• Youri Baas maakte zijn basisdebuut voor de Amsterdammers

Liveblog

23:59

Tot woensdag

Met de samenvatting sluiten we het liveblog af. Woensdag zijn we terug, dan speelt Ajax de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord.

15:32

Bedankt, supporters!

Publiek Bedanken 900

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd! šŸ˜”

Bedankt voor jullie support in Deventer, Ajacieden. Woensdag volgt alweer de volgende wedstrijd. Dan spelen we uit tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker.

14:55

Heitinga: 'We creëerden te weinig kansen'

Heitinga900 3

Ajax slaagde er zondagmiddag niet in om Go Ahead Eagles te verslaan in Deventer. Trainer John Heitinga omschreef zijn gevoel na afloop van de wedstrijd in Ć©Ć©n woord: teleurstelling. "Het viel vandaag niet in ons voordeel. We maken een doelpunt via Kudus, maar deze wordt afgekeurd. Als je niet kunt bewijzen dat het buitenspel is, moet je de goal gewoon goedkeuren", was de Ajax-trainer duidelijk voor de camera van ESPN.

"We creƫerden in de eerste helft een aantal kansen, maar de keeper deed het goed. Hij kon zich vandaag (zondag, red.) onderscheiden", vervolgde Heitinga. "Go Ahead Eagles is een stugge ploeg die veel op de counter speelt. Als je scoort, dan moeten zij meer komen. Daarom was het moment van Kudus erg belangrijk."

Heitinga was niet te spreken over de tweede helft. "We creƫerden te weinig kansen. Je hoopt dat de wissels het spel naar een hoger niveau kunnen brengen en dat we zodoende nog wat kunnen forceren." Dit lukte echter niet in de Adelaarshorst, waardoor er opnieuw puntenverlies werd geleden.

14:40

Tadic: 'Baltempo moest hoger liggen'

Tadicbalen900

Dusan Tadic verscheen na het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Het is altijd moeilijk voor ons om hier te spelen. Het moest vandaag beter. Maar als we de eerste goal maken, wordt het gemakkelijker voor ons. Ik heb een foto gezien en zag dat het geen buitenspel was."

Ondanks dat de Ajax-aanvoerder het niet eens was met de beslissing van de arbitrage, vindt hij dat Ajax beter had moeten spelen. "Het baltempo moest omhoog, zodat we het de tegenstander lastiger konden maken", aldus Tadic, die zag dat de thuisploeg er alles aan deed om de Ajacieden van scoren te houden. "Go Ahead Eagles was slim om overtredingen te maken als wij gevaarlijk werden."

De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt nu vijf punten. De Rotterdammers spelen momenteel een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en kunnen de koppositie verstevigen tot acht punten. Tadic blijft desondanks hoop houden. "Het wordt moeilijk, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd."

14:11

FT / Geen goals 😕

Het zit erop in Deventer. Er is niet gescoord. Go Ahead Eagles - Ajax eindigt in 0-0.

14:08

Wat kan er nog?

Luccabalen900

Het begint er steeds meer op te lijken dat er niet meer wordt gescoord in de Adelaarshorst, hoewel Ajax blijft drukken op de goal van Go Ahead Eagles. Er zijn nog maar twee minuten te spelen in Deventer.

14:06

Blessuretijd

De negentig minuten zijn voorbij in Deventer. Er komen minimaal vijf minuten bij.