Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | 'De 4-3 was een mokerslag'

  • Ajax heeft met 4-3 verloren bij FC Utrecht
  • Voor Ajax scoorden Kristian Hlynsson (2) en Steven Bergwijn
  • Brighton & Hove Albion is donderdag in de UEFA Europa League de volgende tegenstander

Liveblog

23:59

Samenvatting FC Utrecht - Ajax

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de samenvatting van FC Utrecht - Ajax.

Komende woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Ajax reist dan af naar Engeland voor het duel met Brighton & Hove Albion in de UEFA Europa League. Tot woensdag.


15:18

Steijn: 'Als je hier drie doelpunten maakt, mag je niet verliezen'

Steijnlangsdelijn900 ??

Ajax-trainer Maurice Steijn stond na afloop zichtbaar teleurgesteld voor de camera bij ESPN. "We krijgen op twee ongelukkige momenten de goals tegen; vlak voor én na rust. Dan toont de ploeg veerkracht, kom je nog 2-3 voor, maar daarna gebeurt er weer van alles."

Steijn doelde daarmee op het tijdelijk stilleggen van het duel, maar ook de goals van tegenstander FC Utrecht. Vooral bij de beslissende treffer zag het er niet goed uit achterin bij Ajax. "Bij de 4-3 zijn we zelf in de opbouw, dan moeten de beide backs nog niet te ver weg zijn, maar die waren er niet. We blijven erop hameren."

"Het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven", vervolgde de Ajax-trainer. "Ik zie nog steeds veerkracht bij deze ploeg, maar de 4-3 was een mokerslag. Ik ben 24/7 met de club bezig. Als je hier drie doelpunten maakt, mag je niet verliezen."


15:12

Hlynsson: 'Laatste twintig minuten waren chaotisch'

Hlynsson900 4 ??

Kristian Hlynsson maakte zondagmiddag twee doelpunten op bezoek bij FC Utrecht. De IJslander verscheen na de wedstrijd met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. "We stonden 2-3 voor en moesten deze voorsprong gewoon vasthouden", aldus Hlynsson. "In de rust kregen we te horen dat de samenwerking beter moest en dat we de focus moesten houden."

In de eerste helft had Ajax moeite met het creëren van kansen. In aanvallend opzicht was er volgens Hlynsson te weinig beweging. "In de tweede helft verliep het vloeiender. We speelden beter tussen de linies en werden via voorzetten gevaarlijk."

De aanvallende middenvelder was twee keer trefzeker uit zo’n voorzet. Vooral de eerste treffer was erg mooi. "Het was een lastige bal, dus ik kon eigenlijk niet nadenken. Ik deed alles op instinct en scoorde met borst."

"We maakten ook nog de 2-3, maar het ging alsnog mis", vervolgde Hlynsson. "Het was een beetje chaotisch in de laatste twintig minuten. We verloren te makkelijk de bal en via een counter was het alweer snel gelijk. Een nieuwe nederlaag is zeker geen fijn gevoel, we moesten vandaag gewoon winnen."


14:40

😔


90+9

[14:35]

FT / 4-3

Het is afgelopen in Utrecht. Ajax verliest met 4-3.


90+6

[14:33]

Bergwijn... over!

Bergwijn900 ??

Oh, Steven Bergwijn! Daar had je bijna de 4-4 op je voeten. De aanvaller krijgt de bal op randje zestien van FC Utrecht. Hij moet in één keer de bal op de pantoffel nemen, maar schiet over.


90+3

[14:27]

We voetballen weer

Het spel lag dus even stil vanwege een beker op het veld, maar er wordt weer gevoetbald in Utrecht. Met een driedubbele wissel hoopt Ajax natuurlijk nog de 4-4 te maken.


90+2

[14:26]

90+2

[14:26]

90+2

[14:26]

90

[14:21]

4-3

Ajax gaat de fout in achterin en leidt daarmee een counter in voor de tegenstander. FC Utrecht komt er met meerdere spelers uit en Oscar Fraulo maakt 'm uiteindelijk af. Het staat 4-3.

Opnieuw is er een beker op het veld gegooid en ligt het spel stil. 


90

[14:21]

Blessuretijd in Utrecht

Berghuis900 ??

Het bord is nu inderdaad omhooggegaan bij de vierde man. Er komen acht minuten bij.


89

[14:19]

Duel weer hervat

Na een kwartiertje zijn beide ploegen weer terug op het veld. Er wordt weer gevoetbald. Er komen straks acht minuten blessuretijd bij.


89

[14:09]

Ramaj redt voor Ajax, wedstrijd vlak daarna stilgelegd

Ramaj900 4 ??

Dat is een flinke kans voor FC Utrecht, maar Diant Ramaj redt Ajax daar. De Duitse doelman wint één-op-één met Isac Lidberg. Het blijft 3-3.

Vlak daarna wordt de wedstrijd gestaakt. Er is een beker op het veld gegooid.


80

[13:58]

Debuut Ramaj in de Eredivisie

Diant Ramaj maakt zijn eerste minuten voor Ajax in de hoofdmacht. De Duitse doelman kwam al wel voor Jong Ajax in actie.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Hlynssonheader1920

Samenvatting FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen verloren. In Stadion Galgenwaard gingen de Amsterdammers met 4-3 onderuit tegen FC Utrecht. Na een 2-0-achterstand kwam Ajax nog op een 2-3 voorsprong. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de ploeg van Maurice Steijn.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Bergwijn Baaltutrecht1920

Verslag | Ajax verliest doelpuntrijk duel in Utrecht

Ajax heeft zondagmiddag het uitduel met FC Utrecht verloren. De Ajacieden gingen in de Domstad met 4-3 onderuit. Kristian Hlynsson (2) en Steven Bergwijn waren trefzeker voor de ploeg van Maurice Steijn.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Brobbey1920

In beeld | FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag het doelpuntrijke duel met FC Utrecht met 4-3 verloren. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's terug van het duel in de achtste speelronde van de Eredivisie.

Tags

  • #UTRAJA

Socials