Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

 • J. Tavernier (p.) 87"
Rangers FC
1
3
Ajax 1
 • S. Berghuis  4"
 • M. Kudus  29"
 • Francisco Conceição  89"

 • Ajax wint met 1-3 op bezoek bij Rangers FC
 • De Amsterdammers gaan met zes punten uit zes wedstrijden na de winterstop door in de UEFA Europa League
 • Francisco Conceição maakt zijn eerste officiële goal voor Ajax

Liveblog

23:59

Samenvatting in de app 📲

Tadic En Conceicao 900 ??

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de samenvatting van Rangers FC - Ajax. Die vind je in de Ajax App. Heb je die nog niet? Download 'm dan hier

Op deze woensdag - the day after - keren de Ajacieden terug naar Amsterdam. 


23:32

Wijndal: 'Balen dat ik eruit moest'

Rangers Ajax Wijndal 900 ??

Owen Wijndal had eindelijk een basisplaats in de UEFA Champions League, gaf een assist, maar moest net voor rust met een blessure weer afhaken. Voor de camera van RTL 7 ging hij in op de kwetsuur. "Het voelt al iets minder pijnlijk dan net, maar het is wel erg balen dat ik eruit moest."

"Het was de enkel waarmee ik er eerder lang uit ben geweest. Die schoot dubbel en is nu dik. We hebben veel geijst, waardoor ik hoop dat de zwelling snel weg is en dat ik snel weer kan spelen. We gaan morgen een scan maken, dan kan ik er meer over zeggen. De vorige keer voelde het erger dan dit. Het is zuur, maar het is niet anders. Ik moet proberen snel fit te worden. Ik denk dat dat wel goed komt."

Dat hij nu een plek bij de eerste elf kreeg, deed hem goed. "Niemand is zeker van een basisplaats bij Ajax, je moet gewoon goed spelen. Dus dat is aan mijzelf. Het is heel moeilijk om Daley Blind uit de basis te spelen. Hij is international en een goede voetballer. Dan snap ik dat het lang duurt voordat ik in de basis sta. Als ik de kans krijg dan moet ik ‘m grijpen. Dan zonde dat ik er zo snel eruit moest."


23:21

Thanks, supporters! 🙌

Supporters Bedanken 900 ??

23:15

De man van de wedstrijd 🤝

Mohammed Kudus is door de UEFA verkozen tot de man van de wedstrijd op Ibrox. Met een goal en een assist is dat ook niet gek.


23:02

Tadic: 'Het team is groeiende'

Tadic En Sands 900 ??

Dusan Tadic keek vlak na het duel met Rangers FC terug op een goede wedstrijd. De aanvaller zag dat Ajax als team uitstekend fungeerde op Ibrox. "Vooral in de eerste helft bewogen we goed; met en zonder de bal."

De captain zag hoe Ajax het duel van begin tot eind controleerde in Schotland. "Het team is groeiende. Dat is een proces", vertelde hij bij Ziggo Sport. "We voelden elkaar goed aan vanavond. De vorm van ons komt wel. Het belangrijkste blijft vooral dat Ajax wint. Het maakt niet uit hoe."


22:52

FT // 1️⃣ - 3️⃣

Afgelopen op Ibrox. Ajax wint met 1-3 en gaat na de winterstop verder in de UEFA Europa League.


22:47

YES, Chico met de 1-3!

Conceicao Goalgifje Derde Shirt

Vlak na de 1-2 maakt invaller Francisco Conceição zijn eerste officiële treffer voor Ajax. De aanvaller ontsnapt aan de verdediging van Rangers FC. Eenmaal in het strafschopgebied van de Schotten kapt hij de bal terug en schuift hij de 1-3 binnen.


22:45

1-2

Goal voor Rangers. De bal gaat op de stip na een overtreding van Edson Álvarez. Tavernier benut vervolgens de strafschop: hij schiet door het midden, terwijl Pasveer naar de voor hem linkerhoek ging. 


22:45


22:45


22:37

Wedstrijd in rustig vaarwater

Bergwijn Shirtje Trekken 900

Nog tien minuten te gaan. De wedstrijd zit in rustig vaarwater, Ajax koerst vooralsnog probleemloos richting de finishstreep af en daarmee een ticket in de Europa League.


22:33

Doelpuntenmakers in Europees verband ⚽️

Kudus Mobieltje 900

Ajax scoorde in deze groepsfase tot dusver tien keer. Hieronder vind je de Ajacieden die trefzeker waren in Europees verband.

Kudus 4
Bergwijn 2
Berghuis 2
Klaassen
Álvarez


22:28

Heerlijke redding Pasveer

Een uitstekende redding van Remko Pasveer zojuist op een afstandsschot van Arfield. Onze goalie verwerkt ‘m katachtig tot een corner, die vervolgens niets oplevert.

Zodoende blijft de stand 0-2 in het voordeel van Ajax.


22:26

Gaat Tadic vanavond Huntelaar nog voorbij?

Tadic Baalt Van Kans Missen 900 ??

Grote kansen heeft Tadic nog niet echt gekregen op een goal, maar als hij scoort komt hij op twintig Ajax-goals in Europa. Daarmee zou hij Klaas Jan Huntelaar voorbij gaan op de all-time topscorerslijst. Alleen Johan Cruijff (23) en Jari Litmanen (25) hebben vaker gescoord in het rood en wit in Europa.


22:20

Kwartier onderweg in de tweede helft

Alvarez Actiefoto 900 ??

Ajax controleert het duel in Glasgow. We zijn de zestigste minuut gepasseerd op Ibrox. Het geluid komt van de meegereisde fans uit Amsterdam.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Bassey En Brobbey 1280

Training Day | Zo verging het Ajax op de dag voor het duel met Rangers FC

Ajax vertrok maandag vanaf Schiphol naar Glasgow voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League van dit seizoen tegen Rangers FC. We stapten met de Ajacieden in het vliegtuig en volgden ze gedurende de dag. Van de persconferentie tot aan het training op het hoofdveld van Ibrox.

Tags

 • #UCL
 • #RANAJA

Socials

Bassey Catacomben 1280

Liveblog Dag 1 | Bekijk de maandag in Glasgow

Ajax speelt dinsdagavond vanaf 21:00 uur op Ibrox tegen Rangers FC. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het zesde en tevens laatste groepsduel in de UEFA Champions League.

Tags

 • #UCL
 • #RANAJA

Socials