Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • É. Gutiérrez Galaviz  48"
  • C. Gakpo  50"
PSV
2
1

PSV - Ajax
17/4/2022
18:00 uur

Ajax 1
  • R. Gravenberch  23"

Ajax is er zondag niet in geslaagd de KNVB Beker te veroveren. De finale in De Kuip werd met 2-1 verloren. In ons liveblog lees je terug hoe de eindstrijd verliep. 

Liveblog

23:59

Samenvatting PSV - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van de KNVB Beker-finale tussen PSV en Ajax.

Morgen zijn we alweer terug met een nieuw liveblog. Dan nemen de Ajax Vrouwen het op tegen PSV in opnieuw de finale van de nationale beker.

Slaap lekker voor nu en tot dan!


21:59

Ten Hag en Klaassen eensgezind: 'Er zat meer in'

Erik ten Hag en Davy Klaassen vonden dat Ajax het verlies in de bekerfinale aan zichzelf te wijten had. De Ajacieden stonden bij rust nog op voorsprong (0-1), maar lieten vlak na rust de wedstrijd door de handen glippen. "We gaven twee goals weg door eigen fouten", zag Klaassen.


20:35

Stekelenburg: 'Beslist op kleine details'

Stekelenburgbalen 2 880

Maarten Stekelenburg stond zondagavond weer onder de lat bij Ajax. De 39-jarige sluitpost was blij dat heer weer kon starten na een lange blessure, vertelde hij bij ESPN. "Ja, dat lijkt me duidelijk. We willen allemaal finales spelen en prijzen winnen, maar dat is helaas niet gelukt."

De Ajax-goalie kreeg eerder deze week te horen dat hij zou spelen. "Ik was natuurlijk blij en dan ga je je voorbereiden. Ik heb er natuurlijk een paar maanden uit gelegen met een blessure, maar het moment dat je het eerste fluitsignaal hoort, dan sta je er."

"Ik denk dat we een redelijke eerste helft hebben gespeeld", vervolgt Stekelenburg. "Een topwedstrijd wordt beslist op kleine details. Na rust mogen we die tegengoals niet zo makkelijk weggeven."


20:24

Balen, mannen! 😔


20:19

Tadic baalt: 'Mag ons niet gebeuren'

Dusanbalenbeker880

Na afloop van de wedstrijd verscheen een teleurgestelde Dusan Tadic voor de camera bij ESPN. "We kwamen goed op voorsprong. We maakten ook de 0-2, maar deze goal werd afgekeurd. In de vijf minuten vlak na de rust hebben we alles weggegeven. Dat is te makkelijk en mag ons niet gebeuren."

Ook werd de aanvoerder van Ajax gevraagd naar de extra rustdagen die de Amsterdammers hadden in vergelijking met PSV. "Dat is niet belangrijk. Wij spelen normaal gesproken altijd iedere drie tot vier dagen."

Tadic benadrukt dat de focus nu op de competitie moet. "We moeten kampioen worden", aldus de Serviër.


90

[19:59]

Geen eerste prijs van het seizoen 😞

Helaas, Ajax grijpt naast de KNVB Beker. Na een 0-1-voorsprong bij rust wordt uiteindelijk met 2-1 verloren van PSV. Een desastreuze vijf minuten na rust braken de Ajacieden op.

Al met al zat het Ajax ook niet mee: twee goals werden door de VAR geannuleerd vanwege buitenspel.

Voor Ajax moet het nu gaan gebeuren in de Eredivisie.


90

[19:52]

Kom op, Ajax!

Ajax heeft nog zes minuten om een verlenging af te dwingen, dat is namelijk de extra tijd die wordt bijgetrokken.


86

[19:48]

Een paar minuten om je te onderscheiden, Mo!

D. Klaassen

(Uit)
6

M. Kudus

(In)
20

86

[19:48]

Debuut voor Ihattaren

Ihattaren880

Het is een dubbele wissel van Erik ten Hag. Naast Kudus is ook Mohamed Ihattaren in de ploeg gekomen. Hij vervangt Steven Berghuis en maakt zijn debuut voor Ajax.


85

[19:47]

Kan Ajax de impasse doorbreken?

De tijd tikt weg in het nadeel van Ajax. Er zijn nog maar vijf minuten aan officiële speeltijd te gaan.

Kan Ajax zich toch nog terugvechten in de wedstrijd?


81

[19:43]

Geel voor Gravenberch

Ryan Gravenberch pakt geel met een professionele overtreding. Hij trekt aan de noodrem als PSV’er Vertessen dreigt te ontsnappen richting Maarten Stekelenburg.


79

[19:41]

Mogelijkheid Timber, kans voor Bruma

Timberbalenpsv880

Ajax blijft op zoek gaan naar de gelijkmaker en meldt zich opnieuw dreigend in de PSV-zestien. Een lange bal van Daley Blindt wordt door Davy Klaassen klaargelegd voor Jurriën Timber, maar net op het moment dat de verdediger wil uithalen zit Sangáre er tussen.

Aan de overzijde mist PSV’er Bruma een enorme kans op de 3-1.

De marge blijft één en Ajax is nog in de race.


74

[19:36]

Ohh Perr!

Perr Schuurs staat koud in het veld en krijgt meteen een grote kans op de 2-2. Hij ontvangt de bal in de zestien van PSV en heeft de kans om uit te halen. De poging is echter zonder kracht en kan worden gekeerd. 


73

[19:35]

Graag een goal, Sébastién!

E. Álvarez

(Uit)
4

(In)
0

72

[19:34]

Strijden, Perr!

(Uit)
0

(In)
0

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Brobbey1280

Swart en Brobbey in gesprek over de bekerfinale: 'Na de wedstrijd gingen we de stad in'

De 83-jarige Sjaak Swart won de KNVB Beker in zijn carrière in totaal vijf keer, terwijl de twintigjarige Brian Brobbey komende zondag tegen PSV zijn eerste minuten hoopt te maken in een bekerfinale. Daags voor die finale in Rotterdam ontmoeten Mister Ajax en Brobbey elkaar in café Johan in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #TheFinals
  • #Swart
  • #Brobbey

Socials

Knvbbeker1280

Doel voor Ajax 1 en Ajax Vrouwen duidelijk dit weekend: 'Leven voor titels'

Er ligt een uniek bekerweekend op ons te wachten. Zowel Ajax 1 als de Ajax Vrouwen neemt het in de KNVB Beker-finale op tegen PSV. Daarom schoven vrijdagmiddag niet alleen Erik ten Hag en Dusan Tadic aan in de perszaal, maar maakten ook Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt hun opwachting. Het doel is duidelijk: het winnen van de nationale beker.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

TH Persco 880

Ten Hag: 'De focus is er, het wordt een prachtige finale'

In aanloop naar de bekerfinale tegen PSV schoven Erik ten Hag en Dusan Tadic aan voor de persconferentie. De Amsterdammers kunnen zondag de 21e KNVB Beker in de clubhistorie veroveren. Tadic heeft er zin in: "We willen dolgraag deze prijs pakken."

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials