Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

AZ
0
2
Ajax 1
  • S. Berghuis  11"
  • D. Klaassen  90"

Welkom in het liveblog van AZ - Ajax. De ploeg van Erik ten Hag heeft de halve finale van de KNVB Beker met 0-2 gewonnen. 

Liveblog

23:39

Van der Sar is tevreden met plek in de finale 📲


23:33

Ten Hag: 'We kijken uit naar de finale'

Ten Hag was tevreden met het spel van Ajax tegen AZ. Hij kijkt uit naar de eindstrijd tegen PSV. "Het is een schitterend affiche in een volle Kuip. Dat is elke keer weer een geweldige belevenis. Daar kijken we natuurlijk met zijn allen naar uit."


23:18

Schuurs: 'Als je de kans krijgt, moet je het laten zien'

Perr Schuurs begon tegen AZ in de basis en hield de nul met zijn teamgenoten. De verdediger speelde een sterke wedstrijd. "Ik wilde heel graag spelen. Als je een kans krijg, dan moet je het laten zien. Gelukkig ging het goed vandaag."

"We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. De winst was meer dan verdiend."


23:00


22:50

Bedankt voor jullie support! ❤️

Supportersajax880

22:42

Gefeliciteerd, mannen! 💙 🖤


22:35


22:22

Timber: 'We hadden revanchegevoelens'

Copyright Proshots 15614472

Jurriën Timber verscheen na afloop met een grote glimlach voor de camera van ESPN. "Ik ben tevreden. We hebben gewonnen. Het maakt me eerlijk gezegd niet uit hoe het ging. We gaan naar de finale."

Over zijn verhuizing naar de rechtsbackpositie zei hij: "Ik heb het vaker gedaan, dus ik weet wat de trainer van me verwacht op die positie en dat probeer ik zo goed mogelijk uit te voeren. Het is een fijne positie, want je komt meer voor de goal. Het heeft dus ook zo zijn voordelen. Natuurlijk is het even schakelen in je hoofd, maar ik probeer het zo goed mogelijk in te vullen."

De verdediger verliet in de 70e minuut uit voorzorg het veld. "Het ging zeker niet makkelijk, maar dat weet je bij AZ. De laatste ontmoeting eind vorig jaar ging ook verloren, dus we hadden ook wel revanchegevoelens. En het is een bekerwedstrijd, dus met de 0-1-stand kon er nog van alles gebeuren."Over zesenhalve week wacht de finale PSV - Ajax in De Kuip. "Naar De Kuip, met fans. Zin in”, zo besloot Timber.


22:03

Klaar. Finito!

Ajax staat in de finale van de KNVB Beker! De Ajacieden controleerden de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Dankzij treffers van Steven Berghuis en Davy Klaassen.


22:01

Team.

Knuffelteam880

21:59

Vijf minuten extra

Er worden minimaal nog vijf minuten extra gespeeld in Alkmaar. Dankzij de treffer van Davy Klaassen zit Ajax op rozen.


21:55

Jaaaaa, lekker Davy!

Klaassen Uit

Nico Tagliafico stroomt via de linkerflank op en geeft een afgemeteen voorzet op Davy Klaassen. De middenvelder tikt de 0-2 binnen. Ajax staat met één been in de finale.


21:53

De slotfase gaat in

We zitten in de absolute slotfase van het duel in Alkmaar. Er is al een tijdje geen gevaar geweest voor het doel van Andre Onana. Slepen de Ajacieden dit duel over de streep?


21:46

Weer poging van Berghuis

Berghuisactie880

Steven Berghuis probeert het weer een keer vanuit de tweede lijn. Zijn poging is hard, maar te veel in het midden van de goal. Vindahl Jensen heeft nog wel moeite met het schot.

Het is gelijk zijn laatste actie van de wedstrijd. Davy Klaassen komt in het veld.


21:44

Nummer 50 🔥

Renschbal880

Devyne Rensch speelt op dit moment zijn 50e wedstrijd in Ajax 1. Een mooie mijlpaal, Devyne! 👊


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Copyright Proshots 15614723

In beeld | AZ - Ajax

Ajax heeft zich donderdagavond voor de 27e keer in de clubgeschiedenis voor de bekerfinale geplaatst. De ploeg van Erik ten Hag knokte zich overtuigend naar een 0-2 zege in Alkmaar. Steven Berghuis en Davy Klaassen namen de doelpunten voor hun rekening. Beleef de mooie bekeravond terug via het fotoverslag.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAAZ

Socials

Training Day Thumb 880

Training Day | Ajax is klaar voor de halve finale!

In aanloop naar de halve finale in het KNVB Beker-toernooi tegen AZ werkte Ajax een training af op de Toekomst. De Amsterdammers zijn klaar voor het duel in Alkmaar donderdagavond. Bekijk hier de beelden.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AZAJA

Socials