Ajax en Go Ahead Eagles delen de punten

Klaassen GAE 1920
Klaassen GAE 1920

Ajax is opnieuw niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Eerder dit seizoen speelde Ajax in de Johan Cruijff ArenA ook al gelijk tegen de ploeg uit Deventer. Toen werd het 1-1. Nu eindigde het treffen met de ploeg uit Deventer in 0-0.

Tags

  • #GAEAJA

Socials

In de eerste helft creëerde Ajax nog wel een aantal mogelijkheden in Deventer. Vooral Brian Brobbey was een paar keer dreigend voor de goal van Jeffrey de Lange. Mohammed Kudus zag nog dat een kopdoelpunt van hem werd afgekeurd. Ajax oogde beter dan Go Ahead Eagles, maar kon het verschil niet maken voor de goal.

In de tweede helft waren de kansen op één hand te tellen. Davy Klaassen probeerde het een keer van buiten de zestien, maar schoot iets te veel in het midden van de goal. Daarom kon de goalie van de thuisploeg relatief makkelijk redden. Ook Jurriën Timber hoopte de openingstreffer te forceren uit een corner. Zijn kopbal miste echter kracht.

Ajax komt daarmee matig uit de interlandperiode. Verschillende Ajacieden vlogen de afgelopen week uit om hun nationale elftal te vertegenwoordigen.

 

Reactie van de coach
Trainer John Heitinga was na afloop van het duel dan ook not amused. "De eerste helft creëerden we nog een paar hele goede kansen. Dat hun keeper man of the match wordt, zegt veel. Maar in de tweede helft creëren we te weinig. Het eindresultaat is gewoon teleurstellend: 0-0."

"Ik heb nog geprobeerd om met Steven Bergwijn en Lorenzo Lucca de drie punten te pakken. Dat heeft Go Ahead Eagles goed verdedigd, maar dat hebben wij ook gewoon niet goed genoeg gedaan. Als we naar het programma kijken en het puntenverlies van vandaag, gaat de eerste plaats moeilijk worden. We zullen de focus maandag wel weer direct op de bekerwedstrijd van woensdag leggen."

Go Ahead Eagles - Ajax 0-0 (0-0)

Ajax: Rulli; Sánchez (87. Lucca), Timber, Álvarez, Baas (69. Wijndal), Berghuis (80. Conceição), Taylor, Klaassen, Kudus, Brobbey (69. Bergwijn), Tadic

Gerelateerde artikelen

Brobbey1280

Samenvatting Go Ahead Eagles – Ajax

Ajax is niet goed uit de interlandbreak gekomen. De ploeg van John Heitinga bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel in Deventer tegen Go Ahead Eagles: 0-0. Mohammed Kudus leek Ajax in de eerste helft nog wel op 0-1 te zetten, maar zijn kopgoal werd afgekeurd. Ook de VAR greep niet in.

Tags

  • #GAEAJA

Socials

Berghuis1280

In beeld | Go Ahead Eagles - Ajax

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om op bezoek bij Go Ahead Eagles te winnen. De ploeg van John Heitinga kwam niet verder dan 0-0. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden uit Deventer.

Tags

  • #GAEAJA

Socials