Verslag | Berghuis en Brobbey schieten Ajax in Waalwijk langs RKC

Berghuis Header Juichen 1280
Berghuis Header Juichen 1280

Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij RKC een overwinning geboekt. De Ajacieden wisten met 1-4 te winnen van de Waalwijkers, waardoor de Amsterdammers aan kop blijven in de Eredivisie. Steven Berghuis (2) en Brian Brobbey (2) namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #rkcaja

Socials

Alfred Schreuder besloot zaterdag geen wijzigingen door te voeren in de basisopstelling in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Excelsior (7-1-overwinning). Devyne Rensch keerde terug in de wedstrijdselectie, Kenneth Taylor was nog niet fit genoeg voor het elfde competitieduel van het seizoen.

Matige start
Ajax begon matig aan het duel in Waalwijk. In de elfde minuut kregen de Ajacieden twee kansen tegen. Remko Pasveer wist de eerste inzet van Pelle Clement te keren, maar niet veel later wist Michiel Kramer de Ajax-sluitpost alsnog te verschalken. De RKC-spits lepelde de bal in het doel, maar deed dit in buitenspelpositie, waardoor de goal werd afgekeurd.

Heerlijke openingstreffer
Nadat de Ajacieden met de schrik vrijgekomen waren, kwam de ploeg van Schreuder beter in de wedstrijd. In de 22e minuut resulteerde dit in de openingstreffer van de Amsterdammers. Berghuis stuurde Jurriën Timber met buitenkant voet op heerlijke wijze diep. De Ajax-verdediger speelde de bal op zijn beurt naar Steven Bergwijn. De Ajax-aanvaller legde de bal weer terug op Berghuis, die het speeltuig hard door de benen van een RKC-verdediger tegen de touwen schoot: 0-1.

Een minuut na de treffer van Berghuis kreeg Davy Klaassen een gigantische kans om de voorsprong te verdubbelen. Brobbey werd de diepte ingestuurd door Klaassen. Hij stuitte nog op Etienne Vaessen, maar de bal kwam in de rebound voor de voeten van Bergwijn. De 25-jarige vleugelaanvaller legde de bal terug op de Ajax-middenvelder, maar zijn schot werd van de doellijn gehaald door een RKC'er.

RKC komt op gelijke hoogte
Waar Ajax het net niet voor een tweede keer wist te vinden, lukte RKC dit kort voor rust wel. Ex-Ajacied Clement schoot op aangeven van Kramer van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid, Thierry Lutonda schoot de bal van dichtbij hard op doel, maar Pasveer bracht knap redding. De Ajacieden zochten de kleedkamer op met een gelijke stand.

Afstandspegel Berghuis
Na rust kwamen Owen Wijndal en Florian Grillitsch binnen de lijnen voor Daley Blind en Edson Álvarez. Met twee frisse spelers in de ploeg kwam Ajax sterk uit de kleedkamer. Binnen tien minuten leverde dit een nieuwe voorsprong op voor Ajax: 1-2. Berghuis pegelde de bal buiten de zestien hard tegen de touwen en tekende hiermee voor zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Ajax bouwt voorsprong uit
Nadat Ajax opnieuw op voorsprong kwam, drukte de ploeg van Schreuder door. Binnen tien minuten na de 1-2 was Brobbey trefzeker. De Ajax-spits maakte goed gebruik van zijn lichaam en schoot de bal koelbloedig achter RKC-sluitpost Vaessen.

Tien minuten voor tijd waren Berghuis en Brobbey wederom belangrijk voor Ajax. Eerstgenoemde stuurde de Ajax-spits met buitenkant links de diepte in, die de bal vervolgens beheerst tegen de touwen schoot: 1-4. Brobbey verliet na zijn tweede doelpunt van de wedstrijd het veld met kramp voor Lorenzo Lucca. Mohammed Kudus en Francisco Conceição kregen in de slotfase ook nog speelminuten. Zij kwamen binnen de lijnen voor Bergwijn en Klaassen.

RKC - Ajax 1-4 (1-1)
22. Berghuis 0-1
40. Clement 1-1
53. Berghuis 1-2
62. Brobbey 1-3
81. Brobbey 1-4

Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind (46. Wijndal), Bassey; Álvarez (46. Grillitsch), Berghuis, Klaassen (86. Conceição); Bergwijn (82. Kudus), Brobbey (82. Lucca), Tadic

Tags

  • #rkcaja

Socials

Gerelateerde artikelen

HL RKC 1280

Highlights RKC - Ajax | Trefzekere tweede helft

Ajax heeft zaterdagavond tegen RKC een belangrijke zege geboekt. De Ajacieden keken in de rust tegen een 1-1-gelijkspel aan, maar in het tweede bedrijf namen Steven Berghuis en Brian Brobbey het team op sleeptouw. Het tweetal stelde zodoende de overwinning veilig in Waalwijk: 1-4.

Tags

  • #RKCAJA

Socials

Berghuis Juichende 1280

Liveblog | Berghuis: 'Dan kan ik het verschil maken'

Ajax heeft de uitwedstrijd bij RKC met 1-4 gewonnen. In Waalwijk waren Steven Berghuis en Brian Brobbey ieder tweemaal doeltreffend. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel. 

Tags

  • #RKCAJA

Socials

Brobbey Actie Voor In Beeld 1280

In beeld | RKC - Ajax

Ajax heeft met 1-4 gewonnen bij RKC. Voor Ajax scoorden Steven Berghuis (2) en Brian Brobbey (2). In dit artikel vind je foto's terug van de wedstrijd in Waalwijk.

Tags

  • #rkcaja

Socials