Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax verliest met 2-0 in Alkmaar

  • Ajax verliest in Alkmaar met 2-0 en blijft vijfde in de Eredivisie
  • Ahmetcan Kaplan maakte zijn debuut in de Eredivisie
  • Kenneth Taylor speelde zijn honderdste duel in Ajax 1

Liveblog

23:59

Samenvatting AZ - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van AZ - Ajax. De ploeg van trainer John van 't Schip ging zondag met 2-0 onderuit in Alkmaar. 

Volgende week hervatten we de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ook dan kan je alles weer volgen via ons liveblog. Tot dan.


19:11

Van 't Schip: 'Al met al was het te weinig'

Vantschipzijlijnaz900 ??

Ajax had het zwaar zondag in Alkmaar. Na 120 minuten voetballen in Noorwegen was de ploeg van John van 't Schip uiteindelijk niet opgewassen tegen AZ: 2-0. "Je weet dat dit sowieso een moeilijke wedstrijd is na donderdag. We hadden twee dagen om ons voor te bereiden op deze wedstrijd."

"Na de achterstand kwamen we wat meer in ons spel", zag de trainer. "We kregen wat meer gevoel bij het systeem. AZ was uiteindelijk heel efficiënt in de kansen. Wij hadden wel wat momenten met Kenneth Taylor, Anton Gaaei en Kristian Hlynsson."

'Niet voldoende'
Van 't Schip vond dat het veldspel ook wat beter werd na het matige begin. "Naarmate de wedstrijd vorderde konden we wel wat meer mensen tussen de linies bereiken. Maar al met al was het te weinig. De jongens hebben geknokt, maar het was niet voldoende."

Ajax gaf uiteindelijk wel wat minder kansen weg dan in de afgelopen duels, was de oefenmeester ook opgevallen. "Dat is iets waar we op kunnen verder bouwen. Maar we willen in dit systeem ook gaan wel gaan voetballen. We zijn geen ploeg die voor het hok blijft staan."


19:04

Van den Boomen: 'AZ heeft verdiend gewonnen'

Boomenbalen900 ??

Branco van den Boomen stak de hand in eigen boezem na de 2-0-nederlaag bij AZ. Vooral in de openingsfase vond hij dat Ajax niet goed acteerde, vertelde hij bij ESPN. "We kwamen matig voor de dag in het begin. Na de goal kregen we wel wat meer grip. Maar goed, we hebben te weinig gecreëerd. AZ stond goed compact. Ze hebben verdiend gewonnen."

Ajax startte met vijf verdedigers in Alkmaar. De middenvelder vond de keuze van de trainer wel te begrijpen. "Ik denk dat dit wel goed bij de spelers past. We hebben met Anton Gaaei en Borna Sosa twee type backs die hierbij passen. Ik was dus niet zo verrast."

Toch zag hij ook momenten waarop Ajax kon voortborduren. "Het hebben een goede fase gekend na de 1-0 van AZ. In die fase hadden we de gelijkmaker moeten maken. Ook Ahmetcan Kaplan viel fantastisch in. Dat is een groot compliment naar hem."

Fysiek
De middenvelder speelde zelf tachtig minuten in Alkmaar. In Noorwegen stond hij ook al de hele wedstrijd op het veld. "Ik was na Bodø/Glimt wel kapot. Het was zwaar. Ik had zo'n drie maanden niet gespeeld. Maar vandaag was ik fit genoeg om te starten. Ik heb alleen matig gespeeld, maar dat lag niet aan mijn fysieke gesteldheid. Ik ben vooral blij dat ik weer voetbal en kan spelen."18:49

Hard gewerkt, niet gewonnen

Brobbeybalen900 ??

Het was niet genoeg in Alkmaar. Ajax vocht nog hard voor een goal. Brian Brobbey leek ook Ajax op 2-1 te zetten in de slotfase, maar zijn goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel. 


90+6

[18:40]

FT // 2-0

Afgelopen in Alkmaar. Ajax verliest met 2-0 van AZ en ziet de achterstand op de Alkmaarders oplopen tot zes punten.


90

[18:34]

Vijf minuten blessuretijd

Akpom 900

89

[18:33]

Geen 2-1, goal Brobbey afgekeurd

Brobbeyclose900

Ajax denkt op 2-1 te komen, via een fraaie treffer van Brian Brobbey, maar de goal wordt uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel.


80

[18:24]

Dubbele wissel bij Ajax nog

Nog een dubbele wissel bij Ajax. Julian Rijkhoff en Sivert Mannsverk komen binnen de lijnen. Zij vervangen Kristian Hlynsson en Branco van den Boomen.


76

[18:20]

Nog een kwartier te gaan

Tayloraandebalaz900

Nog vijftien minuten officiële speeltijd. Kan Ajax nog iets terugdoen in de slotfase?


69

[18:13]

Hlynsson gestuit door Ryan

Hlynssonazuit900

Ajax krijgt direct de kans om iets terug te doen, maar Kristian Hlynsson wordt vanuit een moeilijke hoek gestuit door doelman  Matthew Ryan. Afleggen op Brian Brobbey was, achteraf bezien, een betere optie geweest.


68

[18:12]

Van Bommel met zijn tweede

Bij AZ komt Lahdo in het veld en direct bij zijn eerste balcontact geeft hij een assist. Hij geeft een teruggetrokken voorzet op Ruben van Bommel. Die wint het duel van Devyne Rensch. Van Bommel schuift daarna de bal laag in de goal: 2-0.


65

[18:09]

62

[18:06]

Klein kansje voor Rensch

Renschpass900

Ajax krijgt een eerste kleine mogelijkheid van de tweede helft. Een aanval over links met een voorzet van Borna Sosa belandt uiteindelijk op randje zestien bij Devyne Rensch. De rechtsback haalt in één keer uit, maar zijn inzet gaat ruim naast.


58

[18:02]

Vrije trap Van Bommel recht op Ramaj af

AZ krijgt een vrije trap op een aantrekkelijke positie, op zo’n achttien meter van het doel. Ruben van Bommel schiet de bal dwars door de muur heen, maar de poging is recht op Diant Ramaj af.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header 1920 Goed

In beeld | Vizier op volgend uitduel

Ajax heeft zaterdag de afsluitende training afgewerkt in aanloop naar een nieuw uitduel. De Ajacieden spelen zondag in de competitie om 16:45 uur een uitwedstrijd tegen nummer vier AZ.

Tags

  • #AZAJA

Socials

Bodo Rewind 1920

Rewind Bodø/Glimt - Ajax | Laatste zestien

De rake knal van Kenneth Taylor donderdagavond in Noorwegen bezorgde Ajax een plek in de achtste finales van de UEFA Conference League. Kijk de trip van Amsterdam naar Bodø nog eens rustig terug.

Tags

  • #UECL
  • #BODAJA

Socials

Gaaei1920

Highlights Bodø/Glimt – Ajax l Door na knotsgekke avond

Ajax heeft na een zinderende voetbalavond in Noorwegen de laatste zestien van de UEFA Conference League bereikt. De Ajacieden klopten Bodø/Glimt met 1-2 door een treffer van Kenneth Taylor in de 114e minuut. Na de reguliere speeltijd was het 1-1. Steven Berghuis opende in de 34e minuut de score, maar zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials