Magnus Carlsen te gast in Johan Cruijff ArenA

Carlsen 1280
Carlsen 1280

Schaakkampioen Magnus Carlsen was zaterdagavond één van de toeschouwers bij de topper tussen Ajax en FC Twente. De wereldkampioen is deze week één van de spelers op het illustere schaaktoernooi in Wijk aan Zee en is een groot voetbalfan.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Voor Carlsen is het zeker niet zijn eerste kennismaking met het Amsterdamse stadion. In het verleden maakte de Noorse schaakcoryfee tijdens het Nederlandse schaaktoernooi vaker even een uitstapje naar het voetbalstadion.

Het zal deze week niet zijn enige bezoek aan het stadion zijn. Gebruikelijk is het dat tijdens het schaaktoernooi één ronde op een bijzondere Nederlandse locatie wordt gespeeld. Laat dat dit jaar nou nét de Johan Cruijff ArenA zijn. Donderdag 19 januari zullen de grootmeesters hun schaakstukken daar verplaatsen.

Carlsen kreeg, als ambassadeur van partner Unibet, zaterdagavond net voor het duel met FC Twente het fraaie Ajax-shirt uitgereikt door algemeen directeur Edwin van der Sar Uiteraard met het rugnummer van de Nederlandse voetbalgrootmeester.

Gerelateerde artikelen

Bassey Close 1280

In beeld | Ajax - FC Twente

Ajax heeft gelijkgespeeld tegen FC Twente. In de Johan Cruijff ArenA werd het 0-0. Ajax speelde een uur lang met tien man na een rode kaart van Devyne Rensch. In dit artikel zie je wedstrijdbeelden terug van het duel in de Eredivisie.

Tags

  • #AJATWE

Socials