Liveblog

Aan het verbinden . . .

Berghuis: 'Een zwakke wedstrijd'

  • Ajax verliest met 3-2 in Heerenveen
  • De Amsterdammers blijven op de vijfde plek staan in de Eredivisie
  • Ajax komt donderdag weer in actie: Bodø/Glimt is de tegenstander in de UEFA Conference League

Liveblog

23:59

Samenvatting sc Heerenveen - Ajax

We sluiten het liveblog af met de samenvatting van sc Heerenveen- Ajax. Helaas leverde de wedstrijd in Friesland niet het gewenste resultaat op.

Donderdag zijn we terug met een nieuw liveblog. Dan speelt Ajax in de UEFA Conference League tegen Bodø/Glimt. Tot dan.


17:21

Ajax bedankt meegereisde supporters

Ajax werd in Heerenveen gesteund door een vol uitvak. De teleurgestelde spelers bedankten na afloop de aanwezige fans voor hun fanatieke support.


17:09

Van 't Schip spreekt van offday: 'We waren er gewoon niet bij'

Schipbaalt900 ??

John van 't Schip was niet te spreken over het niveau dat Ajax haalde in Heerenveen. "We kwamen er voetballend niet goed doorheen. We konden Brian Brobbey en Kristian Hlynsson niet goed bereiken. Toen sc Heerenveen vlak na rust op 3-0 kwam, wisten we dat het lastig werd."

Toch kwam Ajax in de tweede helft nog aardig terug. Via een eigen doelpunt en een treffer van Chuba Akpom werd het 3-2. "Gezien de kansenverhoudingen hadden we er zelfs nog wel een gelijkspel uit kunnen halen", zag Van 't Schip. "Maar al met al was het niet goed genoeg vandaag. We hadden geen goede dag."

De oefenmeester wilde wegblijven bij de situatie in de blessuretijd. Daarbij leek Ajax dicht bij de 3-3. Of de bal wel of niet over de doellijn ging kon Van 't Schip ook niet beoordelen. "Ik wil wegblijven bij die eventuele gelijkmaker. Als Ajax-zijnde moeten we daar niet over zeuren. We moeten het gewoon beter doen."

"We waren er gewoon niet bij, dat kan natuurlijk niet. Een offday. We moeten ons weer oprichten. Tegen Bodø/Glimt moeten we onszelf weer laten zien."


16:50

Berghuis: 'Zwakke wedstrijd van onze kant'

Berghuiscaptain900 ??

Steven Berghuis had vlak na afloop van sc Heerenveen - Ajax de beelden nog niet gezien van de bal die wel of niet over de doellijn was gegaan, vertelde hij bij ESPN. "Als de arbitrage geen bewijs heeft dat het te zien is, kan je de goal niet goedkeuren."

Vlak na die uitspraak kreeg hij voor het eerst de situatie te zien. "Ik kan mij voorstellen dat ze het niet honderd procent weten. Dit is ook voetbal helaas."

De captain vond dat Ajax niet goed voor de dag kwam in Friesland. "We speelden een zwakke wedstrijd. We hebben aanvallend nog wel onze momenten gehad met onder anderen Kristian Hlynsson en Borna Sosa in de eerste helft. SC Heerenveen pakte hun momenten wel."

De aanvaller vond dat de thuisploeg Ajax goed onder druk wist te zetten. "Via Thom Haye kwamen ze vaak aan het voetballen. Het gevoel was dat we niet goed in de wedstrijd zaten. Dan volgt ook nog een snelle tegengoal in de tweede helft."

Die tegentreffer was de 39e in dit Eredivisie-seizoen. "De tegendoelpunten blijven echt te veel om wedstrijden te winnen", concludeerde Berghuis teleurgesteld. "Tegen Go Ahead krijgen we er twee tegen en tegen Heracles krijgen we er twee tegen. Die twee wedstrijden winnen we nog wel, maar zo kan het niet altijd gaan. Dat doen we als team en dat moeten we absoluut beter gaan doen. We hebben nog genoeg te verbeteren. Dat is deze wedstrijd ook wel weer te zien."


