Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

 • E. Álvarez  70"
Ajax 1
FC Utrecht
 • S. Gustafson (p.) 13"

Liveblog

Highlights Ajax - FC Utrecht

We sluiten het liveblog af met de highlights van Ajax - FC Utrecht. Na een vroege tegengoal maakte Edson Álvarez in de tweede helft de gelijkmaker. Daarmee is het gat tussen Ajax en PSV en AZ nu twaalf punten, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog bij Ajax - AZ. 

Tot dan!

00:00/00:00
 • Auto

Ranglijst 📊

Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat Ajax nog steeds fier aan kop in de Eredivisie.

1. Ajax 29-73
2. PSV 29-61
3. AZ 29-61
4. Vitesse 29-56
5. Feyenoord 29-54

Als Ajax zondag in de Johan Cruijff ArenA wint tegen AZ en PSV laat een dag eerder punten liggen tegen FC Groningen, dan pakt Ajax de titel. Wint PSV, dan is Ajax bij een zege op de Alkmaarders alleen 'officieus kampioen'.


Foto's van Ajax - FC Utrecht 📸

Niet het gewenste resultaat, maar wel mooie foto's vanuit de Johan Cruijff ArenA ☺️.


Ten Hag: 'Slechte instelling eerste helft'

Erik ten Hag was absoluut niet tevreden over het spel van Ajax voor rust, vertelde hij voor de camera van ESPN. "De eerste helft was onder ons niveau. Dat had twee oorzaken; de organisatie stond niet goed en een slechte instelling."

De coach zag een verband tussen de winst van de KNVB Beker en de midweekse wedstrijd van vandaag. "Na het vieren van de bekerwinst moet je de knop weer omzetten. Dat kan niet op 99 procent, dat moet honderd procent zijn. Dan gaan we klagen en dat moeten we niet doen. We moeten gewoon duels winnen en geconcentreerd voetballen."

"In de tweede helft heb ik wel een goed Ajax gezien", vervolgde Ten Hag. "De wissels Davy Klaassen en Antony brachten een goede impuls aan de wedstrijd. Over de tweede helft mogen we dus wel tevreden zijn."


Tadic: 'We dachten te makkelijk'

Dusan Tadic stak na afloop van het gelijkspel tegen FC Utrecht de hand in eigen boezem. "De eerste helft hebben we te weinig energie gebracht. We dachten te makkelijk. Het moet negentig minuten goed zijn."

De captain van Ajax zocht naar antwoorden voor de matige vertoning van de Amsterdammers in de eerste helft. "Tja, ik weet het niet. Het is misschien ook lastig om na een bekerwinst drie, vier dagen later weer te moeten spelen. FC Utrecht heeft ook een goede ploeg. Je weet dat ze volle bak gaan. Wij waren niet honderd procent."

Hij zag wel dat Ajax na rust beter voor de dag kwam. "Met het spel van de eerste helft kan je niet winnen. De tweede helft was beter."


Statistieken Ajax - FC Utrecht

Ajaxutreindstatts

Helaas is Ajax niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen FC Utrecht. Dit zijn de cijfers van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.


[ ]

Puntendeling in de Johan Cruijff ArenA

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht.

Daardoor is het nog niet zeker of Ajax zondag tegen AZ kampioen kan worden. PSV dient dan zaterdag tegen FC Groningen punten te verspelen, waarna de Ajacieden een dag later dan van AZ moeten winnen. 


[ ]

5️⃣ minuten blessuretijd

De officiële speeltijd zit erop, maar we voetballen nog even door. Er komen vijf minuten blessuretijd bij. 

Ajacieden: geef de hoop nog niet op. Zondag in de bekerfinale tegen Vitesse sloegen we rond dit moment toe via David Neres! 💪


[ ]

Ajax gaat vol voor de 2-1, tijd begint wel te dringen

Nog twee minuten aan officiële speeltijd te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Het is Ajax allemaal te doen om die tweede treffer, zodat de ploeg zondag tegen AZ de Eredivisiekroon op het werk kan zetten.

Nico Tagliafico heeft zojuist overigens geel ontvangen.


[ ]

Brobbey en Mazraoui gebracht

Voor de tweede keer deze avond een dubbele wissel bij Ajax: ditmaal zijn Noussair Mazraoui en Brian Brobbey door Erik ten Hag binnen de lijnen gebracht. Met deze twee verse krachten gaat Ajax het slotoffensief verder gestalte geven.

Devyne Rensch en Sébastien Haller zijn naar de kant gegaan.


