Maarten Stekelenburg stopt als international

Stekelenburgnedoek
Stekelenburgnedoek

Maarten Stekelenburg heeft besloten te stoppen bij het Nederlands elftal. De doelman wil zich dit seizoen volledig kunnen focussen op Ajax.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

De 38-jarige Stekelenburg heeft een rijke interlandcarrière achter de rug. Hij debuteerde in Oranje op 3 september 2004, bijna zeventien jaar geleden, in een vriendschappelijk duel met Liechtenstein. Hij verving toen Edwin van der Sar in de rust.

In de jaren erna maakte Stekelenburg met het Nederlands elftal verschillende eindtoernooien mee. Op het WK 2006 en het EK 2008 fungeerde hij als tweede keeper achter Van der Sar. In 2010 was hij als eerste doelman van groot belang in het behalen van een finaleplaats op het WK in Brazilië. Ook op het EK dat daarop volgde speelde Stekelenburg in de basis.

Mooi afscheid
Na een periode van absentie keerde de Ajacied afgelopen seizoen terug in Oranje. Hij maakte als basiskracht alle vier de wedstrijden op het EK 2020 mee. Na 63 interlands zet Stekelenburg nu een punt achter zijn lange periode als international.

Stekelenburg spreekt van een mooi afscheid van zijn interlandcarrière. "Het EK is een mooie afsluiter geweest. Na dat toernooi heb ik onder andere met mijn manager Rob Jansen gesproken over mijn toekomst bij Oranje en zijn we tot de conclusie gekomen dat dit mijn laatste toernooi was."

"Ik word volgende maand 39 jaar oud en voor mij is het belangrijk om tijdens de internationale weekenden mijn rust te pakken. Ik kijk terug op een prachtige tijd bij Oranje."

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Gerelateerde artikelen

Stekelenburgheader

Stekelenburg op de rand van een prachtige mijlpaal

Maarten Stekelenburg staat op de rand van een indrukwekkende mijlpaal. Mocht hij in de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen in actie komen, is hij officieel lid van de 'Club van 300'. Het zou zijn driehonderdste wedstrijd in Ajax 1 zijn, waarmee hij zich in een illuster rijtje zou voegen.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Rensch1

Rensch en Pasveer debuteren in voorselectie Oranje

Devyne Rensch en Remko Pasveer behoren voor het eerst tot de voorselectie van Oranje. Dat werd vrijdagmiddag bekendgemaakt. In totaal behoren zeven Ajacieden tot de (voorlopige) 25-koppige groep.

Tags

  • #Oranje

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl