Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

 • P. Clement  40"
RKC Waalwijk
1
4
Ajax 1
 • S. Berghuis  22"
 • S. Berghuis  53"
 • B. Brobbey  62"
 • B. Brobbey  81"

 • Ajax wint met 1-4 dankzij treffers van Berghuis en Brobbey
 • Vorig jaar scoorde Berghuis ook tweemaal in Waalwijk
 • Berghuis werd King of the Match met 79(!) procent van de stemmen

Liveblog

23:25

Loting: dit is de tegenstander van Ajax in de KNVB Beker

Timber Met Beker 900 ??

Zojuist is er ook geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Ajax werd gekoppeld aan FC Den Bosch. De wedstrijd vindt plaats in Brabant op 10, 11 of 12 januari.

De laatste keer dat de twee ploegen elkaar troffen in de beker was in 1994. Toen won Ajax in eigen huis met 3-1.

Daarmee sluiten we het liveblog af voor vandaag. Dinsdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog de dag voor Ajax - Liverpool. Tot dan.


22:15

De huidige stand in de Eredivisie!

1. Ajax 11-28 (+28)
2. PSV 10-24 (+21)
3. Feyenoord 11-24 punten (+15)
4. AZ 10-23 (+10)
5. FC Twente 10-19 (+11)


22:03

Terug naar de 1-4 😉


21:44

Dit is RKC - Ajax in cijfers!

RKC Waalwijk RKC Waalwijk

Balbezit

RKC Waalwijk39%

Ajax 161%

Schoten

RKC Waalwijk12

Ajax 119

Schoten op doel

RKC Waalwijk4

Ajax 19

Vrije trappen

RKC Waalwijk14

Ajax 19

Hoekschoppen

RKC Waalwijk5

Ajax 17

Buitenspel

RKC Waalwijk2

Ajax 15

Overtredingen

RKC Waalwijk7

Ajax 19

Passes

RKC Waalwijk338

Ajax 1556


21:25


21:09

Berghuis: 'Dan kan ik het verschil maken'

Berghuis Juichende 900 ??

Steven Berghuis schoot twee keer prachtig raak bij RKC Waalwijk. Vooral zijn tweede treffer was van wonderschone kwaliteit. "Die raak je niet zo vaak", erkende hij terwijl hij de beelden zag bij ESPN. "Die ga ik vandaag nog wel vaker terugkijken. Mijn traptechniek is wel één van mijn kwaliteiten. Daar investeer ik echt veel tijd in." 

De middenvelder geeft toe dat hij zich op dit moment goed voelt binnen het elftal van Ajax. "Ik ben fit. Ik probeer mijn niveau te halen voor het elftal. We zitten in een belangrijke periode met veel wedstrijden. We willen winnen om met Ajax bovenaan te blijven. Zolang ik veel bij het spel betrokken ben, kan ik het verschil maken."

Houvast
In de eerste maanden van het seizoen leek Ajax regelmatig nog zoekende naar de perfecte opstelling. Na twee ruime overwinningen lijkt de ploeg houvast te hebben. "Al kwamen we in de eerste helft nog een paar keer goed weg, daar moeten we kritisch op blijven."

"Als je ziet wat we dan de tweede helft ook nog kunnen brengen, dan zie je dat we genoeg kwaliteit hebben binnen de ploeg. Owen Wijndal viel bijvoorbeeld goed in, in de tweede helft. Hij gaf ons spel weer dynamiek. Nu is het aan ons en aan de staf om een mooi team te smeden."


20:59

Brobbey zelfverzekerd: 'Er komen nog meer goals bij'

Brobbey Doelpunt Bij RKC 900 ??

"Als je twee wedstrijden achter elkaar twee keer scoort, vind ik dat de trainer je er niet zomaar naast kan zetten", zei Brian Brobbey met een grijns bij ESPN na de 1-4 overwinning in Waalwijk.

De spits maakte net als tegen Excelsior opnieuw twee doelpunten. "Er komen alleen nog maar meer goals bij", zei de aanvaller zelfverzekerd. "Maar laat mij maar lekker spelen en belangrijk zijn voor het team."

Terwijl hij werd geïnterviewd bij de sportzender zag hij zijn treffers voorbij komen. Hij genoot zichtbaar van de beelden. "Het waren twee mooie goals. Ik denk dat de tweede nog mooier is. Een goede dieptebal van Berghuis en ik schiet 'm in de korte hoek."

WK in Qatar
Vrijdag werd ook de voorselectie van het Nederlands elftal voor het WK bekendgemaakt. Brobbey stond op de lijst. Denkt de spits dat hij uiteindelijk ook nog bij de definitieve selectie zit? "Wie weet. Als ik mijn best blijf doen, hoop ik dat ik erbij zit."


20:41

Onze King of the Match

Berghuis Scoort 900

Wow! Hij kreeg maar liefst 79 procent van de stemmen: Steven Berghuis! De terechte King of the Match.


20:40

FT // 1-4

Afgelopen. Ajax wint na een goede tweede helft met 1-4 bij RKC. Na een 1-1-ruststand liepen de Ajacieden uit via goals van Brian Brobbey en de tweede van Steven Berghuis.


20:38

Grote kansen Ajax

Conceicao900 ??

Ajax heeft nog een aantal goede kansen op de 1-5 gehad. Eerst waren er mogelijkheden voor Jorge Sánchez en Lorenzo Lucca en nu krijgt Francisco Conceição de tijd en ruimte om Ajax' vijfde aan te tekenen. De Portugees schiet ruim over.


20:31

🔁 Laatste wissel van Schreuder

(Uit)
0

(In)
0

20:28

🔁 Dubbele wissel (2/2)

B. Brobbey

(Uit)
9
Brian Brobbey

(In)
0

20:28

🔁 Dubbele wissel (1/2)

S. Bergwijn

(Uit)
7
Steven Bergwijn

(In)
0

20:27

Brian met zijn tweede!

Brobbey Goalgif Uit

Steven Berghuis en Brian Brobbey zijn opnieuw belangrijk voor Ajax. Eerstgenoemde stuurt de Ajax-spits met buitenkant links de diepte in, Brobbey schiet de bal beheerst tegen de touwen: 1-4.

Wederom een heerlijke Ajax-treffer!


20:26


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

HL RKC 1280

Highlights RKC - Ajax | Trefzekere tweede helft

Ajax heeft zaterdagavond tegen RKC een belangrijke zege geboekt. De Ajacieden keken in de rust tegen een 1-1-gelijkspel aan, maar in het tweede bedrijf namen Steven Berghuis en Brian Brobbey het team op sleeptouw. Het tweetal stelde zodoende de overwinning veilig in Waalwijk: 1-4.

Tags

 • #RKCAJA

Socials

Berghuis Header Juichen 1280

Verslag | Berghuis en Brobbey schieten Ajax in Waalwijk langs RKC

Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij RKC een overwinning geboekt. De Ajacieden wisten met 1-4 te winnen van de Waalwijkers, waardoor de Amsterdammers aan kop blijven in de Eredivisie. Steven Berghuis (2) en Brian Brobbey (2) namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

 • #rkcaja

Socials

Brobbey Actie Voor In Beeld 1280

In beeld | RKC - Ajax

Ajax heeft met 1-4 gewonnen bij RKC. Voor Ajax scoorden Steven Berghuis (2) en Brian Brobbey (2). In dit artikel vind je foto's terug van de wedstrijd in Waalwijk.

Tags

 • #rkcaja

Socials