiste is als wij de wil kunnen opleggen aan de tegenstander. Of we al zo ver zijn, gaan we morgen (donderdag, red.) zien."

Gerelateerde artikelen

Training1920

Liveblog | Dit was de woensdag in Engeland

Ajax speelt donderdagavond de return van het tweeluik met Aston Villa in de achtste finales van de UEFA Conference League. Lees hier alles terug over de voorbereiding van de Ajacieden op het Europese uitduel.

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

Sosavilla1920

Deze Ajacieden reizen af naar Birmingham

Ajax is met 23 selectiespelers op het vliegtuig gestapt naar Birmingham. De ploeg van trainer John van 't Schip speelt donderdagavond 21:00 uur (Nederlandse tijd) de return tegen Aston Villa in de UEFA Conference League. De eerste wedstrijd in de achtste finale van het Europese clubtoernooi in Amsterdam eindigde in 0-0.

Tags

  • #UECL
  • #AVLAJA

Socials

STILL HENDERSON

Henderson: 'Moeten op ons best zijn'

Jordan Henderson is helemaal op zijn plek in Amsterdam en is dankbaar voor het ontvangst bij Ajax. Donderdag speelt hij tijdens het UEFA Conference League-duel met Aston Villa weer in zijn vaderland. "Ik kijk er naar uit en heb er zin in. Het wordt een zware test."

Tags

  • #Henderson

Socials