Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

FC Utrecht
0
3
Ajax 1
  • Antony  5"
  • B. Brobbey  19"
  • B. Brobbey  45"+3"

Ajax heeft de competitie zondagmiddag hervat met een eclatante 0-3-zege op bezoek bij FC Utrecht. Lees hier alles over onze eerste wedstrijd van 2022.

Liveblog

23:59

Slaap lekker & tot donderdag!

Met de highlights sluiten we het liveblog voor vandaag af. Het was zeker in de openingsfase heerlijk om de Ajacieden aan het werk te zien. Laten we hopen dat het de opmaat vormt tot een mooie, nieuwe voetbalweek.

Donderdag speelt Ajax thuis tegen Excelsior Maassluis voor de KNVB Beker. Drie dagen later wacht in Eindhoven de kraker tegen PSV.


19:00

👏👏

Erik ten Hag slechtte als vierde Ajax-trainer ooit de mijlpaal van honderd Eredivisie-zeges.

En dat is niet het enige dat zeer tot de verbeelding spreekt: Ten Hag pakte deze jubileumzege in ‘slechts’ 128 wedstrijden, sneller dan voorgangers Rinus Michels (138 duels), Louis van Gaal (137) en Frank de Boer (154).

Klasse, coach! 😍


17:39


15:43

Blind 🤝 Stekelenburg

Blindaanwijzing880

Blind heeft als tweede Ajax-speler deze eeuw tweehonderd zeges met onze club (alle competities) geboekt. Hiermee evenaart hij Maarten Stekelenburg (ook tweehonderd).


14:54

Brobbey: 'Ben blij om weer het rood-wit te dragen'

Brian Brobbey was bij zijn terugkeer in Ajax-shirt direct belangrijk. Hij maakte twee treffers tegen FC Utrecht: 0-3. "Als je weer bij Ajax komt en je scoort direct, is dat wel tof."


14:33

Ten Hag: 'Scherp en uitstekend Ajax'

Tenhagutrech880

Ajax is 2022 goed begonnen. Trainer Erik ten Hag zag hoe zijn ploeg weinig problemen kende met FC Utrecht. Hij vond dat Ajax goed voetbalde in de Domstad: 0-3.

"Het eerste half uur was bij vlagen genieten. FC Utrecht had geen antwoord op ons positiespel. We creëerden de ruimtes, de bezetting was goed; ja, het was prima."

Ook over de teruggekeerde Brian Brobbey was hij tevreden. De spits maakte direct twee goals. "Het waren echte teamgoals, waarvan hij het eindstation was. Hij kent Ajax, hij kent onze stijl van voetballen. Ook de spelers kennen hem. Het is een kwestie van afstemming."


14:23

De eerste minuten van 'Amo'

Gefeliciteerd, Amourricho! De 17-jarige aanvaller maakte vandaag zijn eerste minuten voor Ajax in de Eredivisie. Op naar meer! 👊


14:13

Onze King of the Match!

Brobbeyhighfive880

Wat een heerlijke middag voor Brian Brobbey. Bij je terugkeer op het oude nest twee keer scoren, drie punten pakken en ook nog tot King of the Match verkozen worden. 

De spits kreeg liefst 71 procent van jullie stemmen!


14:09

Prima herstart 💪💪

Afgelopen. Ajax komt prima uit de startblokken en wint de eerste wedstrijd van 2022 met 0-3 op bezoek bij FC Utrecht. De basis daarvan werd in een uitstekend eerste kwart gelegd. Ajax voetbalde superieur en kwam via Antony en Brian Brobbey op een 0-2-voorsprong.

Diezelfde Brobbey zorgde op slag van rust – wederom op aangeven van Dusan Tadic – voor de 0-3.

De tweede helft had niet veel meer om het lijf, maar kende nog wel het debuut van Amourricho van Axel Dongen.   


14:03

🔁 Eredivisie-debuut voor Van Axel Dongen

Een weinig enerverende tweede helft krijgt toch nog een heel leuk staartje. Erik ten Hag wisselt voor de vijfde keer en gunt Amourricho van Axel Dongen zijn Eredivisie-debuut.

De entree van de jongeling gaat ten koste van Antony, maker van de 0-1.  


14:00

🔁 Tagliafico voor Blind

De vierde wissel bij Ajax. Nico Tagliafico vervangt Daley Blind.


13:56


13:52

Ook Pasveer op zijn post

Pasveerutrecht880

Een goede mogelijkheid voor Utrecht wordt verijdeld door Remko Pasveer. De doelman komt als winnaar uit de strijd in een 1-op-1-duel met Quinten Timber. Pasveer blijft ijzig rustig en plukt de bal van de voeten van de oud-Ajacied.


13:48

🔁 Driedubbele wissel: invaller Klaassen klaar voor 250e wedstrijd

Erik ten Hag voert zijn eerste wissels van de wedstrijd door. Het is meteen een driedubbele.

Zo gaat onder meer Brian Brobbey, maker van twee goals, naar de kant. Hij wordt vervangen door Davy Klaassen, die zijn 250e wedstrijd voor Ajax gaat spelen.

Ook Ryan Gravenberch en Lisandro Martínez krijgen wat verdiende rust. Zij worden vervangen door Kenneth Taylor en Perr Schuurs.

Vlak na de wissels is Ajax direct gevaarlijk. Een fraai afstandsschot van Antony zeilt echter net naast het Utrecht-doel.


13:43

Derde kaart van de wedstrijd voor Mazraoui

Mazraouinw

Noussair Mazraoui krijgt als eerste Ajacied een gele kaart na een overtreding op Boussaid. Diezelfde Boussaid ontving ook al een prent, evenals teamgenoot Maher.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Antonytalent1280

Antony talent van de maand december in Eredivisie

Antony is door ESPN uitgeroepen tot talent van de maand december in de Eredivisie. De behendige buitenspeler kreeg vrijdagmiddag de bijbehorende award uitgereikt op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #Antony

Socials

Go Zu Bu Yu K

Gözübüyük fluit FC Utrecht – Ajax

De KNVB heeft dinsdag de scheidsrechtersaanstellingen bekendgemaakt voor de 19e speelronde van de Eredivisie: Serdar Gözübüyük is zondag vanaf 12:15 uur de leidsman bij Ajax’ uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Tags

  • #UTRAJA

Socials