[ ]

Klaassen tot tweemaal toe gestopt

Ongelooflijk: het zit Davy Klaassen nog niet mee vanavond. De bedrijvige invaller is tot tweemaal ontzettend dicht bij de 2-1, maar eerst de Utrecht-doelman en later een blok gooien roet in het eten. 


[ ]

Spanning in de Johan Cruijff ArenA

Antonyactie

We gaan een spannende slotfase tegemoet. Er zijn nog vijftien minuten te gaan. Grote vraag: gaan de Ajacieden nog een tweede treffer op het scorebord zetten?

De druk is gelukkig weer flink opgevoerd.


[ ]

GOLAZO!!! ⚽️😎

BAM! Het is 1-1 via Edson Álvarez! 

Na net nog de lat te hebben geraakt, is de Mexicaan nu wél trefzeker. Álvarez tikt een voorzet van Dusan Tadic van dichtbij binnen. 

De verdiende gelijkmaker is een feit. En nu doordrukken, Ajax!

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

[ ]

Nog een kwart wedstrijd te gaan!

Renschduel1

De tweede helft is inmiddels halverwege. Het is een lastige avond voor Ajax tegen de muur van FC Utrecht. Het is wachten op een briljante ingeving of een bal die een keer goed valt. Dat laatste gebeurde net bij de kopbal van Edson Álvarez en een aanval van zojuist ook niet. 

Kom op, Ajax!


[ ]

Álvarez raakt de lat

Alvarezajautr

Oh Edson! De Mexicaan is zeer dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal na een voorzet van Dusan Tadic belandt bovenop de lat.


[ ]

Goal Klaassen afgekeurd

Davy Klaassen is meteen dreigend en tikt in een scrimmage van dichtbij de gelijkmaker binnen. Helaas gaat het feestje van Ajax niet door. Na het raadplegen van de VAR wordt de goal afgekeurd vanwege buitenspel. 

Zonde, dit was echt centimeterwerk. 


[ ]

🔁 Dubbele wissel bij Ajax

Trainer Erik ten Hag grijpt in en voert een dubbele wissel door. Davy Klaassen en Antony komen in de ploeg. Dat gaan ten koste van Mohammed Kudus en David Neres.


[ ]

Zoeken naar een opening

Ajax krijgt de druk nog niet echt op de ketel in de openingsfase na rust. Het strafschopgebied van Utrecht is omsingeld, maar een opening wordt helaas niet gevonden.


[ ]

Geel voor Mohammed Kudus

Kudusduel

Mohammed Kudus krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding op Kerk.

De toegekende vrije trap van Maher gaat een centimeter of tien naast het Ajax-doel. 


[ ]

Schakel in bij Ajax Radio

Ajax Radio2

Je kunt natuurlijk nog steeds meeluisteren via Ajax Radio voor een live-verslag van onze commentatoren. Tune hier in!


Geen wissels. C'mon, Ajax! ⚪️🔴⚪️

Een belangrijke 45 minuten zijn aanstaande voor Ajax, dat ongewijzigd is begonnen aan de tweede helft. Gaat het lukken om de 0-1-achterstand weg te poetsen?


De cijfers van het eerste bedrijf

Stats

Een overwicht in veel statistieken, maar helaas niet in de tussenstand. 


[ ]

Werk aan de winkel in het tweede bedrijf

Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. Ajax staat verrassend op achterstand tegen FC Utrecht door een benutte strafschop van Gustafson in de dertiende minuut: 0-1.

Ajax begon zeer sterk aan het duel en drukte de opponent ver terug. Tijdens de eerste de beste counter van Utrecht ging de bal echter aan de overzijde op de stip na een overtreding van Nico Tagliafico op Kerk.

Het was een klap die Ajax niet meer echt te boven is gekomen, ook al waren er nog twee grote kansen voor David Neres en Sébastien Haller.

Werk aan de winkel dus in het tweede bedrijf. 💪


[ ]

4️⃣ minuten blessuretijd

Er komen vier minuten blessuretijd bij. Dat komt vooral door de tijd die de VAR nodig had bij het beoordelen van de penaltysituatie in de dertiende minuut. 


[ ]

Ajax Quiz! 🎲

In de rust kun je straks weer meedoen aan de Ajax Quiz. Test jouw kennis over onze club aan de hand van vijf vragen. Die moet je elke keer binnen veertien seconden beantwoorden.

Doe je dat goed? Dan maak je kans op één van de drie Ajax-prijzen.


[ ]

Neres en Haller dichtbij de 1-1

Ohh Ajax. Wat een kansen op de gelijkmaker!

De eerste is voor David Neres. De Braziliaan wil in eerste instantie breed leggen op Dusan Tadic. Dat lukt niet, waarna de bal terug in het bezit van Neres komt. Die weet vervolgens niet te profiteren.

Een minuut later is ook Sébastien Haller gevaarlijk, maar zijn kopbal wordt gekeerd door de doelman van FC Utrecht.


[ ]

Ajax zoekt naar ritme

Een halfuur gespeeld. Ajax heeft het ritme na het oplopen van de achterstand helaas nog niet echt gevonden. Hopelijk kunnen we terug naar het spelbeeld van de eerste tien minuten.


[ ]

Beduidend betere poging, geen 1-1

Ajax krijgt opnieuw een vrije trap, ongeveer op vergelijkbare positie als een kleine tien minuten geleden. Ryan Gravenberch neemt ‘m opnieuw en ditmaal is zijn inzet beduidend beter. De poging gaat echter een meter naast het doel van Utrecht. 


[ ]

Geen 0-2 ❌

Utrecht scoort opnieuw, ditmaal via Kerk, maar de goal wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel.   


[ ]

Vrije trap van Gravenberch niet hard genoeg

Gravenberch1

Ajax heeft de jacht op de gelijkmaker geopend. Een vrije trap van Ryan Gravenberch van net buiten het strafschopgebied is niet heel ingewikkeld voor Oelschlägel, die de bal wel moet lossen. De rebound kan echter niet door een Ajacied worden opgepikt.  


[ ]

0-1 😒

Tadicutr2

FC Utrecht komt op 0-1 uit een strafschop via Gustafson. De bal ging op de stip na een overtreding van Nico Tagliafico op Kerk. 


[ ]

Openingsfase is voor Ajax

Alvarez2

De eerste tien minuten van de wedstrijd zitten er bijna op. Ajax is uitstekend begonnen en drukt Utrecht ver naar achteren. 

Het Amsterdamse overwicht heeft tot één grote kans geleid, maar die is aan Dusan Tadic niet besteed geweest.


[ ]

Tune in bij Ajax Radio 📻

Uiteraard zijn ook de verslaggevers van Ajax Radio ook van de partij. Heb je interesse in een heerlijk audioverslag, schakel dan in via deze link.

Een tipje van onze kant: schakel het geluid van je televisie uit en combineer dat met de audio van Ajax Radio.


[ ]

Meteen een kans voor Tadic

Tadicutr

Al direct een grote kans voor Ajax. Dusan Tadic wordt diep gestuurd, maar zijn lobje is niet hard genoeg, waardoor Utrecht voor de doellijn kan wegwerken.


Let’s go, Ajax! ❌❌❌

De wedstrijd is van start. Eerder dit seizoen eindigde het bekerduel Ajax – FC Utrecht in 5-4. Wordt het vanavond weer een doelpuntenfestijn?


Ten Hag: 'Gebruikmaken van hele selectie'

Trainer Erik ten Hag ging voor de camera van ESPN in op de basisplaats van Mohammed Kudus. "Onze selectie ligt dicht bij elkaar. Dat betekent dat we ook kunnen variëren. We spelen nu twee wedstrijden in hele korte tijd, dan moet je ook gebruik kunnen maken van de hele selectie."

Dat betekent dat Davy Klaassen op de bank begint. "Kudus rendeert op de tien het beste. Daar speelt Klaassen. Dat wissel je dan dus om."

De vorige keer dat FC Utrecht op bezoek kwam in Amsterdam eindigde het duel in 5-4 in de KNVB Beker. "Dat is nu onvergelijkbaar met deze wedstrijd", vond Ten Hag.

"Dat was in een fase waarin we heel veel wedstrijden moesten spelen. Toen moesten we in extreme mate doorwisselen. We zijn nu veel verder. Toen maakten we wat foutjes. Maar in die wedstrijd zag je al dat dit elftal onverzettelijk is."


Blik vanaf de tweede ring

Onze fotograaf op de tribune heeft zijn focus ook op de spelers die aan de warming-up bezig zijn.


De spelers warmen zich op 🌡️

De Ajax-spelers staan op het veld in de Johan Cruijff ArenA. De spelers maken zich klaar voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Zet 'm op straks, boys! 👊


Steunpilaren 😎

Dusan Tadic speelde dit seizoen 2.153 minuten in de Eredivisie (28 duels).

Van alle Ajacieden kreeg Ryan Gravenberch de meeste speeltijd in de Eredivisie: 2.175 minuten, maar hij speelde 26 duels.


Luister live naar Ajax Radio! 📻

Radio3

Vind jij het heerlijk om het geluid op je tv uit te zetten en mee te luisteren via Ajax Radio? Dat kan ook vanavond weer. 

Geniet van Ajax - FC Utrecht; negentig minuten lang, zonder onderbrekingen.


De laatste vijf edities

Tadicutrecht

De laatste vijf edities van Ajax – FC Utrecht in de Eredivisie leverde drie keer een overwinning op, één keer een gelijkspel en één keer een nederlaag.

10-11-2019: Ajax – FC Utrecht 4-0 
12-05-2019: Ajax – FC Utrecht 4-1
05-11-2017: Ajax - FC Utrecht 1-2
02-10-2016: Ajax - FC Utrecht 3-2
17-04-2016: Ajax - FC Utrecht 2-2


Speel mee! 🎲

Doe jij vanavond in de rust van Ajax - FC Utrecht mee aan de Ajax Quiz? Beantwoord vijf vragen steeds binnen veertien seconden.

Doe je dit foutloos? Dan maak jij kans op één van de drie Ajax-prijzen.


Johan Cruijff ArenA 😍

Het dak is open, de lucht is blauw. De Johan Cruijff ArenA ligt er prachtig bij in de zon. Over een uur gaan we beginnen in Amsterdam!


Opstelling Ajax

Mohammed Kudus start vanavond in de basis tegen FC Utrecht. Davy Klaassen zit op de bank straks om 18:45 uur.

1. Maarten Stekelenburg
2. Jurriën Timber
4. Edson Álvarez
7. David Neres
8. Ryan Gravenberch
10. Dusan Tadic
15. Devyne Rensch
20. Mohammed Kudus
21. Lisandro Martínez
22. Sébastien Haller
31. Nico Tagliafico

Bank
16. Kjell Scherpen
51. Daan Reiziger
5. Sean Klaiber
6. Davy Klaassen
9. Oussama Idrissi
12. Noussair Mazraoui
18. Jurgen Ekkelenkamp
19. Zakaria Labyad
23. Lassina Traoré
30. Brian Brobbey
39. AntonyWaanzinnige stats Tadic

Tadic411

Als we het over statistieken hebben, komt hij wel vaker voorbij: Dusan Tadic. De aanvoerder staat garant voor records en mooie cijfers. Hier komen er een paar, vers van de pers:

➡️ Tadic is de enige Ajacied die dit seizoen in alle 28 Eredivisie-duels meespeelde. Sinds zijn komst naar Ajax in 2018 miste Tadic geen enkele competitiewedstrijd.

➡️ Tadic (veertien goals en dertien assists) is de meest waardevolle speler namens Ajax dit seizoen in de Eredivisie. 

➡️ Tadic was in zijn laatste tien Eredivisie-duels bij veertien doelpunten betrokken (vijf goals en negen assists).


Toen Urby nog in Amsterdam speelde ⚽⚽⚽

Urby Emanuelson doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tot de winter van 2011 in Amsterdam. Toen vertrok hij naar AC Milan, waarna een lange voetbalreis door Europa volgde. 

Inmiddels speelt de 34-jarige linkspoot al weer een paar jaar voor FC Utrecht. Voor Ajax maakte hij een aantal heerlijke doelpunten.

00:00/00:00
 • Auto

Even terug naar zondag 🏆

Om lekker in de 'winning mood' te komen, gaan we nog even snel terug naar zondag. Ajax pakte in De Kuip de beker, na een 2-1-overwinning op Vitesse. 

David Neres was in de laatste minuten het goudhaantje met de winnende goal. Vanavond zetten we de jacht op meer eremetaal door tegen FC Utrecht!

00:00/00:00
 • Auto

Het debuut van 'Arie' Winter tegen FC Utrecht

Winteraron

Niet ieder debuut verloopt even vlekkeloos. De eerste stappen van Aron Winter in Ajax 1 werden voorafgegaan door wat ongelukkige momenten, maar uiteindelijk kwam het allemaal meer dan goed.

Winter had zijn officieuze debuut er al op zitten. Dat was geen lekkere ervaring, vertelde Winter ooit aan Ajax Life. "Tijdens een oefenduel tegen een Deens elftal kreeg ik amper de bal, omdat ik voor veel andere jongens een concurrent was. Ze betrokken me bewust niet in het spel. Dat was een dramatische eerste kennismaking."

Ondanks dat bittere officieuze debuut was het op 6 april 1986 dan toch echt tijd voor het grote werk. Winter mocht er thuis tegen FC Utrecht in komen voor Frank Rijkaard. De stadionspeaker kondigde de jonge Aron aan als 'Arie' Winter. Het Ajax-publiek in De Meer pikte het onmiddellijk op en scandeerde minutenlang 'Arieee, Arieee'. De bijnaam zou nog jaren blijven hangen.

Winter zelf vond dat trouwens prachtig: "Ik vond het geweldig als de supporters dat zongen. Als ik een warming-up deed, galmde dat door het stadion. Ik was nog geen twintig jaar en vond het overweldigend. Het heeft nog jarenlang standgehouden."

Winter zette zichzelf die middag meteen op de kaart. Nog geen twintig minuten na het veld te hebben betreden, zette hij knap door en scoorde hij de 3-0. Om 'Arie' Winter kon men al snel niet meer heen.


Ook vandaag: Cillessen is jarig! 🥳

Cillssen

Jasper Cillessen is vandaag 32 jaar oud geworden. De doelman van Valencia stond tussen 2011 en 2016 onder contract bij Ajax. 

Op de bovenstaande foto verdedigt een gemaskerde Cillessen in 2016 het doel tegen FC Utrecht, onze tegenstander van vanavond. Op links zien we Davy Klaassen de levensgevaarlijke spits van FC Utrecht dekken 😉.


De balans thuis tegen FC Utrecht ⤵️

Ajax – FC Utrecht werd tot nu toe vijftig keer gespeeld in de Eredivisie. De balans ziet er als volgt uit:

😀 39 keer winst
😐 6 keer gelijk
😞 5 keer verlies 

Als we vanavond winnen, pakken we trouwens een mooi primeurtje mee: nog nooit won Ajax drie keer in één seizoen van FC Utrecht in alle competities.


De voorbereiding op Utrecht 📸

Ajax werkte gisteren op sportcomplex de Toekomst de laatste training ter voorbereiding op het duel met FC Utrecht af.

Op de zonnige oefensessie werden er onder andere positiespelletjes gedaan en wedstrijden gespeeld met kleine doeltjes. Daarna volgde nog een grotere partijvorm. Aan de foto's te zien leverde dat een aantal zeer gelukkige spelers op!


Eerder dit seizoen 🔙

Kort voor de winterstop speelde Ajax ook thuis tegen FC Utrecht, toen in de KNVB Beker. Het werd een ongekend spectaculair duel, met negen doelpunten. 

Namens Ajax scoorden Zakaria Labyad (twee keer), Dusan Tadic (twee keer) en Antony. De late winnende treffer van Tadic was prachtig. 

00:00/00:00
 • Auto

Van Utrecht naar Amsterdam: Rob de Wit

De Ajax-missie van Utrechter Rob de Wit, geboren op 8 september 1963, was geen eenvoudige. Hij moest in 1984 de opvolger worden van publiekslieveling Jesper Olsen. Zijn overstap van FC Utrecht was een gevoelige, maar De Wit zelf had er geen moment spijt van: Ajax was altijd al zijn droomclub geweest.

De Wit was een intuïtieve speler, die op gevoel pingelde, slalomde en passeerde: precies het type waar men bij Ajax van hield. Na zijn debuut tegen Sparta, waar hij ook meteen zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst maakte, werd hij al snel waanzinnig populair bij de supporters.

De Wit voetbalde zich het Nederlands elftal in. Twee weken na zijn debuut in mei 1985 maakte hij uit tegen Hongarije het doelpunt van zijn leven. Met een gevoelige stift besliste hij het duel en blies hij zo eigenhandig de kans op WK-deelname voor Oranje nieuw leven in.

Zo ontwikkelde de Utrechter zich tot één van de meest opwindende talenten binnen het Nederlandse voetbal in de jaren tachtig. Het gat dat Olsen bij zijn vertrek achterliet, was opgevuld. Maar in 1986 sloeg het noodlot toe. De Wit kreeg een hersenbloeding. Na een lange strijd om terug te keren op het hoogste niveau, moest hij het gevecht staken en zijn spelerscarrière beëindigen.

