Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
0
0

Besiktas

Besiktas - Ajax
24/11/2021
18:45 uur

Ajax

Ajax bevindt zich op Turkse bodem. Woensdagavond spelen de Ajacieden de vijfde groepswedstrijd van dit seizoen in de UEFA Champions League. In dit liveblog nemen we je mee op de dag voor Matchday.

Liveblog

Slaap lekker, Ajacieden

Dat was 'm voor vandaag. Bekijk in alle rust ons liveblog terug van dag één in Turkije. We sluiten de dag af met een tweetje vanuit Amsterdam. Tot morgen!


Training Day 📹

We volgenden de ploeg vanaf het moment dat ze incheckten tot de training van vanavond in Vodafone Park. Bekijk de eerste dag in Turkije terug in onze Training Day!

00:00/00:00
  • Auto

Dit was de persconferentie in Turkije 👇

Eerder op de avond schoven Erik ten Hag en Steven Berghuis aan voor de persconferentie in het stadion van Besiktas. De missie is duidelijk: ook morgen wil Ajax winnen om zo zeker te zijn van groepswinst in poule C.

"We moeten op de toppen van onze kunnen spelen om een resultaat te halen. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons. Het is niet dat Besiktas nergens meer voor speelt. De Turkse cultuur is een trotse cultuur. Besiktas wil van Ajax winnen om weer in de juiste moraal te komen."

00:00/00:00
  • Auto


Nog wat foto's uit Turkije


Gevonden!

Martinezhaller880

Even terugkomende op de vorige post: dat moet Sébastien Haller zijn geweest 😉.


Martínez 😁

Met wie heeft Lisandro Martínez, die zich zondag in de Club van 100 speelde, zo'n lol?


Een plannetje in het hoofd?

Tenhagtraining880

Aan de rand van het veld staat Erik ten Hag naar de training te kijken. Wat zal er op dit moment in zijn hoofd omgaan? Een tactisch plannetje? 😉


Begin van de training

De persconferentie ligt dus achter ons. De spelers gaan trainen op het veld van Vodafone Park. Dat betekent natuurlijk starten met.... Juist, een rondo!


Hi, boys! 👋Hier gaat de selectie straks trainen

We zijn alvast richting het veld gelopen. Hier gaat Ajax straks trainen en vindt morgen natuurlijk de wedstrijd plaats.

00:00/00:00
  • Auto

Nog even terug naar de persco (2/2)

Voor Steven Berghuis is het duel met Besiktas net zo belangrijk als de wedstrijden bij Borussia Dortmund en Sporting CP.  Ook al heeft Ajax zich al geplaatst. "Dat zal het enige verschil zijn. Maar je speelt Champions League..."Persconferentie is voltooid, door richting trainingsveld

De persconferentie is ten einde gekomen: Erik ten Hag en Steven Berghuis haasten zich nu richting trainingsveld. Over zo’n vijf minuten start de afsluitende sessie.


'Mogen niet zoals de media denken'

Erik ten Hag wil van onderschatting echt niets weten, benadrukt hij andermaal. "Ik heb het net al aangegeven: de media in Nederland denkt dat Besiktas nergens meer voor speelt. Maar dan gaan ze volledig voorbij aan de cultuur. Er heerst in Turkije een trotse, eergevoelige cultuur."

"Besiktas zal dit als een kans zien om het zelfvertrouwen terug te krijgen. Als wij net als de media denken, zal het een heel zware en moeilijke avond worden. We zullen op de toppen van onze kunnen moeten zijn."


Ten Hag wil basiselftal niet prijsgeven

ETH

Erik ten Hag op de vraag of hij mutaties zal doorvoeren. "We moeten Edson natuurlijk noodgedwongen missen vanwege een schorsing. Verder zullen we rekening houden met de klachten die een aantal jongens heeft. Ook zullen we kijken wat er nodig is om de ploeg verder te ontwikkelen. We willen andere samenstellingen en combinaties gaan testen om de ploeg beter te maken."

De coach van Ajax wil niet vertellen welke wijzigingen er zullen plaatsvinden. "Nee, omdat ik daarmee mijn opstelling prijsgeef. Dat wil ik niet. De spelers moeten het eerst horen en jullie zullen het morgen zien."


Berghuis: 'Je blijft competitief'

Ten Hag Berg

Erik ten Hag benadrukt de honger van Ajax voor een goed resultaat. "We zijn overwinterd, maar we willen eerste in de poule worden om een goede uitgangspositie te bemachtigen voor het vervolg in Europa.”

Steven Berghuis vult aan: "Ondanks hoe het ervoor staat - wij eerste en zij laatste in de poule - blijf je competitief. We willen gewoon winnen.”


