Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog Dag 1 | Bekijk de maandag in Glasgow

Ajax speelt dinsdagavond de zesde groepswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Rangers FC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Liveblog

23:05

Training Day: Matchday -1

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de beelden van de reis naar Glasgow en het avondprogramma in Schotland.

Morgen zijn we weer terug met een nieuw liveblog rondom de wedstrijd in de UEFA Champions League! Tot dan.


22:09

Volledige persconferentie terugkijken

Heb jij de persconferentie om 18:00 uur Nederlandse tijd helemaal gemist? Niet getreurd. Kijk 'm hier terug.


21:22


20:47

Blind wil Europa League veiligstellen

In aanloop naar Rangers FC - Ajax spraken we met Daley Blind. Ajax kan zelf nog met ruime cijfers verliezen in Glasgow en zich alsnog plaatsen voor de UEFA Europa League. Het onderling resultaat is dan belangrijk. Ajax won eerder dit seizoen met 4-0 thuis van de Schotse ploeg.

"Het is niet de Champions League, maar in de Europa League wil je er dan het beste van maken. Maar goed, we zijn er nog niet. We moeten dat eerst veiligstellen. Er zitten wel veel grote teams in de Europa League. Je haalt niet zomaar de finale. Het zal niet makkelijk worden als we in die competitie terechtkomen." 


20:00

De sessie zit erop

Ajax heeft een uur getraind op Ibrox en keert terug naar het hotel straks in Glasgow. 


19:51

Nog even afronden...

Als dat vanavond goed gaat: top. Als dat morgen goed gaat: nog beter!


19:38

Training in volle gang

Geniet van een fotoslider van de training op Ibrox.


19:27

Het keepersgilde 🧤

In een andere hoek van het stadion in Glasgow zijn de keepers bezig met hun oefeningen.


19:18

Wat wordt het plan voor morgen? 💭

Schreuder 900 (1) ??

Alfred Schreuder bestudeert, overpeinst en maakt zijn laatste keuzes voor morgen nu in zijn hoofd. Het plan voor morgen wordt gesmeed. 


19:12

Warmlopen in Schotland

Met zo'n twaalf, dertien graden en lichte regen is het typisch Schots weer in Glasgow. Het is dus belangrijk dat de spelers hun spieren goed warm maken voor de training echt start.


19:03

Walking through Ibrox

Ibrox 900 ??

Van de perszaal gaan we nu richting het trainingsveld.


18:47


18:32

Persco afgelopen, op naar de training

De persconferentie is afgelopen. Alfred Schreuder en Calvin Bassey gaan zich nu opmaken voor de afsluitende training, die om 19:00 uur begint.


18:27

Schreuder over UCL: 'Het is niet uitgepakt zoals gehoopt'

Vraag van een Britse journalist aan Alfred Schreuder. Wat vindt hij ervan dat Ajax uitgeschakeld is voor een vervolg in de Champions League. “Als je de poule na de loting zag, hadden we hoop en geloof om bij de eerste twee te eindigen. De realiteit is dat het niet uitgepakt is zoals gehoopt. Voor ons is het belangrijk om de Europa League veilig te stellen. Als dat gelukt is, moeten we verder kijken.”


18:21

Schreuder: 'Morgenochtend kijken hoe het met Brobbey is'

Alfred Schreuder vertelt dat Brian Brobbey een vraagteken is. “Brian heeft wat fysieke problemen, lichte klachten, aan de wedstrijd tegen Liverpool overgehouden. We moeten kijken hoe dat morgenochtend is.”

Verder is iedereen van de wedstrijdselectie grotendeels fit. Schreuder: “Kaplan is mee, maar zal nog niet op de bank zitten. Hij zal wel een gedeelte van de training meedoen.”


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Taylor 1280

Met deze selectie reist Ajax naar Glasgow

Alfred Schreuder heeft de spelerslijst bekendgemaakt voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Rangers FC. Er reizen 23 spelers mee naar Glasgow.

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials

Nyberg1280

Zweedse arbitrage voor Rangers FC - Ajax

Glenn Nyberg is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor het UEFA Champions League-duel met Rangers FC. De Zweed wordt dinsdag in Schotland geassisteerd door Mahbod Beigi en Andreas Söderqvist. Joakim Östling is de vierde official en Marco Fritz is de VAR van dienst.

Tags

  • #RANAJA

Socials

Header 1280

In beeld | Zonnige training in Amsterdam

Ajax heeft zaterdag een training afgewerkt op sportcomplex de Toekomst. Met een vrij weekend voor de boeg ligt de focus van de Ajacieden op het laatste groepsduel in de UEFA Champions League, dinsdag met Rangers FC.

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials