Ten Hag: 'De focus is er, het wordt een prachtige finale'

TH Persco 1420
TH Persco 1420

In aanloop naar de bekerfinale tegen PSV schoven Erik ten Hag en Dusan Tadic aan voor de persconferentie. De Amsterdammers kunnen zondag de 21e KNVB Beker in de clubhistorie veroveren. Tadic heeft er zin in: "We willen dolgraag deze prijs pakken."

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

Ajax kende een uitstekende voorbereiding. Daarnaast hebben de Amsterdammers iets meer rust gehad dan PSV, dat donderdagavond nog Europees speelde. Volgens Ten Hag is dat een klein voordeel. "Uiteindelijk moet er gevoetbald worden en zullen we het zondag zien. We hebben een fantastische trainingsweek gehad. Mijn spelers hebben er zin in en zijn hongerig. Het geeft geen garantie, maar de focus is er. We moeten de goede week doorzetten naar zondag."

100% focus
Tadic sluit zich volledig aan bij zijn trainer. "Wij zijn allemaal gefocust en willen dolgraag prijzen gaan pakken. Dat dat kan in een vol stadion, met twee grote supportersgroepen is hartstikke mooi."

Het wordt de vierde keer dat Ajax en PSV elkaar treffen dit seizoen. "Iedere wedstrijd heeft zijn verhaal. Het zijn de twee beste ploegen van Nederland die allebei een Europese status hebben. Het wordt een prachtige finale", zegt Ten Hag.

Over de kracht van PSV zijn beide heren duidelijk. "Ze willen chaos creëren. Ze zetten veel druk en zijn sterk in de omschakeling. We moeten zorgen dat we die chaos vermijden."

Martínez & Mazraoui fit
Ten Hag kan tijdens de bekerfinale weer beschikken over Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui. "Ze zijn er allebei weer bij. Nico Tagliafico is nog een vraagteken. Hij heeft nog niet met de groep meegetraind. Dat moeten we de komende dagen bekijken." Over Mohamed Ihattaren is Ten Hag positief. "Hij gaat vooruit, wordt krachtiger en maakt mooie stappen. Het is natuurlijk een geweldig talent, ik hoop dat hij een vervolg gaat geven aan de stappen die hij de afgelopen periode heeft gezet."

De laatste tijd duiken er veel geruchten op rondom spelers van Ajax terwijl ook de trainer af en toe wordt genoemd. Volgens Tadic is dat logisch. "Iedereen heeft interesse in Ajax-spelers of de trainer. Ten Hag is één van de beste trainers ter wereld. Hij is tactisch zeer sterk en weet precies wat een wedstrijd nodig heeft. Het is geweldig om met hem samen te werken en laat spelers groeien op alle vlakken."

Keihard geknokt
Ten Hag geeft aan maar met één ding bezig te zijn. "Ik ben alleen bezig met de wedstrijd van zondag. Er zijn altijd geruchten bij Ajax, rondom iedereen. Dat komt omdat we zoveel goede spelers hebben. Ik dien Ajax en daar gaat mijn volledige aandacht heen. We hebben keihard geknokt om hier te zijn. We leven voor het winnen van prijzen."

Tot slot wordt Ten Hag gevraagd naar de opstelling voor zondag. "Die maak ik zondagochtend pas. Dan gaan we het zien."

Net als de mannen spelen ook de Ajax Vrouwen de bekerfinale tegen PSV. Nadat de persconferentie met Ten Hag en Tadic was afgelopen schoven Danny Schenkel en Stefanie van der Gragt aan. Lees het verslag hier terug.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials

Gerelateerde artikelen

Finale 2007

Highlights AZ - Ajax | KNVB Beker-finale 2007

In aanloop naar de bekerfinale van aanstaande zondag tegen PSV halen we oude bekersuccessen uit ons archief. In 2007 won Ajax de finale van de nationale beker na een lange strafschoppenreeks (7-8) van AZ. Edgar Davids maakte uiteindelijk de winnende voor de Amsterdammers.

Tags

  • #TheFinals

Socials

Finale 2002 880

Highlights Ajax - FC Utrecht | KNVB Beker-finale 2002

In aanloop naar de bekerfinale van aanstaande zondag tegen PSV halen we oude bekersuccessen uit ons archief. In 2002 won Ajax de finale van de nationale beker na verlenging van FC Utrecht. Een wedstrijd die werd getekend door een buitenspeldoelpunt van Wamberto en de golden goal van Zlatan Ibrahimovic in de verlenging.

Tags

  • #TheFinals

Socials

Header 880

In beeld | Ajax richt vizier op bekerfinale tegen PSV

Slechts vier dagen voor de aftrap is bij Ajax alles gericht op de bekerfinale tegen PSV. De Ajacieden werkten woensdagochtend een goede en intensieve training af op sportcomplex de Toekomst. Alles om zondag optimaal geprepareerd aan de aftrap te verschijnen van de eindstrijd in De Kuip. De Amsterdammers hebben deze week één doel: het binnenhalen van de 21e beker in de clubhistorie.

Tags

  • #PSVAJA
  • #TheFinals

Socials