Ten Hag: 'Wij moeten winnen'

De persconferentie is begonnen. De eerste vraag wordt gesteld aan Erik ten Hag. Gaat Ajax ondanks de kwalificatie voor de knock-outfase volle bak? "Jazeker, wij willen winnen, wij moeten winnen. De tegenstander vecht voor zijn laatste kans."

LIVE meekijken kan via deze link.


Over enkele minuten... 👇

Erik ten Hag en Steven Berghuis maken straks hun opwachting achter de microfoon. Wil je de persconferentie volgen? Dat kan via de onderstaande link.


Kijkje in de perszaal 👀

Over iets meer dan een half uur nemen Erik ten Hag en Steven Berghuis hier plaats achter de microfoon. We nemen alvast een kijkje in de perszaal van het stadion van Besiktas.


Programma vanavond 📋

De avond is gevallen in Istanbul, waar het nu twee uur later is. 

Hoe ziet de dag er verder nog uit?

- 18:00 uur persconferentie (live te volgen via YouTube)
- aansluitend: training in Vodafone Park

Blijf via dit liveblog op de hoogte van alle updates vanuit Turkije.


Aning: 'Laten zien dat we één van de beste zijn'

Ajax O18 speelt morgen in de UEFA Youth League de uitwedstrijd tegen Besiktas. De 17-jarige Prince Aning wil in het toernooi laten zien uit welk hout O18 is gesneden.

"Je wilt laten zien dat wij een van de beste zijn in Europa. De wedstrijden zijn tot nu toe goed verlopen, we hebben goed spel laten zien. Soms is de eindstand niet het beste, maar we spelen gewoon goed voetbal."

De vleugelverdediger doelt daarmee op de 1-5-nederlaag in eigen huis tegen de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund. "Ja, we hebben een thuis een pak slaag gekregen tegen Dortmund, maar ik vond dat we gewoon goed speelden. In Dortmund hebben we revanche genomen, 1-0 en lekker met de punten naar huis."

Met dat lekkere gevoel gaat de ploeg van Dave Vos ook de wedstrijd van morgen in. "Ik denk dat we tegen Besiktas ons spel weer laten zien en dan met de punten naar huis gaan. Als Sporting een beetje meehelpt dan gaan we sowieso door."

00:00/00:00
  • Auto

Zo denkt Babel over Besiktas - Ajax

De wedstrijd tussen Besiktas en Ajax betekent voor Ryan Babel een duel tussen twee oude werkgevers. De aanvaller gelooft dat het een heksenketel wordt in Turkije, ook al is Ajax al door in de UEFA Champions League.

"Daar was ik overigens niet zo heel erg verrast over. Het is een bevestiging. Erik ten Hag geeft duidelijkheid. Dat zie je terug bij Ajax. Ook bij de nieuwe spelers, die moeten zich zo snel mogelijk aanpassen. Als iedereen dat kan uitvoeren, kan je hele mooie dingen bereiken."

Volgens Babel moet Ajax vooral het eerste kwartier door zien te komen. "Dan gaat het hele stadion heel veel geluid maken. Vaak hebben ploegen daar problemen mee. Daar kan Besiktas voordeel uit halen. Maar als Ajax rustig blijft, ebt dat weg. Als iedereen fit is, heeft Besiktas een hele goede ploeg. Ze zullen niet afwachtend voetballen."

00:00/00:00
  • Auto


Berghuis en Ten Hag 🗣️

De voorbeschouwende persconferentie kan je vanavond vanaf 18:00 uur volgen op Youtube.
Ook O18 onderweg naar Istanbul

Trainer Dave Vos van Ajax O18 is met zijn talenten ook ingestapt in het vliegtuig naar Turkije. Hij heeft de lastige taak in Istanbul een goede uitgangspositie te creëren voor de allerlaatste Youth League-groepswedstrijd tegen Sporting CP op 7 december. Zijn selectie vind je hier.


Met 21 man naar Turkije

Foto1

Trainer Erik ten Hag heeft woensdagavond 21 spelers ter beschikking voor het duel met Besiktas. De volledige selectie lees je hier.

Steven Berghuis schuift dinsdagavond aan voor de persconferentie in het Vodafone Park in Istanbul.


Op weg naar het vliegtuig

De Ajacieden lopen door de gate richting het vliegtuig. De vlucht naar Istanbul duurt een ruime vier uur.


Gerelateerde artikelen

Foto1

Ajax reist met 21 spelers af naar Istanbul

Ajax vertrekt dinsdagochtend naar Turkije voor het vijfde duel in de UEFA Champions League. De vorige vier wedstrijden wonnen de Amsterdammers allemaal waardoor overwintering op het hoogste podium al een feit is. Erik ten Hag heeft 21 spelers meegenomen voor de wedstrijd van woensdagavond tegen Besiktas.

Tags

  • #UCL
  • #BESAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl