Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Avondprogramma zit erop

Dit is het liveblog voor de pre-matchday voor de UEFA Europa League-uitwedstrijd tegen AEK Athene. Lees hier alles over de voorbereiding van de Ajacieden op het tweede groepsduel. AEK Athene - Ajax wordt donderdag vanaf 18:45 uur gespeeld. 

Liveblog

22:30

Dit was de eerste dag in Griekenland

We sluiten het liveblog af met de beelden uit Athene. Dit was onze eerste dag in Griekenland.

Morgen openen we op Matchday een nieuw liveblog. Tot dan.


20:03

Training ✅

De training in Athene is afgelopen. De Ajacieden volgen hun weg naar de kleedkamer om zich op te frissen. Daarna volgt de transfer richting het hotel en krijgen de spelers de mogelijkheid om nog wat te eten.


19:43

Afronden op de goal

De aanvallers van Ajax hebben het vizier op scherp op de training in Griekenland.


19:26

Bekijk hier de gehele persconferentie terug

Maurice Steijn en Kenneth Taylor lieten woensdagavond hun licht schijnen op het Europese treffen met AEK Athene. Bekijk hier de persconferentie in zijn geheel terug!


19:22

👟💨

Na een uitgebreide warming-up gaat de selectie van Maurice Steijn aan de slag met een intensieve sprintoefening.


19:15

Rondo

Zoals gebruikelijk is ook vanavond de rondo weer onderdeel van de warming-up. De Ajacieden zijn erg enthousiast en proberen een gaatje tussen de benen van hun teamgenoten te vinden.


19:06

Kleedkamer ➡️ trainingsveld

De Ajacieden betreden het trainingsveld voor de afsluitende sessie richting het UEFA Europa League-groepsduel met AEK Athene.


18:43

Terug naar de persco 🔙

We gaan nog even terug naar eerder op de avond in de perszaal.

Met elf goals in twee wedstrijden zit Ajax in een poule waarin er al veel gescoord is. Verwacht Maurice Steijn tegen AEK Athene daarom ook een open wedstrijd? "Dat zou voor het publiek wel leuk zijn. Het hoeft van mij niet per se een spektakelstuk te zijn. Als we de punten maar mee terugnemen naar Amsterdam."


18:23

De persconferentie zit erop

De Ajacieden verlaten inmiddels de perszaal om te gaan trainen in Athene. De selectie en staf worden om 19:00 uur verwacht op het veld.

De trainer vertelde tot slot dat hij redelijke tevreden was met het verdedigende aspect van RKC - Ajax. "Ik vind dat het nog steeds beter en stabieler moet. Maar ik was wel meer tevreden dan de weken daarvoor."


18:17

Steijn: 'AEK Athene zit goed in elkaar'

Steijnentaylor 900 ??

De wedstrijden volgen elkaar nu in rap tempo op. Daar is Maurice Steijn blij mee. "Zo kunnen we steeds beter op elkaar ingespeeld raken en snel met elkaar hogerop. We missen Silvano Vos morgen. Dat vangen we één-op-één op met Benjamin Tahirovic."

"AEK zit tactisch goed in elkaar. Anders win je niet bij Brighton (2-3)", vervolgt de trainer. "We zullen tot op het bot gemotiveerd moeten zijn voor een goed resultaat hier."


18:12

Steijn over Van Gaal: 'Een echte Ajacied'

Louis van Gaal keer terug bij Ajax als adviseur van de Raad van Commissarissen. Maurice Steijn is daar blij mee. "Hij is een echte Ajacied die de club en de RvC wil adviseren. Dat is alleen maar mooi nieuws. 

"Als ik kan sparren met dit soort iconen, zou het dom zijn als we als staf daar ons voordeel niet mee zouden doen. In mijn ADO-tijd had ik al regelmatig contact met hem. Dat was toen heel warm."


18:09

Eerst even terug naar RKC

De wedstrijd tussen RKC en Ajax werd zaterdag in de slotfase gestaakt na een ongelukkige botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey. In Griekenland komt Maurice Steijn nog even terug op dat moment.

"Ajax heeft contact gehad met Etienne, Brobbey zelf natuurlijk ook. Brian is zeer sportief. Hij is heel erg geschrokken. Hij wilde in het heetst van de strijd een doelpunt maken en nooit de intentie gehad hem te blesseren. Het is vervelend dat dat door mensen wordt geïnsinueerd. "

Volgens Kenneth Taylor heeft de Ajax-spits telefonisch contact gehad met de RKC-doelman. "En dat heeft hem goed gedaan."


17:23

Perszaal in Stadium OPAP Arena

De persconferentie met Maurice Steijn en Kenneth Taylor gaat over ruim een half uur van start. Hier alvast een kijkje in de perszaal van het Stadium OPAP Arena, waar donderdagavond de wedstrijd tegen AEK Athene gespeeld wordt.


15:17

Athene 📍

De Ajax-selectie is inmiddels gearriveerd op Athens International Airport. De Ajacieden zullen hun reis vanaf hier vervolgen naar het hotel. Aansluitend op de persconferentie van vanavond staat er nog een training op het programma voor de ploeg van Maurice Steijn.


13:25

Terug naar 1994/1995: sensationele kennismaking met AEK Athene

Ajax' eerste ontmoeting met AEK Athene werd direct een memorabele. De Amsterdammers speelden op woensdag 28 september 1994 hun eerste (uit)wedstrijd ooit tegen AEK. De Ajacieden van Louis van Gaal waren hun debuutseizoen in de UEFA Champions League twee weken eerder sensationeel gestart met een klinkende 2-0-thuiszege op bekerhouder AC Milan. Ook de tweede CL-wedstrijd in de clubhistorie leverde een zege op. Geniet in aanloop naar de volgende AEK Athene - Ajax van schitterende beelden uit een gouden Ajax-seizoen. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Steijn Persco UEL 23 24 1920 (1)

Persconferentie in aanloop naar AEK Athene-uit woensdag live te zien

Maurice Steijn schuift woensdagavond samen met Kenneth Taylor aan voor de persconferentie in aanloop naar het uitduel met AEK Athene. Het persmoment in de AEK Arena, het stadion van de Griekse kampioen, begint om 18:00 uur en is live te volgen via Ajax.nl, op de Ajax App en via ons YouTube-kanaal.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials

LVG1920

Louis van Gaal adviseur Raad van Commissarissen Ajax

Louis van Gaal gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van AFC Ajax NV adviseren over voetbaltechnische zaken. Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die onlangs besloot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt.

Tags

  • #VanGaal

Socials

Matej Jug 1920

Sloveen leidt uitduel met AEK Athene

Matej Jug is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de tweede groepswedstrijd in de Europa League tegen AEK Athene. Het uitduel met de Grieken begint donderdag om 18:45 uur Nederlandse tijd.

Tags

  • #UEL
  • #AEKAJA

Socials