Meer informatie over spelen met beperkt publiek

Tadicmetpubliek1280
Tadicmetpubliek1280

De overheid heeft afgelopen dinsdag nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, die wederom het voetbal raken. Het is onder strenge voorwaarden weer mogelijk om beperkt publiek toe te laten bij de wedstrijden.

Tags

  • #Covid-19

Socials

Ajax is erg teleurgesteld dat slechts een 1/3e bezetting van het stadion is toegestaan. Daarnaast blijft – naast afstand houden - een negatief testresultaat of een vaccinatie- of herstelbewijs in de CoronaCheck-app verplicht om toegang te krijgen tot de wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA en op sportcomplex de Toekomst.

De aangekondigde maatregelen gelden vooralsnog tot en met 8 maart. In dit artikel lees je per duel, competitie of team wat de gevolgen zijn. 

Eredivisie 
De afgekondigde maatregelen zorgen ervoor dat de thuiswedstrijden tegen Heracles, FC Twente en RKC met beperkt publiek gespeeld moeten worden. Helaas betekent dit dat we niet al onze seizoenkaarthouders toegang tot alle drie de wedstrijden kunnen geven. Via een loting wordt bepaald wie welk duel bij kan wonen.

Seizoenkaarthouders ontvangen begin volgende week persoonlijk bericht hierover. Uiteraard kunnen zij voor de wedstrijden die ze niet bij mogen wonen, aan het einde van het seizoen compensatie aanvragen. Er zal voor deze duels geen losse kaartverkoop plaatsvinden. 

KNVB Beker 
Op woensdag 9 februari speelt Ajax om 19:00 uur de kwartfinale in de KNVB Beker, thuis tegen Vitesse. Ook bij deze wedstrijd mag beperkt publiek aanwezig zijn. Kaarten zijn vanaf woensdag 2 februari voor seizoenkaarthouders verkrijgbaar vanaf € 15,75. Donderdag 3 februari volgen de leden van de Supportersvereniging, vrijdag 4 februari de Club Cardhouders. Aanvullende informatie over dit bekerduel volgt begin volgende week.

UEFA Champions League 
Woensdag 23 februari spelen we het uitduel in de achtste finale van de UEFA Champions League tegen Benfica. Vanaf dinsdag 1 februari 12:00 uur zijn er 3.250 kaarten voor dit Europese uitduel beschikbaar, kaarten zijn te koop voor € 37,50 per kaart. Kijk hier  voor alle informatie over deze uitwedstrijd, waaronder het volledige verkoopschema. 

Ons thuisduel tegen Benfica wordt gespeeld ná de afgekondigde maatregelen. Ajax wacht hiervoor voorlopig de situatie af voor de periode na 8 maart.

Ajax Vrouwen en Jong Ajax 
Ook bij de wedstrijden van de Ajax Vrouwen en Jong Ajax op de Toekomst mag weer beperkt publiek toegelaten worden. Kaarten voor de beschikbare duels zijn maandag 31 januari vanaf 12:00 uur verkrijgbaar via Ajax.nl/tickets. 

Houd de officiële Ajax kanalen in de gaten voor updates. 

Tags

  • #Covid-19

Socials

Gerelateerde artikelen