We sluiten het liveblog voor vandaag af met de samenvatting van FC Utrecht - Ajax.

Komende woensdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Ajax reist dan af naar Engeland voor het duel met Brighton & Hove Albion in de UEFA Europa League. Tot woensdag.

15:18

Steijn: 'Als je hier drie doelpunten maakt, mag je niet verliezen'

Steijnlangsdelijn900 ??

Ajax-trainer Maurice Steijn stond na afloop zichtbaar teleurgesteld voor de camera bij ESPN. "We krijgen op twee ongelukkige momenten de goals tegen; vlak voor én na rust. Dan toont de ploeg veerkracht, kom je nog 2-3 voor, maar daarna gebeurt er weer van alles."

Steijn doelde daarmee op het tijdelijk stilleggen van het duel, maar ook de goals van tegenstander FC Utrecht. Vooral bij de beslissende treffer zag het er niet goed uit achterin bij Ajax. "Bij de 4-3 zijn we zelf in de opbouw, dan moeten de beide backs nog niet te ver weg zijn, maar die waren er niet. We blijven erop hameren."

"Het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven", vervolgde de Ajax-trainer. "Ik zie nog steeds veerkracht bij deze ploeg, maar de 4-3 was een mokerslag. Ik ben 24/7 met de club bezig. Als je hier drie doelpunten maakt, mag je niet verliezen."

15:12

Hlynsson: 'Laatste twintig minuten waren chaotisch'

Hlynsson900 4 ??

Kristian Hlynsson maakte zondagmiddag twee doelpunten op bezoek bij FC Utrecht. De IJslander verscheen na de wedstrijd met gemengde gevoelens voor de camera van ESPN. "We stonden 2-3 voor en moesten deze voorsprong gewoon vasthouden", aldus Hlynsson. "In de rust kregen we te horen dat de samenwerking beter moest en dat we de focus moesten houden."

In de eerste helft had Ajax moeite met het creëren van kansen. In aanvallend opzicht was er volgens Hlynsson te weinig beweging. "In de tweede helft verliep het vloeiender. We speelden beter tussen de linies en werden via voorzetten gevaarlijk."

De aanvallende middenvelder was twee keer trefzeker uit zo’n voorzet. Vooral de eerste treffer was erg mooi. "Het was een lastige bal, dus ik kon eigenlijk niet nadenken. Ik deed alles op instinct en scoorde met borst."

"We maakten ook nog de 2-3, maar het ging alsnog mis", vervolgde Hlynsson. "Het was een beetje chaotisch in de laatste twintig minuten. We verloren te makkelijk de bal en via een counter was het alweer snel gelijk. Een nieuwe nederlaag is zeker geen fijn gevoel, we moesten vandaag gewoon winnen."

14:40

😔

90+9

[14:35]

FT / 4-3

Het is afgelopen in Utrecht. Ajax verliest met 4-3.

90+6

[14:33]

Bergwijn... over!

Bergwijn900 ??

Oh, Steven Bergwijn! Daar had je bijna de 4-4 op je voeten. De aanvaller krijgt de bal op randje zestien van FC Utrecht. Hij moet in één keer de bal op de pantoffel nemen, maar schiet over.

90+3

[14:27]

We voetballen weer

Het spel lag dus even stil vanwege een beker op het veld, maar er wordt weer gevoetbald in Utrecht. Met een driedubbele wissel hoopt Ajax natuurlijk nog de 4-4 te maken.