Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Ajax - Aston Villa eindigt in 0-0

  • Ajax heeft de heenwedstrijd van het tweeluik in de achtste finale van de UEFA Conference League tegen Aston Villa gelijkgespeeld
  • In de Johan Cruijff ArenA werd er niet gescoord door beide ploegen: 0-0
  • De return is donderdag in Birmingham om 21:00 uur Nederlandse tijd

Liveblog

23:59

Samenvatting exclusief in Ajax App 📱

Sosaclosemetbal900

Met de samenvatting sluiten we het liveblog voor vanavond af. De beelden van Ajax – Aston Villa zijn exclusief te zien in de Ajax App. Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier.


22:47

Mannsverk: 'Het belangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt'

Sivert Mannsverk maakte donderdagavond zijn Europese debuut voor Ajax. Hij noemde het zelf een trots moment voor hem en zijn familie. De Ajacied was niet geheel tevreden over zijn eigen wedstrijd, maar wel over de teamprestatie. "De structuur begint beter en beter te worden. Het allerbelangrijkste in een team is dat je elkaar vertrouwt."


22:32

Jarige Hato: 'Bij winst zou het echt een feestje zijn'

Op de dag van zijn achttiende verjaardag speelde Jorrel Hato met Ajax met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. “Ik had natuurlijk het liefst gewonnen, dan zou het echt een feestje zijn, maar ik kan er mee leven”, zei de verdediger na afloop. “Ik denk dat we een goede teamprestatie hebben neergelegd.”


21:08

Kaplan appreciation post ❤️

Kaplangebaldevuisten900 ??

Ahmetcan Kaplan maakte zijn eerste speelminuten voor Ajax in de UEFA Conference League. De verdediger speelde een dijk van een wedstrijd. De Ajacied won acht van zijn tien verdedigende duels en 95 procent van zijn passes kwamen aan bij een medespeler.


20:58

Handen op elkaar voor de sfeer 👏

De synergie tussen de Ajax-spelers en het publiek was heerlijk. Zo maakte Ahmetcan Kaplan vlak voor tijd een belangrijke sliding, die hij zelf ook vierde met twee gebalde vuisten. De Johan Cruijff ArenA reageerde met gejuich op de krachtsinspanning van de Turk.

Na afloop kregen de Ajacieden een welverdiend applaus van de supporters.90+5

[20:35]

FT // 0-0

Het laatste fluitsignaal klinkt. Ajax – Aston Villa eindigt in 0-0.

Ajax speelde een uitstekende wedstrijd en verdiende meer, maar scoort uiteindelijk niet. Niettemin een optreden waar alle Ajacieden hoop uit kunnen putten. Over een week valt de beslissing op Engelse bodem.


90

[20:29]

Vier minuten blessuretijd

Hatobailey900

89

[20:28]

Kopkans voor Akpom

Ohh Chuba. Ajax krijgt hier een grote kopkans via Chuba Akpom. De bal wordt uitstekend voor geslingerd door Branco van den Boomen, die de bal afgemeten op het hoofd van Akpom legt.

De invaller, doorgaans een kopspecialist, mist de bal echter volledig.


87

[20:26]

Ook Ajax met tien man verder

Het numerieke overtal duurt heel kort voor Ajax. Tristan Gooijer pakt enkele minuten na Ezri Konsa ook zijn tweede gele kaart van de avond. Het is weer tien tegen tien. 


84

[20:23]

Rood voor Villa

Aston Villa moet de laatste fase met tien man verder. Ezri Konsa trekt aan de noodrem bij Chuba Akpom en pakt zijn tweede gele kaart van de avond. 


81

[20:20]

Nog goals vanavond?

Hendersonkijktnaarbal900

De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd zijn ingegaan. Kan Ajax zich nog belonen voor de uitstekende wedstrijd om zo met een licht voordeel aan de return te beginnen?


80

[20:19]

77

[20:16]

75

[20:14]

Aston Villa al uitgewisseld

Aston Villa voert met Nicolò Zaniolo en Alex Moreno en al wissel nummer vier en vijf door. Ajax is nog ongewijzigd.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Trainingday1920

Training Day | Toewerken naar Europees thuisduel

Ajax maakt zich op voor de heenwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Conference League. De Ajacieden van John van 't Schip ontvangen Aston Villa donderdagavond vanaf 18:45 uur in de eigen Johan Cruijff ArenA. Ter voorbereiding op het Europese treffen met de Engelsen belegden de Amsterdammers woensdagmiddag hun laatste oefensessie op sportcomplex de Toekomst.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials

Trainingvilla1920 2

In beeld | Afsluitende training voor Aston Villa

De Ajax-selectie werkte woensdag de afsluitende training af in aanloop naar het Europese treffen met Aston Villa. De heenwedstrijd in de achtste finales van de UEFA Conference League begint donderdagavond om 18:45 uur in Amsterdam.

Tags

  • #UECL
  • #AJAAVL

Socials