Mazraoui: 'Antony heeft dezelfde techniek als Ziyech'

Mazaroui1
Mazaroui1

Noussair Mazraoui begon afgelopen zondag in de basis van de 1e wedstrijd in de Eredivisie tegen Sparta. Mede door de rode kaart van Nico Tagliafico was het een zware wedstrijd. De verdediger is dan ook blij met de 3 punten. Verder spreekt Mazraoui vol lof over z'n nieuwe teamgenoot: de Braziliaan Antony.

Tags

  • #SPAAJA
  • #Mazraoui

Socials

"Douchen, inpakken en wegwezen." Simpeler kon Mazraoui de wedstrijd tegen Sparta niet samenvatten. Door de rode prent van Tagliafico na een half uur spelen moest Ajax de manschappen herschikken. 

"Het was een teamprestatie, maar dat vergt wel heel veel communicatie naar elkaar toe. Je moet nog meer coachen, nog meer praten. Je loopt met een man minder, dus dan moet je telkens schuiven als team."

'Die jongen zit vol techniek en heeft een goed overzicht.'

Met 3 punten op zak is Ajax qua resultaat goed begonnen aan de Eredivisie. "Dit team is een eenheid. We hebben tegen Sparta laten zien dat we met 10 man kunnen vechten. Dit team kan alles; strijden, maar ook mooi voetbal laten zien."

Het beslissende doelpunt werd zondag gemaakt door debutant Antony. Een speler naar het hart van Mazraoui. Hij vormde tegen Sparta een tandem met de Braziliaan aan de rechterkant.

Samenspel
"Ik heb wel een klik met hem, ondanks dat we elkaar communicatief nog niet heel zo goed verstaan. Voetballend voel ik die klik wel. Die jongen zit vol techniek en heeft een goed overzicht. Ik was altijd gewend om Hakim (Ziyech, red.) voor mij te hebben. Antony heeft dezelfde techniek: hij kan een mannetje voorbij spelen. Dan hoef ik er alleen maar overheen te lopen. Maar, Ziyech is one of a kind."

Tags

  • #SPAAJA
  • #Mazraoui

Socials

Gerelateerde artikelen

Sparta Ajax Schuurs

Sparta – Ajax in cijfers: Schuurs sterk en Antony bedrijvig

Door de rode kaart van Nico Tagliafico ging het allesbehalve eenvoudig, maar de eerste 3 punten van het gloednieuwe seizoen zijn binnen. Verdediger Perr Schuurs en aanvaller Antony speelden zondagmiddag een belangrijke rol in de 0-1-overwinning op Sparta. We lichten het tweetal uit op basis van hun statistieken.

Tags

  • #spaaja

Socials

Antony 7

Highlights Sparta - Ajax: Antony houdt traditie in stand

Antony hield zondagmiddag op Het Kasteel een Ajax-traditie in stand: scoren bij je debuut. De Braziliaan wist als enige het net te vinden en bezorgde daarmee Ajax 3 zwaarbevochten punten. Bekijk nu de highlights.

Tags

  • #spaaja

Socials

Tagliafico 2 (1)

Tagliafico mist treffen met RKC

Nico Tagliafico is voor 1 duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam. De Argentijnse linksback heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd. Tagliafico mist daardoor het duel tegen RKC van komende zondag.

Tags

  • #ajarkc

Socials