Liveblog

Aan het verbinden . . .

Heitinga: 'We creëerden te weinig kansen'

  • Go Ahead Eagles - Ajax is geĆ«indigd in 0-0
  • Het gelijkspel is de 400e remise van Ajax in de historie van de Eredivisie
  • Youri Baas maakte zijn basisdebuut voor de Amsterdammers

Liveblog

23:59

Tot woensdag

Met de samenvatting sluiten we het liveblog af. Woensdag zijn we terug, dan speelt Ajax de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord.


15:32

Bedankt, supporters!

Publiek Bedanken 900 ??

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd! šŸ˜”

Bedankt voor jullie support in Deventer, Ajacieden. Woensdag volgt alweer de volgende wedstrijd. Dan spelen we uit tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker.


14:55

Heitinga: 'We creëerden te weinig kansen'

Heitinga900 3 ??

Ajax slaagde er zondagmiddag niet in om Go Ahead Eagles te verslaan in Deventer. Trainer John Heitinga omschreef zijn gevoel na afloop van de wedstrijd in Ć©Ć©n woord: teleurstelling. "Het viel vandaag niet in ons voordeel. We maken een doelpunt via Kudus, maar deze wordt afgekeurd. Als je niet kunt bewijzen dat het buitenspel is, moet je de goal gewoon goedkeuren", was de Ajax-trainer duidelijk voor de camera van ESPN.

"We creƫerden in de eerste helft een aantal kansen, maar de keeper deed het goed. Hij kon zich vandaag (zondag, red.) onderscheiden", vervolgde Heitinga. "Go Ahead Eagles is een stugge ploeg die veel op de counter speelt. Als je scoort, dan moeten zij meer komen. Daarom was het moment van Kudus erg belangrijk."

Heitinga was niet te spreken over de tweede helft. "We creƫerden te weinig kansen. Je hoopt dat de wissels het spel naar een hoger niveau kunnen brengen en dat we zodoende nog wat kunnen forceren." Dit lukte echter niet in de Adelaarshorst, waardoor er opnieuw puntenverlies werd geleden.


14:40

Tadic: 'Baltempo moest hoger liggen'

Tadicbalen900 ??

Dusan Tadic verscheen na het teleurstellende gelijkspel tegen Go Ahead Eagles teleurgesteld voor de camera van ESPN. "Het is altijd moeilijk voor ons om hier te spelen. Het moest vandaag beter. Maar als we de eerste goal maken, wordt het gemakkelijker voor ons. Ik heb een foto gezien en zag dat het geen buitenspel was."

Ondanks dat de Ajax-aanvoerder het niet eens was met de beslissing van de arbitrage, vindt hij dat Ajax beter had moeten spelen. "Het baltempo moest omhoog, zodat we het de tegenstander lastiger konden maken", aldus Tadic, die zag dat de thuisploeg er alles aan deed om de Ajacieden van scoren te houden. "Go Ahead Eagles was slim om overtredingen te maken als wij gevaarlijk werden."

De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt nu vijf punten. De Rotterdammers spelen momenteel een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en kunnen de koppositie verstevigen tot acht punten. Tadic blijft desondanks hoop houden. "Het wordt moeilijk, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd."


14:11

FT / Geen goals 😕

Het zit erop in Deventer. Er is niet gescoord. Go Ahead Eagles - Ajax eindigt in 0-0.


14:08

Wat kan er nog?

Luccabalen900 ??

Het begint er steeds meer op te lijken dat er niet meer wordt gescoord in de Adelaarshorst, hoewel Ajax blijft drukken op de goal van Go Ahead Eagles. Er zijn nog maar twee minuten te spelen in Deventer.


14:06

Blessuretijd

De negentig minuten zijn voorbij in Deventer. Er komen minimaal vijf minuten bij.


14:02


13:58

Timber schampt de bal...

Timber900 ??

Ineens is Ajax toch gevaarlijk uit een corner. Het is Jurriƫn Timber uiteindelijk die de bal op zijn hoofd krijgt. Hij lijkt de bal wat te schampen via hoofd en schouder, waardoor de kracht achter zijn poging mist.

Het is na een schot van Davy Klaassen de tweede poging tussen de palen van Ajax in de tweede helft.


13:57

Slotoffensief? 🥵

Komt er nog een slotoffensief? Het staat nog steeds 0-0 in Deventer. Bij de thuisploeg lijkt het beste er steeds meer vanaf. Alleen komt Ajax zelf ook amper tot een schot tussen de palen.


13:55


13:49

Grote kansen blijven uit

Heitinga900 2 ??

Ajax begint steeds meer druk uit te oefenen op de goal van Go Ahead Eagles, maar kansen...? Die blijven eigenlijk uit. Wat lukt Ajax nog in het laatste kwartier?


13:47

Klaassen schiet, De Lange redt

Davy Klaassen haalt maar eens een keer uit van buiten het strafschopgebied. Het is goed dat hij die poging waagt, alleen is zijn inzet iets te veel in het midden van het doel. De Lange kan redden.


13:44


13:44


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Brobbey1280

Samenvatting Go Ahead Eagles – Ajax

Ajax is niet goed uit de interlandbreak gekomen. De ploeg van John Heitinga bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel in Deventer tegen Go Ahead Eagles: 0-0. Mohammed Kudus leek Ajax in de eerste helft nog wel op 0-1 te zetten, maar zijn kopgoal werd afgekeurd. Ook de VAR greep niet in.

Tags

  • #GAEAJA

Socials

Klaassen GAE 1920

Ajax en Go Ahead Eagles delen de punten

Ajax is opnieuw niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Eerder dit seizoen speelde Ajax in de Johan Cruijff ArenA ook al gelijk tegen de ploeg uit Deventer. Toen werd het 1-1. Nu eindigde het treffen met de ploeg uit Deventer in 0-0.

Tags

  • #GAEAJA

Socials

Berghuis1280

In beeld | Go Ahead Eagles - Ajax

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om op bezoek bij Go Ahead Eagles te winnen. De ploeg van John Heitinga kwam niet verder dan 0-0. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden uit Deventer.

Tags

  • #GAEAJA

Socials