In totaal kwam de linksvoor tot 77 officiële duels en 17 goals voor Ajax. De Wit is nog altijd nauw betrokken bij de club van zijn dromen en een regelmatige bezoeker van de Johan Cruijff ArenA. Op 5 mei 2013 reikte hij de schaal uit aan de toenmalig aanvoerder Siem de Jong, nadat de 32e landstitel binnen was gesleept.


Bijzondere momenten tegen FC Utrecht 📽️

We beleefden in de vijftig gespeelde edities van Ajax - FC Utrecht een aantal heerlijke momenten. Denk aan een vijfklapper van Ruud Geels, een lekker één-tweetje tussen Danny Blind en Patrick Kluivert en een prachtgoal van Mido.

Dat en meer komt voorbij in deze Tien van Toen!

00:00/00:00
 • Auto

De eerste Ajax - FC Utrecht

De allereerste keer dat Ajax en FC Utrecht het tegen elkaar opnamen was in het seizoen 1970/1971. Drie Utrechtse clubs waren kort daarvoor gefuseerd tot een nieuwe en plaatselijke 'FC'.

In december 1970 ontving Ajax de Utrechtenaren, die een ontzettend nare middag beleefden in Amsterdam. Ajax was met 7-1 te sterk voor de Domstedelingen.

Johan Cruijff en Sjaak Swart scoorden allebei een hattrick. Aanvaller Dick van Dijk deed ook nog een duit in het zakje. In de 49 edities van Ajax - FC Utrecht die daarna volgden, won Ajax alleen in 1976/1977 met ruimere cijfers (7-0). 


Een paar fijne stats 👇🏼

Ajaxjuichen

Ajax kent een ijzersterke tweede seizoenshelft in de Eredivisie. Dat levert statistieken op om van te smullen.

➡️ Ajax is ongeslagen in zijn laatste zeventien Eredivisie-duels: veertien zeges en drie gelijke spelen. De laatste nederlaag was tegen FC Twente op 5 december 2020.

➡️ Ajax is daarbij zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen.

➡️ Ajax scoorde in elk van zijn laatste 24 Eredivisie-duels. De enige Eredivisie-wedstrijd in het huidige seizoen waarin Ajax niet scoorde, was de 1-0-nederlaag bij FC Groningen op 4 oktober.


Haller over FC Utrecht 🎥

Ajax-spits Sébastien Haller speelde eerder voor FC Utrecht. Voor hem wordt het een weerzien met een aantal oud-collega's. 

Haller ziet in dat het duel van vanavond absoluut niet als een tussendoortje kan worden beschouwd, op weg naar een eventuele kampioenswedstrijd. "We moeten van FC Utrecht winnen als we het duel van zondag tegen AZ speciaal willen maken."

De spits hoopt een belangrijke rol te kunnen spelen voor Ajax in de slotfase van de competitie. In de afgelopen zestien duels voor de Amsterdammers scoorde hij tien keer en gaf hij zes assist.

"Het was een leuke, maar ook zware periode. Ik moest veel regelen buiten het veld om ervoor te zorgen dat mijn familie ook hier naartoe kon komen. Als je je eigen familie niet dicht bij je hebt, is alles anders. Je hebt ze nodig voor een evenwichtig leven."

00:00/00:00
 • Auto


Gerelateerde artikelen

Feest2019

Tien van Toen | Ajax - FC Utrecht

In deze Tien van Toen komen tien bijzondere momenten uit eerdere edities van Ajax - FC Utrecht voorbij. Onder meer een vijfklapper van Ruud Geels, een één-tweetje tussen Danny Blind en Patrick Kluivert en de wedstrijd uit 2019 waarin Ajax officieus kampioen van Nederland werd.

Tags

 • #TienvanToen
 • #AJAUTR

Socials

Lindhout880

Lindhout heeft de leiding over Ajax - FC Utrecht

Scheidsrechter Allard Lindhout fluit donderdag de inhaalwedstrijd Ajax - FC Utrecht. Hij wordt in de Johan Cruijff ArenA geassisteerd door Richard Brondijk en Bas van Dongen. Clay Ruperti is de VAR. Het Eredivisie-duel begint om 18:45 uur.

Tags

 • #AJAUTR

Socials

Gravenberch1

Verslag | Ajax loopt zich stuk op Utrechtse muur: 1-1

Ajax is donderdagavond in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen FC Utrecht. De Amsterdammers hadden veel meer balbezit, zochten nadrukkelijk naar de overwinning, maar liepen zich regelmatig stuk op de muur die FC Utrecht had opgetrokken. Edson Álvarez maakte de enige Amsterdamse goal.

Tags

 • #AJAUTR

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl