Zo werden Overmars en Van der Sar zelf verrast na onthulling borstbeeld Piet Keizer

Ajax-directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar onthulden afgelopen vrijdag in het Ajax Supportershome het borstbeeld van Piet Keizer. Na dat plechtige moment waren er tot hun verrassing nóg twee beelden die een plekje kregen. Zo stonden Overmars en Van der Sar opeens tegenover hun eigen gezichten.

Tags

  • #Supportershome

Socials

Het is bijna vijf jaar na zijn dood dat Keizer, één van de grootste Ajacieden ooit, een eigen beeldhouwwerk krijgt. De frivole linksbuiten maakte onderdeel uit van de gouden voorhoede van Ajax begin jaren '70. Een periode waarin de club drie keer op rij de Europa Cup I wist te winnen

De onthulling werd onder andere gedaan door de zoon van Piet Keizer, Rinse. "Ik vind 'm uitstekend gelukt", vertelt hij vol trots. "Zijn karakteristieke kop komt duidelijk naar voren. Ik weet zeker dat mijn vader in zijn hart trots zou zijn, vooral ook omdat het door de supporters is geregeld."

Respect en bewondering
Van der Sar en Overmars uitten na de onthulling hun respect en bewondering over Keizer, die in 2017 het leven liet. "Die generatie van Piet verdient nog veel meer aandacht", vindt Overmars. "Ze horen een prominente rol te krijgen in de geschiedenis van de club, het stadion en het jeugdcomplex."

Van der Sar sprak vlak na de dood van Keizer een volle Johan Cruijff ArenA toe tijdens de herdenking van de linksbuiten voor Ajax - Sparta. "Toen ik de erelijst van Piet mocht opnoemen, voelde ik zijn grootheid. Aan de andere kant dacht ik ook: hoe zou het zijn als ik zelf over dertig, veertig jaar aan het einde van mijn leven ben? Dat speelt dan allemaal door je hoofd."

Verrassing
Beiden hoefden niet zo lang te wachten voor een borstbeeld in het Ajax Supportershome. De Ajax-directeuren werden kort na de onthulling van het beeld van Keizer verrast met een eigen sculptuur. 

"De deur ging open en ik zag een beeld binnenkomen. Ineens zag ik mijn eigen hoofd", blikt Van der Sar terug op de verrassing. "Toen zag ik de zonen en vrouw van Marc en daarna pas mijn eigen dochter, die mijn beeld vast had. Ik vond het zo al met al wel een hele speciale middag."

Tags

  • #Supportershome

Socials

Gerelateerde artikelen

Europacup1971wembley

Ajax Doc | Ajax 1971 : de eerste Europa Cup

Exact 50 jaar geleden, op 2 juni 1971, won Ajax voor het eerst de Europa Cup I. In de finale namen de Ajacieden het op tegen Panathinaikos. Een vroeg en een laat doelpunt zorgden ervoor dat Ajax met 2-0 wist te winnen. Bij terugkeer in Amsterdam, werden de spelers als helden ontvangen.

Tags

  • #EuropaCup1

Socials

Cruijffgroningen

Ajax Doc | De erfenis van Johan Cruijff

Wat heeft Johan Cruijff nagelaten in de voetbalwereld? Trainers als Arrigo Sacchi en Arsène Wenger beschrijven welke invloed de speler en trainer Cruijff de afgelopen decennia op het voetbal heeft gehad. Ajax' nummer veertien overleed op 24 maart 2016, zes jaar geleden, maar leeft nog altijd voort in de gedachtegang van vele voetballers en trainers wereldwijd.

Tags

  • #Cruijff

Socials

Sjaak

AJAX DOC: Sjakie - Een leven lang Ajacied

Sjaak Swart is vandaag, 3 juli, 82 jaar geworden. Ajax maakte een documentaire over 'Mister Ajax' toen Swart 80 werd. De man die het recordaantal van 603 officiële duels in Ajax 1 speelde, vertelt over zijn leven waarin maar 1 ding centraal staat: zijn club.

Tags

  • #SjaakSwart

Socials