Mannsverk: 'Het belangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt'

Sivert Mannsverk maakte donderdagavond zijn Europese basisdebuut voor Ajax in de UEFA Conference League. Hij noemde het zelf een trots moment voor hem en zijn familie. De Ajacied was alleen niet geheel tevreden over zijn eigen wedstrijd, maar wel over de teamprestatie. "De structuur begint beter en beter te worden. Het allerbelangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt."

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL
  • #Mannsverk

Socials

Mannsverk blikt met gemengde gevoelens terug op de ontmoeting met Aston Villa. "Het was een zware wedstrijd tegen een sterk team die het goed doen in de Premier League. In dit soort wedstrijden is het belangrijk om effectief om te gaan met de kansen die je krijgt. Doordat we dat niet deden hebben we de wedstrijd niet gewonnen, terwijl ik wel denk dat we het verdienden."

Het strijdplan van deze wedstrijd leek op die van afgelopen weekend, laat de middenvelder weten. "Het was een beetje hetzelfde als tegen FC Utrecht. We hadden veel balbezit en zij wisten niet goed wat ze moesten doen. Doordat Aston Villa onze vleugelverdedigers volgde, kregen Devyne Rensch en Jorrel Hato de ruimte."

Emoties
Op het moment van zijn wissel kreeg Mannsverk applaus van de Johan Cruijff ArenA. "Het was emotioneel. Deze week is fantastisch, het voelt als een droom. Ik moet gewoon doorgaan, want dit zijn de momenten die ik in de toekomst wil blijven ervaren."

De beginperiode bij Ajax was niet makkelijk voor de Noor. "Het was een moeilijke start. Na de eerste 45 minuten die ik had gespeeld, kreeg ik het gevoel dat mensen al klaar met me waren. Door hard te werken heb ik laten zien dat ik in de basisopstelling hoor. Ik hoop dat ik kan blijven presteren en dat de supporters tevreden zijn met mijn spel."

Het spel
"Deze formatie is wat ik gewend ben. Ik speel graag op deze manier en ik geniet ervan om met spelers als Jordan Henderson en Kenneth Taylor op het middenveld te spelen", aldus Mannsverk.

"Ik ben erg blij op dit moment, maar het is jammer dat we niet hebben gewonnen. Ik geniet echter wel van het leven op dit moment", besluit de middenvelder. 

Gerelateerde artikelen

Sivertmanssverk1920

Liveblog | Ajax - Aston Villa eindigt in 0-0

Ajax heeft de heenwedstrijd van het tweeluik met Aston Villa gelijkgespeeld. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het donderdagavond in 0-0. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Europese treffen met de Engelsen.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials

Hato

Jarige Hato: 'Bij winst zou het echt een feestje zijn'

Op de dag van zijn achttiende verjaardag speelde Jorrel Hato met Ajax met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. "Ik had natuurlijk het liefst gewonnen, dan zou het echt een feestje zijn, maar ik kan er mee leven", zei de verdediger na afloop. "Ik denk dat we een goede teamprestatie hebben neergezet."

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL
  • #Hato

Socials

Hlynssonkijktbal1920

In beeld | Ajax - Aston Villa

Ajax heeft in de UEFA Conference League in een vermakelijk duel gelijkgespeeld tegen Aston Villa. Er werd niet gescoord in de Johan Cruijff ArenA, maar Ajax oogde sterk tegen de nummer vier van de Premier League. In dit artikel vind je de belangrijkste foto's terug van het duel in Amsterdam.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials