• S. Gustafson (p.) 13"

Liveblog

23:59

Highlights Ajax - FC Utrecht

We sluiten het liveblog af met de highlights van Ajax - FC Utrecht. Na een vroege tegengoal maakte Edson Álvarez in de tweede helft de gelijkmaker. Daarmee is het gat tussen Ajax en PSV en AZ nu twaalf punten, met nog vijf wedstrijden te gaan.

Komende zondag zijn we weer terug met een nieuw liveblog bij Ajax - AZ.

Tot dan!

22:03

Ranglijst 📊

Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat Ajax nog steeds fier aan kop in de Eredivisie.

1. Ajax 29-73
2. PSV 29-61
3. AZ 29-61
4. Vitesse 29-56
5. Feyenoord 29-54

Als Ajax zondag in de Johan Cruijff ArenA wint tegen AZ en PSV laat een dag eerder punten liggen tegen FC Groningen, dan pakt Ajax de titel. Wint PSV, dan is Ajax bij een zege op de Alkmaarders alleen 'officieus kampioen'.

21:32

Foto's van Ajax - FC Utrecht 📸

Niet het gewenste resultaat, maar wel mooie foto's vanuit de Johan Cruijff ArenA ☺️.

21:10

Ten Hag: 'Slechte instelling eerste helft'

Erik ten Hag was absoluut niet tevreden over het spel van Ajax voor rust, vertelde hij voor de camera van ESPN. "De eerste helft was onder ons niveau. Dat had twee oorzaken; de organisatie stond niet goed en een slechte instelling."

De coach zag een verband tussen de winst van de KNVB Beker en de midweekse wedstrijd van vandaag. "Na het vieren van de bekerwinst moet je de knop weer omzetten. Dat kan niet op 99 procent, dat moet honderd procent zijn. Dan gaan we klagen en dat moeten we niet doen. We moeten gewoon duels winnen en geconcentreerd voetballen."

"In de tweede helft heb ik wel een goed Ajax gezien", vervolgde Ten Hag. "De wissels Davy Klaassen en Antony brachten een goede impuls aan de wedstrijd. Over de tweede helft mogen we dus wel tevreden zijn."

20:55

Tadic: 'We dachten te makkelijk'

Dusan Tadic stak na afloop van het gelijkspel tegen FC Utrecht de hand in eigen boezem. "De eerste helft hebben we te weinig energie gebracht. We dachten te makkelijk. Het moet negentig minuten goed zijn."

De captain van Ajax zocht naar antwoorden voor de matige vertoning van de Amsterdammers in de eerste helft. "Tja, ik weet het niet. Het is misschien ook lastig om na een bekerwinst drie, vier dagen later weer te moeten spelen. FC Utrecht heeft ook een goede ploeg. Je weet dat ze volle bak gaan. Wij waren niet honderd procent."

Hij zag wel dat Ajax na rust beter voor de dag kwam. "Met het spel van de eerste helft kan je niet winnen. De tweede helft was beter."

20:50

Statistieken Ajax - FC Utrecht

Ajaxutreindstatts

Helaas is Ajax niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel tegen FC Utrecht. Dit zijn de cijfers van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

20:42

Puntendeling in de Johan Cruijff ArenA

Het is afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht.

Daardoor is het nog niet zeker of Ajax zondag tegen AZ kampioen kan worden. PSV dient dan zaterdag tegen FC Groningen punten te verspelen, waarna de Ajacieden een dag later dan van AZ moeten winnen.

20:37

5️⃣ minuten blessuretijd

De officiële speeltijd zit erop, maar we voetballen nog even door. Er komen vijf minuten blessuretijd bij.

Ajacieden: geef de hoop nog niet op. Zondag in de bekerfinale tegen Vitesse sloegen we rond dit moment toe via David Neres! 💪

20:34

Ajax gaat vol voor de 2-1, tijd begint wel te dringen

Nog twee minuten aan officiële speeltijd te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Het is Ajax allemaal te doen om die tweede treffer, zodat de ploeg zondag tegen AZ de Eredivisiekroon op het werk kan zetten.

Nico Tagliafico heeft zojuist overigens geel ontvangen.

20:28

Brobbey en Mazraoui gebracht

Voor de tweede keer deze avond een dubbele wissel bij Ajax: ditmaal zijn Noussair Mazraoui en Brian Brobbey door Erik ten Hag binnen de lijnen gebracht. Met deze twee verse krachten gaat Ajax het slotoffensief verder gestalte geven.

Devyne Rensch en Sébastien Haller zijn naar de kant gegaan.

20:25

Klaassen tot tweemaal toe gestopt

Ongelooflijk: het zit Davy Klaassen nog niet mee vanavond. De bedrijvige invaller is tot tweemaal ontzettend dicht bij de 2-1, maar eerst de Utrecht-doelman en later een blok gooien roet in het eten.

20:22

Spanning in de Johan Cruijff ArenA

Antonyactie

We gaan een spannende slotfase tegemoet. Er zijn nog vijftien minuten te gaan. Grote vraag: gaan de Ajacieden nog een tweede treffer op het scorebord zetten?

De druk is gelukkig weer flink opgevoerd.

20:17

GOLAZO!!! ⚽️😎

BAM! Het is 1-1 via Edson Álvarez!

Na net nog de lat te hebben geraakt, is de Mexicaan nu wél trefzeker. Álvarez tikt een voorzet van Dusan Tadic van dichtbij binnen.

De verdiende gelijkmaker is een feit. En nu doordrukken, Ajax!

GIF by AFC Ajax - Find & Share on GIPHY

20:15

Nog een kwart wedstrijd te gaan!

Renschduel1

De tweede helft is inmiddels halverwege. Het is een lastige avond voor Ajax tegen de muur van FC Utrecht. Het is wachten op een briljante ingeving of een bal die een keer goed valt. Dat laatste gebeurde net bij de kopbal van Edson Álvarez en een aanval van zojuist ook niet.

Kom op, Ajax!

20:11

Álvarez raakt de lat

Alvarezajautr

Oh Edson! De Mexicaan is zeer dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal na een voorzet van Dusan Tadic belandt bovenop de lat.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.