Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
0
0

Liverpool

Liverpool - Ajax
13/09/22 - 21:00 uur
Anfield

Ajax 1

Ajax speelt dinsdagavond om 21:00 uur de tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League op bezoek bij Liverpool. In dit liveblog houden we jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd. 

Liveblog

Training Day

Dit was onze eerste dag in Liverpool. We volgden de ploeg vanaf hun vertrek op Schiphol tot de training van vanavond in het stadion van de Engelse tegenstander.

Morgen zijn we op Matchday weer terug met een nieuw liveblog. Tot dan.

00:00/00:00
 • Auto

Kijk de volledige persconferentie terug 🔙

Dit was de persconferentie eerder vandaag in de perszaal op Anfield. Kijk het moment met het journaille in zijn volledigheid terug.

00:00/00:00
 • Auto

Berghuis over Liverpool-uit

Steven Berghuis zit lekker in zijn vel momenteel. Hij maakt veel minuten en ziet dat het met de vorm bij Ajax wel goed zit. Daarom kijkt hij ook uit naar de ontmoeting met Liverpool.

"Het wordt een mooie test en een meting om te zien hoe we ons verhouden tegen Liverpool. De hele groep kijkt er enorm naar uit. Dat soort avonden hebben iets speciaals.

00:00/00:00
 • Auto

Dit was de training op Anfield

De training van de maandagavond zit erop. Onze huisfotograaf zat natuurlijk vastgeplakt aan de zijlijn om mooie kiekjes voor jullie te schieten.


Keepers onder elkaar 🧤

Gorter En Van Der Sar

Hoog bezoek in Engeland

Kijk eens wie daar is: Jari Litmanen! 

De Fin speelde in zijn carrière zowel voor Ajax als Liverpool. Na de training nam hij even de tijd om bij te kletsen met wat spelers en trainers.


Bassey ❤️ Champions League

Bassey Glimlach 900

Dat Calvin Bassey houdt van wedstrijden in de Champions League werd vorige week al duidelijk tegen Rangers FC. En deze glimlach zegt ook genoeg.


Trainen in iconisch stadion 🏟️

Het is een mooi plaatje: Ajax traint op Anfield. De supporters kijken vanuit het uitvak met plezier toe. 


Lenig, Remko! 😉

Pasveer Lenig Training 900

Hi, spelers en fans! 👋

De spelers melden zich op het veld in Liverpool. De training is open, supporters en pers zijn aanwezig om mee te kijken.


Nog even terug naar de persco

De persconferentie zit erop. Nog één keer gaan we even terug naar het persmoment. 

Alfred Schreuder legde daarin uit hoe belangrijk het is dat Ajax druk op de bal houdt in het spel van de koploper van poule A.

De spelers gaan overigens nu richting het veld om te trainen.


Schreuder over collega Klopp: 'Dwingt veel respect af'

Onze trainer, Alfred Schreuder, kijkt met respect naar zijn collega van Liverpool. "Wat hij hier de laatste zeven jaar heeft gepresenteerd is geweldig. Je hoort ook van spelers dat de manier waarop hij met de mensen omgaat op de club veel respect afdwingt."


Tadic: 'Wij hebben geweldige fans'

Dusan Tadic op de vraag wat we de fans van Ajax moeten doen in Liverpool. “Eigenlijk wat ze altijd doen. Energie geven. Wij hebben geweldige fans.”


Schreuder: ‘Prachtig om hier te zijn’

Alfred Schreuder kijkt uit naar de ambiance op Anfield. "Ik denk dat het voor iedereen prachtig is om hier te zijn. Een jaar of vijf geleden ben ik hier met Hoffenheim ook geweest. Dat was ook een heel bijzondere ervaring.”


Persco is begonnen!

De persconferentie is begonnen. Kijk LIVE mee ⤵️

00:00/00:00
 • Auto

Volg de persconferentie live

Nog één keer voor de zekerheid: mis geen minuut van de persconferentie in Engeland. Alfred Schreuder en Dusan Tadic blikken vanaf 18:00 uur vooruit op het treffen met Liverpool.

00:00/00:00
 • Auto

De Engelse perszaal 👀

Eerder op de dag zat Liverpool-trainer Jurgen Klopp klaar om de vragen van de pers te beantwoorden. Om 18:00 uur is het zover voor Alfred Schreuder en Dusan Tadic. Wij zitten er klaar voor.


This is Anfield 📍

We zijn op Anfield. Even een klein rondje maken. 😄

Over iets meer dan een half uur schuiven Dusan Tadic en Alfred Schreuder aan achter de microfoon in de perszaal van het stadion van Liverpool. Zij blikken samen vooruit op het treffen tegen de Engelse grootmacht in de UEFA Champions League.


Klopp blikt vooruit

Klopp 900

Voorafgaand aan de persconferentie van Ajax om 18:00 uur was het de beurt aan Liverpool. Trainer Jürgen Klopp blikte vooruit op het duel met de Amsterdammers van morgenavond. "Ajax zit in een hele goede vorm en won tot dusver alle wedstrijden in de competitie. Ze hebben het team ook dit jaar weer opnieuw moeten opbouwen en dat doen ze ontzettend goed, maar dat verrast me niet."


Blessure bij de tegenstander

Andy Robertson mist het duel met Ajax van morgenavond. De linksback kampt met een blessure en moet de wedstrijd op Anfield aan zich voorbij laten gaan.


Live persco

Alfred Schreuder en Dusan Tadic schuiven vanavond vanaf 18:00 uur aan voor de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool. Het persmoment is hier live te volgen.

00:00/00:00
 • AutoKlaar voor vertrek

De Ajacieden hebben hun plek gevonden in het vliegtuig en zijn klaar voor de vlucht naar Liverpool.Amsterdam ✈️ Liverpool

Daar zijn de Ajacieden. Alfred Schreuder neemt 24 spelers mee naar Liverpool. Benieuwd wie er in het vliegtuig zijn gestapt naar Engeland? Bekijk hier de volledige lijst.


Goedemorgen, Ajacieden!

Het is weer tijd voor UEFA Champions League-voetbal. Na de klinkende zege op sc Heerenveen afgelopen weekend wacht morgen alweer het duel met Liverpool in de Champions League.

Het vliegtuig staat klaar en de Ajacieden zijn aangekomen op Schiphol voor de reis naar Engeland.


Gerelateerde artikelen

Reis 1280

Ajax met 24 spelers naar Liverpool

Ajax reist met 24 spelers af naar Liverpool. De Amsterdammers spelen dinsdagavond de tweede wedstrijd van de groepsfase in de UEFA Champions League tegen de Engelsen. Het duel op Anfield begint om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Tags

 • #UCL
 • #LIVAJA

Socials

Artur Dias 1280

Liverpool - Ajax onder Portugese leiding

De Portugees Artur Dias is dinsdagavond de scheidsrechter bij de UEFA Champions League-wedstrijd Liverpool - Ajax. Hij wordt in Engeland geassisteerd door zijn landgenoten Rui Tavares en Paolo Suares. Tiago Martins is de VAR. Het duel in het Anfield stadion begint om 21:00 uur.

Tags

 • #UCL
 • #LIVAJA

Socials

Tadic Knuffel 1280

Highlights Ajax - sc Heerenveen | Zes op een rij

Ajax won zaterdagavond voor de zesde keer op een rij in de Eredivisie. De ploeg van Alfred Schreuder was met 5-0 te sterk voor sc Heerenveen. Dusan Tadic (drie assists) en Mohammed Kudus (twee goals) stalen de show in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

 • #AJAHEE

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl