Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Dit was de dag voor Matchday!

Ajax speelt woensdagavond vanaf 18:45 uur de eerste groepswedstrijd van het nieuwe UEFA Champions League-seizoen. In de Johan Cruijff ArenA is Rangers FC de tegenstander. In dit liveblog, één dag voor de wedstrijd, houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel. 

Liveblog

22:01

Brobbey can't wait. Can you?

Vlak na het 36e kampioenschap had Brian Brobbey al zin in de UEFA Champions League. Nu is het bijna zover.

We sluiten voor vandaag het liveblog af. Tot morgen. Dan staat er weer een nieuw liveblog voor je klaar.


19:57

Bergwijn ❤️ UCL

Voor Steven Bergwijn is het morgen zijn eerste UEFA Champions League-wedstrijd in het shirt van Ajax. De aanvaller geniet van de wedstrijden op het hoogste niveau.

"We hebben een fantastische poule, wel een zware poule, maar hé dat is de Champions League. Anders hoor je hier niet thuis. Als kleine jongen kijk je naar dat soort wedstrijden voor de tv."


18:00

Training Day

Dit is de afsluitende training voor het duel met Rangers FC in de UEFA Champions League.

Voor die wedstrijd van morgenavond in de Johan Cruijff ArenA speelt Ajax O18 tegen de Schotse leeftijdsgenoten in de UEFA Youth League. 

Wil je daarheen? Dat kan! Kaarten bestel je hier


17:11


15:15

Bekijk hier de hele persconferentie!

Alfred Schreuder en Daley Blind hebben dinsdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen Rangers FC plaatsgenomen in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. Het tweetal liet hun licht schijnen over de eerste groepswedstrijd in de UEFA Champions League.


14:45


14:44


14:40


14:25

Schreuder reageert op fitheid selectie

Schreuder900 ??

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Rangers FC gaat Alfred Schreuder in op de fitheid van de Ajax-selectie. "Iedereen buiten Owen Wijndal is fit. Het gaat oké met Owen. Hij heeft nog niet de groepstraining hervat", reageert de Ajax-trainer, die veel keuze heeft op het middenveld. "We kijken naar de tegenstander en wie in goede vorm is. We moeten balvast zijn op het middenveld, maar ook diepgang hebben. We hebben veel keuzes om een goed middenveld op te stellen."


14:17

Blind: 'We kijken ontzettend uit naar het treffen met Rangers'

Blind 900 ??

De persconferentie met Alfred Schreuder en Daley Blind is momenteel bezig. De verdediger van Ajax kijkt uit naar de wedstrijd van woensdag. "We hebben een lange voorbereiding naar de Champions League gehad. We groeien naar elkaar toe en er zijn vastigheden terug te zien in de groep. In de wedstrijd moet blijken hoe we er echt voor staan, maar we hebben vertrouwen."


13:25

Afsluitende training in aanloop naar Rangers FC-thuis!

Dinsdagmiddag werkte Ajax onder perfecte omstandigheden de laatste training af in aanloop naar het duel Rangers FC. De temperatuur was aangenaam en het veld lag er heerlijk bij. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor dé perfecte voorbereiding op de eerste Europese wedstrijd van dit seizoen.

Onze huisfotograaf was natuurlijk van de partij en schoot enkele fraaie beelden.


12:15

Training & Persco

Op Pre-Matchday werken de Ajacieden vandaag de afsluitende training af en volgt er daarna een persconferentie met trainer Alfred Schreuder en Daley Blind. Het persmoment is vanaf 14:00 uur live te volgen op Ajax.nl en in de Ajax App. 


12:00

Pre-Matchday!

Hi Ajacieden,

Het is dinsdag 6 september 2022 en dat betekent één dag voor Ajax - Rangers FC. De Amsterdammers openen het nieuwe UEFA Champions League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen de Schotten. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint woensdag vanaf 18:45 uur. 


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Thumb Rangers I 1973 1280

Highlights Ajax – Glasgow Rangers 1973 | Strijd om de Supercup

In het seizoen 1972/1973 speelde Ajax tegen Glasgow Rangers, de voorloper van komende UEFA Champions League-opponent Rangers FC, in de strijd om de Supercup. Na de 1-3-overwinning in Glasgow eindigde de return in Amsterdam in een 3-2-zege dankzij goals van Arie Haan, Gerrie Mühren en Johan Cruijff.

Tags

  • #UCL
  • #AJARAN

Socials

Stieler Tobias 900 Copyright Proshots 2383053(1)

Stieler heeft leiding over Ajax – Rangers FC

Tobias Stieler is de scheidsrechter tijdens Ajax’ openingsduel in de UEFA Champions League, woensdagavond tegen Rangers FC. De Duitser fluit om 18:45 uur voor de aftrap. Stieler is geen onbekende voor Ajax. De arbiter had twee keer eerder de leiding over een Europees duel van Ajax.

Tags

  • #UCL
  • #AJARAN

Socials

Dani 1996 1280

Highlights Ajax - Glasgow Rangers 1996 | Dubbelslag Dani

In aanloop naar het eerste duel in de groepsfase van de UEFA Champions League met Rangers FC, voorheen Glasgow Rangers, gaan we terug naar 1996 toen beide teams ook tegenover elkaar stonden. In Amsterdam werd het 4-1 dankzij goals van Dani (2), Tijjani Babangida en Nordin Wooter.

Tags

  • #AJARAN

Socials