Martínez: ‘Waar de trainer me ook neerzet, ik ga tot het gaatje’

Lisandro Martínez kende een uitstekend debuutseizoen bij Ajax. De Argentijn was achter Dusan Tadic zelfs de Ajacied met de meeste speelminuten. De concurrentie is moordend, maar de 22-jarige Martínez is vastbesloten om er ook dit seizoen weer voor te zorgen dat de trainer niet om hem heen kan.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

De Argentijn kwam ruim een jaar geleden naar Amsterdam en maakte sindsdien al waardevolle momenten mee. In september 2019 debuteerde de verdediger annex middenvelder in de Champions League thuis tegen OSC Lille. 

"Dat zijn momenten waar je als kind van droomt", kijkt hij terug. "Ik keek de wedstrijden thuis en droomde ervan om zelf in de Champions League te spelen. Het horen van de hymne voor de 1e keer was echt ongelooflijk."

'Het team helpen'
Zo'n 12 maanden na dato voelt hij zich nog steeds prima in Amsterdam. Ondanks een kleine blessure, waardoor hij de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam miste. Thuis tegen RKC Waalwijk deed hij weer mee en scoorde hij een ruime voldoende. "De reacties na die wedstrijd waren goed. Zo voelde ik mij ook, terwijl ik niet op mijn eigen positie speelde. Maar ik denk dat ik heb kunnen doen wat de trainer van mij verlangde. Een team moet een alternatief hebben op alle posities. Daar moet je als speler bij helpen."

'Ik denk dat niemand hier zeker is van een basisplaats. Die moet je verdienen.'

Het vorige seizoen vloog voorbij voor de Argentijn en werd natuurlijk ook voortijdig afgebroken vanwege het coronavirus. "Maar het heeft mij veel gebracht in positieve zin. Ik ben in een vreemd land, maar ontmoet elke dag nog prachtige mensen die mij helpen om beter te worden als voetballer en als mens."

Vitesse
Zaterdag speelt Ajax thuis tegen Vitesse. Vorige week verving Martínez Nico Tagliafico op de linksbackpositie. Alleen is zijn landgenoot nu terug van een schorsing. Het wordt dus knokken voor een plekje in het elftal van Erik ten Hag. "Ik blijf altijd mijn werk doen om beter te worden. De speler die volgens de trainer de beste is op dat moment, die speelt. Ik denk dat niemand hier zeker is van een basisplaats. Die moet je verdienen."

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Gerelateerde artikelen

2020 09 20 Ajax RKC Waalwijk 0041

De cijfers tegen RKC: debutant blinkt uit en jubilaris is belangrijk

Ajax won zondagmiddag betrekkelijk gemakkelijk van RKC Waalwijk. Debutant Mohammed Kudus speelde een sterke partij en jubilaris Dusan Tadic maakte het openingsdoelpunt. We zoomen in op de statistieken van Kudus tegen RKC en op het indrukwekkende trackrecord van Tadic, die zijn 100e wedstrijd voor Ajax speelde.

Tags

  • #AJARKC

Socials