2
1
Ajax 1
  • S. Berghuis  64"

Welkom in het liveblog van Go Ahead Eagles - Ajax. De koploper van de Eredivisie heeft met 2-1 verloren in Deventer. Lees hier het wedstrijdverloop terug.

Liveblog

23:59

Samenvatting Go Ahead Eagles - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van het duel in Deventer.

Komende donderdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan neemt Ajax het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen AZ. Tot dan.

Tadicaandebal

Dusan Tadic was teleurgesteld over het spel van Ajax. "Het was geen goede wedstrijd van ons. We geven twee makkelijke doelpunten weg. Na rust maakten we de 2-1 en hadden we nog kansen op de 2-2."

Hij ging voor de camera van ESPN ook in op de matige eerste helft van de Ajacieden. "We weten dat we na Europese wedstrijden extra moeten doen en daar hebben we over gesproken. Het was niet goed vandaag en we moeten met de hele ploeg komende donderdag (tegen AZ, red.) reageren op de nederlaag."

19:13

Ten Hag: 'Met deze houding gaat het niet'

Tenhaggoa880

Erik ten Hag wilde voor de camera van ESPN niet al te veel kwijt wat hij in de kleedkamer heeft gezegd. "Dat heb ik de spelers verteld en ga ik niet delen”, zei de teleurgestelde trainer.

"Je ziet dat de tegenstander graag wil en dat moet je zelf ook laten zien. Dat betekent dat je energie moet brengen. Als we de taken aan de rechterkant dan ook niet goed uitvoeren…"

De trainer vond dat zijn team te ver bij spits Sébastien Haller speelde. "En we kwamen met veel te weinig mensen in 'de box'. Alleen Davy Klaassen was daar, maar er moesten ook andere spelers komen."

"We moeten onszelf bij elkaar rapen en doorgaan", vervolgde hij. "Dit gebeurt in een seizoen. Maar met deze houding gaat het niet.”

19:01

No words needed...

18:41

Afgelopen..

Het is klaar in De Adelaarshorst. Ajax verliest met 2-1 van Go Ahead Eagles.

18:40

Haller kopt naast

Haller Noppert 880

Ook Sébastien Haller probeert het nog een keer. De spits krijgt de bal op zijn hoofd na een goede voorzet vanaf de rechterkant van Berghuis. Ajax' topscorer kopt naast.

18:37

Martínez schiet over

Martinezslotfase880

Lisandro Martínez staat op het randje van het strafschopgebied en haalt maar eens uit. Zijn poging gaat maar net over.

18:35

Extra tijd gaat in ⏰

Onana Frustratie 880

Er komen zes minuten bij in Deventer.

18:33

Kom op, Ajax 🥵

Het is ontzettend druk in het strafschopgebied van Go Ahead Eagles. Ajax heeft de thuisploeg in een houdgreep, maar uithalen lukt niet.

18:30

Oef, Tadic!

Balende Tadic 880

Aanvoerder Dusan Tadic schiet Ajax bijna op 2-2. De aanvaller staat met zijn rug naar de goal, maar weet uit de draai toch op het doel te schieten. Noppert houdt Ajax van de gelijkmaker.

18:27

Wissel bij Ajax

Mohammed Kudus komt in het veld voor de laatste tien minuten van de wedstrijd. Antony gaat naar de kant.

18:25

So close!

Danilo 880

Lisandro Martínez brengt de bal in de zestien van Go Ahead Eagles. Danilo schampt het speeltuig met zijn hoofd. Zijn poging gaat slechts enkele centimeters naast.

18:23

De tijd tikt door...

Berghuis Na Goal 880

De thuisploeg heeft de linies dicht op elkaar in deze fase van de wedstrijd. Ajax heeft moeite om door de verdediging van Go Ahead Eagles te komen.

De Amsterdammers zijn dreigend tot aan de zestien.

18:16

Zet 'm op mannen! ❌❌❌

Gravenberch 880

Ajax heeft nog twintig minuten officiële speeltijd om iets aan de achterstand te doen tegen Go Ahead Eagles.

In de afgelopen minuten lag het spel regelmatig stil vanwege overtredingen en wissels aan de kant van de thuisploeg.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.