Verslag | Ajax verliest doelpuntrijk duel in Utrecht

Bergwijn Baaltutrecht1920
Bergwijn Baaltutrecht1920

Ajax heeft zondagmiddag het uitduel met FC Utrecht verloren. De Ajacieden gingen in de Domstad met 4-3 onderuit. Kristian Hlynsson (2) en Steven Bergwijn waren trefzeker voor de ploeg van Maurice Steijn.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Ajax beleefde zondagmiddag in de Domstad een moeizame eerste helft. De ploeg van Steijn was erg slordig in de openingsfase en goede kansen waren er amper. Verder dan speldenprikjes van Bergwijn en Hlynsson kwamen de Ajacieden dan ook niet.

Op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong in Stadion Galgenwaard. Ryan Flamingo haalde op de rand van het strafschopgebied uit en verschalkte Jay Gorter met een volley: 1-0.

De tweede helft was een stuk spectaculairder dan het eerste bedrijf. Kort na de thee ging het opnieuw mis voor Ajax. Oud-Ajacied Mike van der Hoorn kopte een corner achter Gorter. Enkele minuten later tekende Hlynsson voor de aansluitingstreffer. De IJslander promoveerde een voorzet van Borna Sosa tot doelpunt met zijn borst. Hetzelfde recept werd gehanteerd bij de 2-2. Hlynsson maakte zijn tweede treffer uit de lucht op aangeven van de Kroatische linkervleugelverdediger.

Ajax toont veerkracht
Bergwijn maakte de comeback in minuut 65 compleet. Brian Brobbey werd gehaakt in het strafschopgebied van FC Utrecht, waarna Ajax een penalty ontving. De aanvoerder ging achter de bal staan en stuurde Vasilis Barkas de verkeerde hoek in.

Ajax kon niet lang genieten van de voorsprong. FC Utrecht maakte vijf minuten na de 2-3 alweer de gelijkmaker via Jens Toornstra. In de slotfase kwam de thuisploeg nog op 4-3 via Oscar Fraulo, waardoor Ajax het duel in de Domstad verloor.

FC Utrecht - Ajax 4-3 (1-0)
44. Flamingo 1-0
48. Van der Hoorn 2-0
52. Hlynsson 2-1
55. Hlynsson 2-2
65. Bergwijn 2-3 (pen.)
71. Toornstra 3-3
90. Fraulo 4-3

Ajax: Gorter; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa (90+1. Mikautadze); Tahirović (90+1. Van den Boomen), Taylor (90+1. Akpom), Hlynsson; Forbs (59. Berghuis), Brobbey, Bergwijn

Gerelateerde artikelen

Ajaxspelersbalen1920

Liveblog | 'De 4-3 was een mokerslag'

Ajax heeft met 4-3 verloren in Utrecht. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze Eredivisie-wedstrijd.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Brobbey1920

In beeld | FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag het doelpuntrijke duel met FC Utrecht met 4-3 verloren. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's terug van het duel in de achtste speelronde van de Eredivisie.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Hlynssonheader1920

Samenvatting FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft voor de vierde keer dit Eredivisie-seizoen verloren. In Stadion Galgenwaard gingen de Amsterdammers met 4-3 onderuit tegen FC Utrecht. Na een 2-0-achterstand kwam Ajax nog op een 2-3 voorsprong. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging het alsnog mis voor de ploeg van Maurice Steijn.

Tags

  • #UTRAJA

Socials