De Waal: 'Spits past nu beter bij me'

Max de Waal is van middenvelder getransformeerd naar spits en in die hoedanigheid trof hij dit seizoen al drie keer doel voor Jong Ajax. Niet verwonderlijk dat hij zich prima thuis voelt in zijn nieuwe rol.

Tags

  • #DeWaal
  • #JongAjax

Socials

''Als je in de spits staat, heb je meer kans om te scoren’’, vertelt Max de Waal als hij moet kiezen tussen een plek op het middenveld óf in de punt van de aanval. In het huidige seizoen lijkt die keuze logisch. Maar drie jaar geleden zag het Ajax-talent zichzelf nog meer als middenvelder. Dit seizoen ziet De Waal zichzelf dus vooral als spits. ''Uiteindelijk moet je kijken naar wat beter bij je past. Op dit moment is dat een plek in de spits.’’ De Waal maakt zijn woorden tot op heden ook waar als topschutter van Jong Ajax. Hij tekende in de eerste vier wedstrijden voor drie goals.

De Waal maakt een opvallende en zeker ook verrassend snelle transformatie door. ''Ik speel eigenlijk pas sinds deze zomer in de spits. Er waren in de voorbereiding een keer veel blessures. Ik werd in de spits gezet en het ging aardig. Al is het altijd nog wel wennen, omdat ik kort geleden nog op het middenveld speelde. Maar het gaat steeds beter.’’

Zlatan Ibrahimovic
Als De Waal wordt gevraagd naar zijn favoriete Ajacied uit de clubhistorie hoeft hij niet lang na te denken. De Jong Ajacied kiest een van de beste spitsen die ooit het Ajax-shirt droeg. ''Zlatan Ibrahimovic’’, klinkt het stellig. ''Hij is groot, sterk… Gewoon een beest.’’ De Zweed is een ander type speler dan de huidige spits van Jong Ajax. ''Maar je kunt jezelf ook niet vergelijken met zo’n legend’’, besluit De Waal vol respect voor de illustere oud-Ajacied.

Tags

  • #DeWaal
  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

MAX DE WAAL & DONNY WARMERDAM Thumb

Jong Ajax Skills Challenge #4 | Warmerdam en De Waal

In de Jong Ajax Skills Challenges gaan twee spelers de strijd aan in diverse skills games. In de vierde aflevering nemen middenvelders Max de Waal en Donny Warmerdam het tegen elkaar op.

Tags

  • #Warmerdam
  • #DeWaal

Socials

Unuvarbalen (1)

Samenvatting Jong PSV - Jong Ajax

Jong Ajax begon sterk op bezoek bij Jong PSV. Een mooie openingstreffer bleek echter niet voldoende voor een goed resultaat: het werd 3-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl