Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Pasveer: 'Moeten meer lef tonen'

Ajax speelt woensdagavond de belangrijke vijfde groepswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Liverpool. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Liveblog

21:59

Klopp over Ajax - Liverpool: 'Het is een grote wedstrijd'

Klopp Berghuis 900 ??

Jürgen Klopp schoof dinsdagavond ook nog aan in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. Hij keek alvast vooruit naar morgenavond en nam zijn eigen ploeg door. De Engelse grootmacht kampt met een aantal blessures.

"Ik kijk echt uit naar de wedstrijd. Ik ben echt positief, het is Champions League, het is Ajax. Het is een grote wedstrijd."

Beschikbaarheid
De coach meldde dat hij morgen niet kan beschikken over Thiago Alcantara en Joel Matip. Ook Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Melo, Luiz Diaz en Diogo Jota zijn morgen sowieso afwezig. 

Darwin Nuñez en Ibrahima Konaté zijn er wel weer bij. "Ja, Konate is hier. Hij is klaar om minuten te maken, zou ik zeggen. Hij zou de eerste minuten kunnen spelen, maar dat zou niet zo logisch zijn. Over Nuñez voegde Klopp toe: "Hij heeft gisteren en vandaag normaal getraind. Dus hij is op dit moment beschikbaar."

Daarmee sluiten we het liveblog voor vanavond af. Morgenochtend hebben we een nieuw liveblog over Ajax - Liverpool. Tot dan.


17:45

🎥 Training Day

Een drukke dag in Amsterdam. Van de training op de Toekomst tot de persconferentie met Alfred Schreuder en Remko Pasveer.


15:30

Persconferentie gemist?

Heb jij het persmoment met Alfred Schreuder en Remko Pasveer gemist? Kijk de hele persconferentie hieronder nog eens rustig terug.


14:49


14:30

Persco zit erop

De persconferentie is ten einde. Alfred Schreuder en Remko Pasveer kunnen zich gaan opmaken voor morgenavond. 


14:27

'Nog steeds een topteam'

Schreuder2

Alfred Schreuder op de vraag van een Engelse journalist of Liverpool extra kwetsbaar. is “Nee, dat denk ik niet. Ze zijn nog steeds een heel goed team, een top team. We hebben dat ook kunnen zien tegen City en de Rangers.”


14:26

Update over fitheid selectie

Alfred Schreuder geeft een update over de fitheid van zijn selectie. Kenneth Taylor en Devyne Rensch zijn weer beschikbaar. Ook Edson Álvarez heeft weer meegetraind en is van de partij. Dat laatste geldt van de selectie alleen niet voor Ahmetcan Kaplan.


14:18

Schreuder: 'Gaan tot het einde voor de winst'

Schreuder900

Alfred Schreuder wordt gevraagd of er een moment in de wedstrijd kan komen dat Ajax voor een punt gaat. Hij schudt nee. "We gaat de wedstrijd in om 'm  te winnen. Je weet nooit hoe het aan het einde van de rit er voor staat, maar ik denk dat wij tot het einde alles zullen doen om te winnen. Dan hebben we in ieder geval nog een kans.”


14:13

Schreuder: 'We zijn niet kansloos'

Alfred Schreuder weigert de hoop op een vervolg in de UEFA Champions League al op te geven. "Je bent niet kansloos. Je moet morgenavond winnen met twee goals verschil. Wat wij willen en moeten uitstralen is dat het kan, dat het mogelijk is. We willen de dingen beter doen in balbezit dan daar in Engeland, maar ook in balverlies.”


14:09

Pasveer: 'Moeten meer lef tonen'

Pasveer900 (1)

Vraag aan Remko Pasveer. Wat kan Ajax leren van de uitwedstrijd tegen Liverpool? “We moeten meer lef tonen in het voetballen. We speelden teveel de lange bal en terug naar mij, vond ik.”


14:04

De persconferentie is begonnen

De persconferentie begonnen. Meekijken kan via onderstaande player.


13:15

Besloten verder 📵

Na vijftien minuten open te hebben getraind ging de ploeg van Alfred Schreuder besloten verder.

Vanaf 14:00 uur staat er een persconferentie op het programma. Net als Schreuder schuift ook doelman Remko Pasveer aan. Het persmoment is via onderstaande stream live te volgen.


13:07

Tik-tak

Na de intensieve warming-up waren de Ajacieden warm en werden de ballen erbij gepakt. Tijdens de traditionele rondo's ging de bal soepel van voet naar voet.


12:59

Edson 🆚 Jorge

Er vond ook een Mexicaanse battle plaats op het trainingsveld van de Toekomst tussen vrienden Edson Álvarez en Jorge Sánchez.


12:51

🎽🎽🎽

De warming-up werd uitgebreid met een spelvorm waarbij de Ajacieden op een seintje zo snel mogelijk het juiste hesje moesten pakken om vervolgens als eerste de eindstreep te bereiken. De spelers waren aan elkaar gewaagd en dat leverde mooie beelden op.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

1966 1280

Highlights Ajax - Liverpool 1966 | Ruime zege in de mist

In aanloop naar het UEFA Champions League-duel met Liverpool kijken we terug naar een eerdere editie in Amsterdam tussen beide teams. In 1966 won Ajax 'de mistwedstrijd' in de toenmalige Europacup 1 met 5-1 van de Engelsen dankzij goals van Klaas Nuninga (2), Cees de Wolf, Johan Cruijff en Henk Groot.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Sanchez Scheids 1280

Spaanse arbitrage bij Ajax – Liverpool

José María Sánchez is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Champions League-duel met Liverpool. De Spanjaard wordt woensdag in Amsterdam geassisteerd door Raúl Cabañero en Iñigo Prieto. Cesar Soto Grado is de vierde official en Alejandro Hernández is de VAR van dienst.

Tags

  • #UCL
  • #AJALIV

Socials

Header Boek DT 1280

Tadic signeert boek 'Tadic, Ultieme Prof' in Ajax Fanshop

De Ajax Fanshop bij de Johan Cruijff ArenA was onlangs het decor voor een drukbezochte signeersessie van Dusan Tadic. De Serviër zette zijn krabbel op het boek 'Tadic, Ultieme Prof', geschreven over de aanvoerder van Ajax en ging op de foto met de aanwezige fans. Ajax-host Aviv Levy ging met hem mee.

Tags

  • #Tadic

Socials