16:35

Geen gelijkmaker in blessuretijd

Het was millimeterwerk, maar sc Heerenveen - Ajax bleef 3-2 in de blessuretijd. De Ajax-spelers dachten zich terug te hebben gevochten tot 3-3, maar zover kwam het dus niet.90+8

[16:27]

FT // 3-2

Afgelopen in het Abe Lenstra Stadion. Ajax kwam nog redelijk terug van een 3-0-achterstand, maar het stokt voor de Ajacieden uiteindelijk bij 3-2. 

Ajax leek de 3-3 nog gemaakt te hebben, toen Heerenveen de bal achter de doellijn leek weg te werken. Na minutenlang beraad keurt de VAR de goal niet goed. Bij de beelden van de VAR was het niet te zien of de goal over de doellijn was gegaan.


90

[16:19]

Vier minuten blessuretijd

Hendersonschreeuw900

84

[16:13]

Nog zes minuten

Hendersonwijzen900

Zit de 3-3 nog in het vat? Kom op, Ajax!


79

[16:08]

Yes! 3-2, en nu door

Goalgifjes Derde2324 Akpom

Ajax komt op 3-2! Een voorzet vanaf links van Borna Sosa gaat over alles en iedereen heen en komt terecht bij Tristan Gooijer. De back probeert uit te halen, maar ziet dat hij beter Chuba Akpom kan inspelen. De Engelse spits treuzelt niet en haalt in één keer uit. Wat is er nog mogelijk in Friesland?


77

[16:05]

Hangen aan Brobbey

Had dit rood moeten zijn?


74

[16:02]

Grote kopkans voor Brobbey

Ohhh Brian. Ajax is hier dicht bij de 3-2. Brian Brobbey krijgt een grote kopkans na een corner getrapt vanaf de linkerkant. Ajax’ spits kopt echter naast.

Zonde!


70

[15:58]

Ajax heeft nog twintig minuten

Nog twintig minuten te gaan. Kan Ajax voor het eerst in de historie een 3-0-achterstand gaan wegwerken? Dan moet er wel snel een tweede Amsterdamse goal gaan vallen.

De stand is nog altijd 3-1 in het voordeel van Heerenveen.


64

[15:52]

Ajax zoekt naar de 3-2

Sosaheeuit900

We zitten nu ruim tien minuten na de 3-1 van Ajax. Kunnen de Ajacieden nogmaals doel treffen om de spanning helemaal terug te brengen?  


59

[15:47]

Akpom kopt naast

Chuba Akpom krijgt een goede kopkans na een corner vanaf de rechterkant, maar kan geen richting aan zijn kopbal meegeven.  


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Training1920

In beeld | Ajacieden richten vizier op sc Heerenveen

Ajax werkte zaterdagmiddag de afsluitende training af in aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Ajacieden van John van 't Schip nemen het zondagmiddag vanaf 14:30 uur in het Abe Lenstra Stadion op tegen de Friezen.

Tags

  • #HEEAJA

Socials

240209 John Van 'T Schip

Van 't Schip: 'Zullen Bergwijn in ieder geval in februari missen'

Ajax moet het de komende periode stellen zonder captain Steven Bergwijn. De aanvaller liep deze week tijdens de training een bovenbeenblessure op. "Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen", vertelt trainer John van 't Schip. "Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart."

Tags

  • #HEEAJA

Socials

20230811 Ajax Podcast 1920X1080

Warming Up | Over de trip naar Friesland en Europees voetbal

Ajax gaat in de Eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen en in deze podcast hoor je hoe trainer John van 't Schip vooruit kijkt op dat bezoek. Hoe staat de selectie ervoor? Hoe deed Ajax het de afgelopen seizoenen op bezoek in Friesland? En wat kunnen we eigenlijk verwachten van Bodø/Glimt?

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials